Tuulilasin kiveniskemän korjaus onnistuu myös itse, jos vaurio on pienikokoinen. Tähän tarvitset tuulilasin korjaussarjan.

Tuulilasin vaihto hinta – Kilpailuta tuulilasin korjaushinta

Tuulilasin vaihto eli auton lasin vaihto voi tulla eteen kenelle tahansa autoilijalle auton kunnosta tai ajotaidoista riippumatta. Suomen vaihtelevat sääolosuhteet, hiekotussepeli ja routavariot tekevät moottoritielle jääneestä kiviaineksesta aikamoisia meteoriitteja. Autolasin tuulilasin rikkoontuessa ensimmäinen kysymys luultavasti on, kuinka paljon tuulilasin korjaus maksaa. Rikkoontunut tuulilasi on turvallisuusriski sekä kuskille että myös matkustajille, minkä takia tuulilasi on hyvä korjata ensi tilassa. Auton katsastuksessa vaurioitunut tuulilasi voi lisäksi nykyään johtaa hylkyyn erityisesti silloin, jos tuulilasin kiveniskemä on tapahtunut kuljettajan näkökentän alueelle.

Tuulilasin korjaus kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti vahingon sattuessa, sillä rikkonaiseksi jätetty tuulilasin vaurio saattaa laajentua, jonka lisäksi auton lasin vaihto hinta on huomattavasti korkeampi kuin tuulilasin korjauksen hinta.

Nykyään vaurioitunut tuulilasi voi johtaa auton katsastuksessa hylkäämisen lisäksi myös ajokieltoon. Tuulilasin korjauksen hinta voi vaihdella muutamasta kympistä useisiin satoihin euroihin. Jos tuulilasiin tullut kolhu on mennyt koko kalvon läpi, tuulilasin korjaaminen kannattaa jättää ammattilaiselle, kun taas pienet naarmut ja halkeamat voi koittaa korjata myös itse.

Tuulilasin korjaus hinta vaihtelee parista kympistä jopa tuhanteen euroon.

UKK: Tuulilasin vaihto tai korjaus

Kuinka paljon tuulilasin korjaus maksaa?
Tuulilasin korjauksen keskihinta vaihtelee autotyypistä riippuen. Tavalliseen henkilöautoon tehty tuulilasin korjaus 10-15 cm halkeamalle maksaa yleensä noin 50-100 euroa.
Voinko korjata tuulilasin itse?
Tuulilasin pienet kolhut ja nirhaumat voi yleensä korjata myös itse. Tähän tarvitset tuulilasin korjaussarjan ja hieman aikaa. Tuulilasin korjaussarjoja myydään kaikissa hyvinvarustelluissa autotarvikeliikkeissä ja rautakaupoissa.
Mitä auton tuulilasin vaihto maksaa?
Auton tuulilasin vaihto hinta riippuu automallista ja käytetystä palvelusta. Keskihinta auton tuulilasin vaihdolle on noin 300 euroa, mutta auton tuulilasin vaihto hinta vaihtelee noin 200-900 euron välillä. Tuulilasin vaihto hinta koostuu työstä ja uuden tuulilasin hinnasta.
Mistä materiaalista auton tuulilasi on tehty?
Auton tuulilasi valmistetaan laminoidusta turvalasista. Laminointi takaa sen, että rikkoutumistilanteessa tuulilasi pysyy koossa. Laminointimateriaalina käytetään muoviseosta, esimerkiksi polyvinyylibutyraalia tai vinyyliasetaattia. Laminointi tehdään kahden lasilevyn väliin, eli käytännössä muovikalvo liimataan kovalla kuumuudella lasipintoihin kiinni.
Mistä löytää tuulilasin korjaus tarjous?
Tuulilasin korjaustarjouksen saaminen autohuoltopalveluista on helppoa ja kestää parhaimmillaan muutaman minuutin. Eri autohuollot julkaisevat viitehintoja nettisivuillaan, joten voit vertailla hintoja eri korjausliikkeistä. Helpoin tapa saada paras tarjous on kilpailuttaa tuulilasin korjaus hinta.

