Volkswagen merkkihuolto maksaa Suomessa keskimäärin 200-500 euroa.

Volkswagen huolto hinta – Ylläpitokustannukset ja korjauskulut

Volkswagenilla on maine luotettavana automerkkinä, mutta monet potentiaaliset volkkarikuskit uskovat, että Volkswagen huolto on kallis menoerä, ja että volkswageneiden ylläpitokustannukset ovat hintavat. Useilla on lisäksi edelleen se harhaluulo, että Volkswagen merkkihuolto on ainoa paikka, jossa voi tehdä määräaikaishuollon.

Vaikka VW merkkihuolto voi olla monille helpoin huoltopalvelu löytää etenkin isommilta paikkakunnilta ja merkkihuolloilla on sopimukset automerkin kanssa, nykyään määräaikaishuolto, kausihuolto ja vuosihuolto voidaan tehdä missä tahansa autohuollossa. Valtuutettu Volkswagen huolto ei siis ole ainoa paikka, josta saat Volkswagenin perushuoltopalvelut.

Volkswagenin tietyillä malleilla on toki ollut vuosien saatossa omat ongelmansa, joka on saattanut vaikuttaa myös koko merkin maineeseen, ainakin huolto -, ja ylläpitokustannusten osalta. Toisaalta etenkin Volkswagenia pidetään yleisesti kestävänä autona, jolloin auton korjaaminen ja huoltaminen itse asiassa vain pidentää auton käyttöikää.

Volkswagen huolto hinta ja ylläpitokustannukset ovat keskimäärin hieman yli 6000 euroa vuodessa.

Miten Volkswagen huolto hinta sijoittuu muihin automerkkeihin verrattuna?

Kun puhutaan tietyn autonmerkin huoltohinnan edullisuudesta tai kalleudesta, on parempi keskittyä automerkin pitkäaikaisiin huoltokustannuksiin sen sijaan, että ottaisi huomioon vain yhden huollon hintatason alueittain. Vaikka siis Volkswagen huolto voi maksaa tiettyjen huolto-operaatioiden osalta enemmän kuin toisten vastaavien automerkkien huollot, ei tällaisia autohuoltoja tarvitse välttämättä ikinä tehdä Volkswageniin. Tällainen operaatio voi olla esimerkiksi ikkunan tai auton pyyhkimien moottorin vaihto.

Kuinka paljon Volkswagen huolto hinta on keskinmäärin esimerkiksi 10 vuoden aikana? Tämä luonnollisesti riippuu paljon siitä, minkälainen on oma ajotyylisi, jonka lisäksi Suomen oloissa auton ylläpitokustannuksiin ja huolto-operaatioihin vaikuttaa paljon myös säätila ja se, minkälaisissa olosuhteissa autoa säilytetään. Harvalle lukijalle ei varmasti tule yllätyksenä, että esimerkiksi Suomen talviolosuhteissa kylmäkäynnistys kuluttaa moottoria huomattavasti enemmän, kuin töpselipaikan tai autotallin lämpötilassa käynnistetty auto. Ajotyylin osalta saksalaisia autoja pidetään usein “kuljettajien autoina”, sillä niissä on tarkka ohjatavuus, ne kiihtyvät pehmeästi ja niiden ajattevuus on huippuluokkaa omassa hintasarjassaan.

Volkswagen huolto hinnat keskimäärin

Kansainvälisessä vertailussa Volkswagen huolto hinta sijoittuu keskitasolle automerkkien kymmenen vuoden huolto-, ja ylläpitokustannusten vertailussa. Esimerkiksi kansainvälisissä hintavertailuissa muun muassa Repairpal.com:lla Volkswagen huollon ja ylläpidon keskihinnaksi muodostuu 676 dollaria vuodessa ensimmäisen kymmenen vuoden ajalle, joka on euroiksi muutettuna noin 616 euroa vuodessa. Kymmenessä vuodessa volkswagen huoltohinta on keskihintaisena 6160 euroa. Suomalaisten huoltopalvelujen hintoja vertaileva Autojerry.fi taas antaa esimerkiksi Volkswagen määräaikaishuolto keskihinnaksi 220 euroa. Lisäksi Kauppalehdessä on julkaistu vuonna 2016 mielenkiintoinen juttu siitä, mikä on esimerkkityypin Volkswagenin huoltojen ja ylläpidon hinta vuositasolla.

