Webaston asennus hinta – Näin paljon on Webaston hinta asennettuna

Jos syys-, ja talvipakkasien alkaessa sinulla on mielessä Webaston asennus autoosi, on pari eri vaihtoehtoa miten saat Webaston tai vastaavan polttoainelämmittimen asennettua. Vaikka monille Webaston asennus on talvipakkasten varalle ajomukavuutta lisäävä tekijä, polttoainelämmitin esilämmittää sisätilojen lisäksi tietysti myös moottorin, joka vähentää moottorin kylmäkäynnistyksen tarvetta.

Moottorin käynnistäminen esilämmitettynä kuluttaa moottoria huomattavasti vähemmän kuin moottorin kylmäkäynnistys, ilmenee esimerkiksi VTT:n tutkimuksista, joiden mukaan yksi moottorin kylmäkäynnistys 20 asteen pakkasessa vastaa 500-600 kilometrin ajon aikana tapahtuvaa rasitusta lämpimälle moottorille.

Webaston saa asennettuna lähes kaikkiin automalleihin. Nykyään webastoja ei juurikaan näe uusissa automalleissa esiasennettuina, mutta webaston jälkiasennus on hyvin yleinen autohuolto, jossa joko asennetaan koko webasto uusiksi, tai vain esimerkiksi kauko-ohjaus. Webaston kaukosäädin toimii nykyään mobiiliaplikaation kautta omalla älypuhelimella, ja sen voi ajastaa eri päiville lämmittämään tarvittavan ajan.

Webaston asennus hinta – Näin paljon on Webaston hinta asennettuna

Tunnetuimpia polttoainelämmittimiä ovat Webasto ja Eberspächer eli Eber. Niiden teho perustuu auton jäähdytysnesteen lämmittämiseen, joka lämmittää myös auton koko sisätiloja ja moottoria. Webasto on tunnettu lisälämmityslaite moottorille erityisesti nopeutensa puolesta, sillä Webasto lämmitysaika on vain noin puoli tuntia, joskin kovalla pakkasella Webaston lämmitys voi kestää kauemmin.

Webaston asennus ja korjaus

Mikä on Webaston hinta asennettuna?

Webaston asennus hinta riippuu automallista, keskihinta Webastolle ja asennukselle liikkuu noin 1500- 2100 euron välillä. Webaston asennus hinta on jonkin verran suurempi kuin lohkolämmittimen hinta asennettuna.

Kuinka paljon Webaston korjaus maksaa?

Webaston korjaushinta määräytyy tehtävän korjaustoimen mukaisesti. Jos esimerkiksi auton lämmitin ei käynnisty, auton lämmitin savuttaa tai yksinkertaisesti webasto ei toimi, on webasto luultavasti korjauksen tarpeessa. Tällöin Webaston polttoainelämmitin vaatii korjauksen lisäksi luultavasti varaosan (esimerkiksi ohjainlaitteen, hehkutulpan tai lisälämmittimen sulakkeen). Tavallisesti Webaston korjaus vaatii myös webaston irroittamisen, jotta vianetsintä saadaan tehtyä. Varaudu maksamaan Webaston korjauksesta lisäosineen vähintään 100-200 euroa. Lue myös kuluttajariitalautakunnan näkemys Webaston hajoamisesta autokaupan yhteydessä.

Webasto ei käynnisty?

Jos Webasto ei käynnisty, vika voi olla joko sulakkeessa tai auton akun liian alhaisesta jännitteestä. Auton akun liian alhainen jännite johtuu usein talvipakkasista, sillä lisälämmittimet eivät välttämättä käytä akkua silloin, jos se ei kylmässä ota tai luovuta virtaa kunnolla. Auton akku kuluu kylmässä erityisesti lisälämmittimien käytöstä, jonka lisäksi etenkin lyhyiden ajojen aikana akku ei ehdi latautumaan. Vertaa Webasto huolto hinnat.

Miksi Webaston asennus voi olla järkevää talvella autoilevalle?

Kylmällä kelillä käytettynä webasto tai muu moottorilämmitin vähentää polttoaineen kulutusta ja ajosta syntyviä päästöjä, lisäksi moottorin lämmittäminen ennen käynnistämistä vähentää moottorin kulutusta huomattavasti pakkasella. Ja kyllähän sitä ajomukavuuskin lisääntyy, kun pääsee kömpimään edes vähän lämmitettyyn autoon. 🙂

Onko Webasto vai lohkolämmitin parempi?