Tuulilasin vaihto tulee tehdä erityisesti isomman kolhun tai kolarin jäljiltä. Yli 15 cm kolhut ovat sellaisia, joissa myös alan ammattilaiset suosittelevat koko tuulilasin vaihtoa.

Tuulilasin korjaus hinta – Vertaile tuulilasin korjaushintoja

Etsi netistä lähimmät korjaamot

Käytä internetin hakukoneita, kuten Googlea saadaksesi luettelon paikallisista tuulilasin korjausta tekevistä autohuolloista. Autohuoltojen valinnassa kannattaa olla tarkkana, ja valita oikea autohuolto korjausliikkeen asiakasarvioiden, puskaradion, sijainnin ja tietysti hinnan perusteella. Näin saat tuulilasin korjauksen tai vaihdon tehtyä oikeaan aikaan ja ammattimaisesti. Jotkut autokorjaamot tarjoavat myös palvelua, jossa tuulilasi voidaan tulla korjaamaan omaan kotipihaasi. Kotiinkuljetuspalvelu näkyy tietysti myös siinä, mikä on tuulilasin korjaushinta.

Pyydä tuulilasin korjaustarjous suoraan verkosta

Valitse ne korjamaot, joilta saat suoran tarjouspyyntölomakkeen. Tällaiset autohuoltoliikkeet ovat yleensä muutenkin aktiivisempia netissä, joten voit verrata palveluja helpommin toisiin autokorjausliikkeisiin. Koska tuulilasi on turvallisuuden kannalta tärkeä osa autossa, voi olla hyvä valita sellainen autohuolto, joka on erikoistunut tuulilasien korjaamiseen.

Nelipyöräsuuntaus autoon? Katso ja vertaa nelipyöräsuuntaus hinta

Vertaa hinnat ja valitse sinulle paras autohuolto

Kun olet saanut tarpeeksi tietoa nettilomakkeiden ja autokorjaamoiden nettisivujen kautta, vertaile tuulilasin korjauksen hintatiedot keskenään. Näin saat parhaan infon siitä, mikä korjausvaihtoehto sopii parhaiten juuri omaan budjettiin. Muista kuitenkin, että halvin vaihtoehto ei ole välttämättä paras.

Kun tuulilasin korjaus tulee ajankohtaiseksi, on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Nykyisen tuulilasin korjaus
  2. Tuulilasin vaihto uuteen

Alkuperäisen tuulilasin korjaus

Tuulilasin kiveniskemän korjaus tulee kyseeseen silloin, kun sorakivi tai muu vierasesine iskeytyy voimalla tuulilasiin ajon aikana. Kun tuulilasiin osuu kivi, siitä jää usein ikävä jälki. Mitä suurempi jälki on, sitä todennäköisemmin se vaatii ammattilaisen käsittelyä. Jos kyseessä on pieni pintanaarmu, tuulilasin korjaus voidaan tehdä myös itse tähän tarkoitetulla välineistöllä.

Tuulilasin vaihto uuteen

Tuulilasin vaihto on kallein tuulilasin korjausoperaatio, jonka hinta vaihtelee 200-400 euron välillä automallista ja autohuollosta riippuen. Perusautoilijalle voi olla epäselvää, minkälaisissa olosuhteissa tuulilasin vaihto tulee kysymykseen. Jos auton tuulilasiin on tullut suurempi halkeama tai jos tuulilasia ei saada turvallisesti paikattua. Valtaosa tuulilasin vaihdon hinnasta tulee luonnollisesti uudesta varaosasta, eli tuulilasista. Paras tapa saada selville tuleeko koko tuulilasi vaihtaa, on käydä paikallisella autohuollolla kysymässä. Auton lasin vaihto kestää operaationa normaalisti noin tunnin. Sen sijaan tuulilasin korjaukseen ei välttämättä mene kuin puolisen tuntia.

Tuulilasin kiveniskemän korjaus ei välttämättä ole mikään pikkujuttu, sillä katsastus saattaa määrätä auton määräaikaiseen ajokieltoon.