Audikuski? Katso Audien huoltohinta tästä.

Volkswagenin eri mallien huoltohinnat – keskimääräinen Volkswagen huolto hinta

Volkswagen Passat huolto
Volkswagen Passat-malliin on monissa autohuolloissa saatavilla Longlife välihuolto, joka tulee tehdä noin 20 000-30 000 kilometrin välein. Laajahuoltona sama määräaikaishuolto tulee tehdä 60-90 000 kilometrin välein. Määräaikaishuoltojen hinta on 200 euron ja 550 euron välillä.
Volkswagen Phaeton huolto
Volkswagen Phaetonin huoltojen keskihinta on noin 200 euroa, ja huoltojen hinnat ovat liikkuneet n. 100-750 euron välillä. 
Volkswagen Golf huolto
Volkswagen Golf huoltojen keskihinta on ollut noin 225 euroa. Myös Volkswagen Golfiin on saatavilla Longlife-huolto, jonka hinta liikkuu 200 ja 550 euron välillä (välihuolto vs. laajahuolto).
Volkswagen Polo huolto
Volkswagen Polon huoltojen keskihinnat ovat noin 200 euroa. Määräaikaishuolto hinta on ollut keskimäärin noin 200 euroa. 

Vw huollon hinta riippuu paljon siitä, minkälainen autohuolto autoon tehdään.

Tarvitseeko Volkswagen määräaikaishuolto olla merkkihuolto?

Volkswagen määräaikaishuolto on mahdollista tehdä myös muuallakin kuin Volkswagenin merkkihuoltoliikkeessä. Voit siis viedä Volkswagenin huoltoon mihin tahansa autokorjaamoon, merkkihuoltoon tai riippumattomaan huoltoon. Usein automerkeistä riippumattomat autokorjaamot ainakin mainostavat olevansa huomattavasti merkkiliikkeitä edullisempia. Tällöin tulee vain ottaa huomioon, että autokorjaamo tekee huollon oikeilla varaosilla autovalmistajan ohjeita noudattaen.

Mikä Volkswagen autohuolto kannattaa valita?

Autohuoltoja on kahta sorttia, sekä merkkihuoltoja että merkeistä riippumattomia autokorjaamoja. Riippumatta minkä huollon valitset, kannattaa vertailla useita eri huoltotarjouksia ja päättää niistä paras. VW huolto on tarjonnassaan luultavasti yksi Suomen kattavimmista, sillä Volkswagen kuuluu Suomen suosituimpiin automerkkeihin.

Volkswagen huolenpitosopimus uuteen autoon

Volkswageniin, kuten useisiin muihinkin automerkkeihin, on saatavilla myös huolenpitosopimus, joka on käytännössä pidempi sopimus säännöllisestä autohuollosta. Volkswagen huolenpitosopimus on sopimus, jossa kuukausimaksulla autoilija voi huollattaa ja korjata auton ilman erillisiä maksuja, missä tahansa merkin valtuutetussa huoltopisteessä. Autoilijan ja autohuollon on tällöin mahdollista tietää myös etukäteen, esimerkiksi kuinka paljon vuosihuolto tai määräiaikais huolto maksaa. Toisaalta myös korjauksiin liittyvät kustannukset ovat yleensä aika hyvin tiedossa. Huolenpitosopimus tehdään tavallisesti vain uusiin autoihin, ja sen kesto on parista vuodesta viiteen vuoteen. Esimerkiksi 10 000-20 000 kilometrin vuosittaisella ajolla huolenpitosopimus maksaa noin 25-45 euroa.

Artikkelin lähteinä on käytetty:
Helsinginuutiset.fi
Repairpal.com
Kauppalehti.fi
Huoltojen hinnat Suomessa: Autojerry.fi