Lohkolämmitin ei välttämättä riitä suojaamaan moottoria kylmäkäynnistykseltä. Webaston ja lohkolämmittimen ero on siinä, että Webasto (tai Eberspächer) ovat polttoainekäyttöisiä lämmittimiä, eli ne saavat energiansa auton polttoaineesta. Webasto toimii polttoaineellta (bensiini, diesel) ja saa virtansa auton akun kautta, joten erillistä sähköpistoketta auton lämmittämiseen ei tarvita.

Webasto on lohkolämmitintä nopeakäyttöisempi, ja se toimii missä vain, myös ajaessa. Webasto on suhteellisen pienikokoinen, eikä vaadi erillistä sisälämmitintä. Sekä Webastoon että lohkolämmittimeen on saatavilla nykyään GSM-ohjaus, jonka saa myös jälkiasennettuna. Lohkolämmitin ei kuitenkaan kuluta akkua samalla tavalla kuin Webasto, ja sen asennus hinta on edullisempi kuin Webaston asennushinta.

Webaston korjaus vaatii yleensä aina webaston irroittamisen, ellei vikakoodi ilmene suoraan webaston ohjausyksiköstä. Jos webasto ei käynnisty ollenkaan, kyse on yleensä joko sulakkeesta tai alhaisesta auton akun jännitteestä. Tällöin joko sulake tai akku tulee vaihtaa. Webaston korjaushinta on tavallisesti vähintään 100 euroa, mutta riippuu täysin varaosasta.

Webasto asennus hinta – Miten Webasto toimii?

Webasto ja Eberspächer ovat polttoainelämmittimiä, jotka lämmittävät auton jäähdytysnestettä, jonka myötä myös auton moottori ja sisätilat lämpiävät. Polttoainelämmittimet toimivat auton akkuvirralla ja polttoaineella, joten ne eivät tarvitse erillistä sähkötolppaa.

Kilpailuta edullinen autolaina ilmaiseksi ja säästät parhaimmillaan yli 3000 euroa

Miksi auton kylmäkäynnistys ei kannata?

Auton kylmäkäynnistys aiheuttaa paljon päästöjä ja kuluttaa moottoria. Tämä johtuu siitä, että auton moottoriöljy ei voitele nini kuin sen pitäisi: Kun auto on parkissa, sen voiteluöljyt valuvat moottorista, jonka jälkeen pakkasesta hyytynyt öljy ei lähde käynnistettäessä kiertämään moottorissa niin kuin lämpimällä kelillä. Kun moottorin osien välillä ei ole voitelua, niiden välille syntyy kitkaa joka kuluttaa osia. Talviajajien kannattaakin suosia talveen tehtyjä öljyjä, joita saa kaikilta suurimmilta öljymerkeiltä.

Tämän lisäksi kun bensamoottori on käynnistysvaiheessa kylmä, bensalla kestää kauemmin muuttua kaasumaiseen muotoon, jotta se voi syttyä. Tällöin tavalliseen moottorin käynnistymiseen ilman webastoa tai muuta moottorilämmitintä menee enemmän polttoainetta kuin tavallisesti. Ylimääräisen polttoaineen määrä on noin kahvikupillisen verran (1,5-2,5 dl), mutta jos autoa kylmäkäynnistetään jatkuvasti, tarkoittaa tämä oman rahan tuhlausta polttoaineeseen. Lisäksi jos autossa ei ole webastoa tai muuta polttoainelämmitintä, polttoaineen epätasainen palaminen lisää huomattavasti moottorin päästöjä.

Lue myös: Auton lasin korjaushinnat – Kuinka paljon tuulilasin vaihto maksaa?

Webasto vai Eberspächer?

Webastolla ja Eberillä on omat kannattajakuntansa Suomen autoharrastajien parissa. Kumpi sitten on tavalliselle autoilijalle parempi? Tämä riippuu täysin siitä, mitä paremmuudella tarkoitetaan. Tekniikan maailman testien mukaan Webasto peittoaa Eberin ainakin hiilivety-, ja häkäpäästöjen perusteella. Eber voi myös kuluttaa hieman enemmän polttoainetta kuin Webasto lisälämmitin. Molempien merkkien lämmitystehot ovat hyvin lähellä toisiaan, jonka lisäksi niiden polttoaineenkulutus ja sähköteho ovat hyvin samaa suuruusluokkaa. Kyseessä on siis autoalalle tyypillinen makuasia.

Katso myös Tekniikan Maailman vertailu: Webasto vai Eberspächer.

Älä käytä Webastoa jatkuvasti!