Uusien autojen teknologia näkyy myös tuulilasin vaihdon hinnassa

Uuden auton omistajalle saattaa tulla yllätyksenä, kuinka paljon tuulilasin vaihto maksaa. Uudet automallit sisältävät lähes poikkeuksetta auton turvallisuutta parantavan ja ajo-ominaisuuksia lisäävän ADAS-järjestelmän (Advanced Driving Assistance System). Kehittyneet ajo-ohjausjärjestelmät voivat sisältää sellaisia ominaisuuksia, kuten mukautuvan vakio-nopeudensäätimen, sokeapistevaroituksen ja surround-kameran.

Ongelmana on, että monet kehittyneen ajo-ohjausjärjestelmän osista vaativat toimiakseen tuulilasin alueelle sijoitetun kameran. Kun auto lasin vaihto tehdään, samalla tulee kalibroida myös kyseinen kamera. Tällöin tuulilasin vaihdon hinta voi olla jopa nelinumeroinen luku. Jälkimarkkinalaatuisten lasimateriaalin käyttäminen älyautojen tuulilasissa voi pahentaa ongelmaa, sillä heikkolaatuinen lasi voi pahimmillaan estää järjestelmän kalibrointipisteiden käytön.

Tuulilasin korjaus ja paikkaus itse

Tuulilasin pienet korjaukset toki kannattaa ja voi tehdä myös itse. Jos kyseessä on pieni tuulilasin halkeama tai pintanaarmu, voit säästää huomattavasti tekemällä suojakalvon itse hartsilla, jota saa kaikista hyvinvarustetuista varaosakaupoista. Kiveniskemän korjaus tapahtuu tuulilasinkorjaussarjan avulla noin 20 minuutissa, ja korjaussarjan avulla naarmu saadaan peitettyä helposti. Lisäksi hartsi estää halkeaman leviämisen. Kun hartsiainetta lisätään halkeamaan, lasinväliin kertynyt ilma puristuu pois, joka tekee tuulilasista parhaimmillaan entistä kestävämmän. Paras tulos saadaan, kun kolhu korjataan heti sen ilmenemisen jälkeen. Sen sijaan mikä tahansa auto lasin vaihto kannattaa jättää ammattilaiselle, jos ei tiedä mitä on tekemässä.

Kilpailuta Toyota huolto hinta

OHJEET:

  • Puhdista tuulilasin halkeama liasta ja vedestä. Useimmissa tuulilasin korjaussarjoissa tulee mukana erillinen neula, jolla tuulilasin halkeama saadaan puhdistettua.
  • Aseta tuulilasinkorjaussarjan mukana tuleva sinetti reiän ympärille
  • Lisää 5-6 tippaa lasihartsia ruiskun säiliöön
  • Purista ruiskulla hartsia varovasti tuulilasiin ja jätä ruisku paikoilleen noin 20 minuutiksi
  • Aseta korjaussarjan mukana tuleva tarrakalvo korjauskohdan päälle lasihartsin avulla.
  • Reiän tiivistämisen jälkeen käytä kuivaa pyyhintä tai paperia kuivaamaan ja tasoittamaan pinta.

Tuulilasin kunto ja katsastus: Huomioi uudet liikennemääräykset

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on tiukentanut katsastusmääräyksiä tuulilasivaurioiden osalta toukokuusta 2018 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos vaurio voi vaarantaa merkittävästi liikenneturvallisuutta, voi tämä johtaa katsastuksen hylkäämisen lisäksi jopa ajokieltoon.

Tuulilasin korjauksen lisäksi myös tuulilasiin liittyvät sähköiset osat voivat saada vaurioita osakseen. Esimerkiksi tuulilasin pyyhkimen moottori voi vaurioitua vuosien käytössä, joskin parhaimmassa tapauksessa et joudu ikinä vaihtamaan tuulilasin pyyhkimen moottoria. Kun auton tuulilasin pyyhkimien moottori vaurioituu, pyyhkimet eivät enää toimi kunnolla, jolloin tuulilasin pinta puhdistuu heikommin.

Hintaesimerkkien lähteenä käytetty Autojerry.fi:n tietokantaa autojen huoltohinnoista.