On monia autoilijoita, jotka haluavat pitää moottorilämmitimen päällä koko päivän ajan, jos on pakkasta. Tämä kuluttaa turhaan sekä auton sähkövirtaa että polttoainetta, ja lisäksi voi olla pahimmillaan huono asia moottorille. Jos esilämmittämistä jatketaan pitkään, moottorin osien ympärille jäänyt öljykalvo voi haihtua. Tämä taas kuluttaa moottoria entisestään.

Webasto jälkiasennus

Webastoja ja Ebereitä enemmän nykyään suositaan uusissa automalleissa säteilylämmittimiä, joiden lämmitysteho ei kuitenkaan ole asiantuntijoiden mukaan yhtä suuri kuin polttoainelämmittimillä. Webasto asennus voidaan kuitenkin tehdä myös jälkikäteen jälkiasennuksena. Samoin monet kuskit suosivat Webasto kaukosäätimen jälkiasennusta, jolloin esiasennettuun Webastoon liitetään mahdollisuus ohjata lämpötiloja ja Webaston virtaa kaukosäätimen avulla. Aikaisemmin Webaston kaukosäädin oli erillinen avainnipussa heiluva kapula, mutta nykyään Webasto ThermoConnect -mobiiliaplikaatio hoitaa saman vaivan. Asenna vain kauko-ohjaus Webastoon ja voit laittaa Webaston hyrräämään puhelimitse vaikka heti aamulla herätessäsi.

Webaston tilaaminen netistä

Jos olet tilannut Webaston asennuksen, yleensä autohuollon kanssa voi sopia, että he tilaavat sinulle myös Webaston. Toinen vaihtoehto on tilata Webasto netistä. Webaston voi tilata netistä joko suoraan Webaston omilta nettisivuilta tai valtuutetuilta jälleenmyyjiltä. Jos taas tarvitset varaosia esilämmittimeen, myös Webasto varaosat löytyvät monesta eri nettikaupasta. Tunnettuja Webastoja myyviä jälleenmyyjiä ovat esimerkiksi Lappeenrantalainen Eeperi.fi ja Heater.fi. Webastoja kannattaa katsella myös Autopurkaamot.com:sta.

Onko autossa liian kuuma kesällä? Vertaa ilmastointihuolto hinnat

Webaston asennus – erilaiset mallit

Webaston asennus Volkswagen Transportteriin. Ylläolevasta parin minuutin videosta saa hyvän käsityksen siitä, mitä Webaston asennus itse vaatii. 

Webaston asennus itse

Jos olet päättänyt asentaa lisälämmittimen itse ensimmäistä kertaa, kannattaa katsoa ylläoleva video. Videon avulla saat käsityksen, minkälaisen työn Webaston asennus vaatii. Tässä vielä yksityiskohtaisempi Webaston asennusohje suomeksi BMW E46 -automalliin. Ohjeessa asennetaan sekä Webaston Thermotop C diesel-polttoainelämmitin, että Webaston Telestart T100 kaukosäädin.

Webaston asennushinta, johon kuuluu webaston hinta, pyörii noin 1000-1200 euron kieppeillä. Webasto asennettuna onkin monille autoilijoille paras tapa nauttia esilämmitetystä moottorista ja autosta. Ilman esilämmitintä moottori kuluu turhaan, ja onhan se kylmänä autoon kömpiminenkin hieman rasittavaa. Jos käytössäsi on sen sijaan pistokepaikka, ja ajat lähinnä pidempiä matkoja, voi oikea vaihtoehto olla lohkolämmitin. Katso lohkolämmittimen asennus hinta.

Webaston asennus eri automerkkeihin

Kuten sanottua, monissa uusissa automalleissa Webastoa ei enää löydy. Monet autokorjaamot tarjoavat kuitenkin webaston jälkiasennus palveluja useimpiin automerkkeihin.

Vertaa huoltohinnat eri merkkien perusteella:

BMW huoltohinnat
Volkswagen huoltohinnat
Audi huoltohinnat
Toyota huoltohinnat

Webasto asennus eri paikkakunnilla

Webaston tai Eberin saa asennettua autoon moitteetta luultavasti kaikilla paikkakunnilla (Helsinki, Tampere, Oulu..). Autokorjaamolle webaston asennus on hyvin perinteinen autotyö, jota ainakin Suomen kaltaisessa talviolosuhteiden maassa tehdään jatkuvasti. Toinen asia on, löytyykö autohuollosta tai korjaamolta ylimääräisiä Webastoja.