BMW huollot riippuvat myös automallista, esimerkiksi X5-sarjan huollot ovat luokassaan kalliimpia huoltoja.

BMW huolto hinta – Näin paljon BMW ylläpito ja huollot maksavat

BMW kuuluu automerkkinä korkeamman hintaluokan tehokkaisiin autoihin, jotka ovat kuitenkin hintansa puolesta monien kuluttajien saatavilla. Hinnaltaan bemarit eivät nimittäin ole yhtä kalliita kuin ylelliset automerkit, kuten Lexus tai Porsche. Vaikka BMW voi olla hintavampi vakuuttaa ja huoltaa, vakuutuksen tai huollon hinta ei kuitenkaan ole samassa luokassa kyseisten merkkien kustannusten kanssa.

Vakuutuksien tai BMW huoltohintojen voi kuitenkin odottaa olevan isompia kuin muiden “tavallisen kansan” automerkkien huolto-, tai vakuutushintojen. Erityisesti vanhempien BMW-mallien vakuutushinnat voivat nousta huomattavasti, ja etenkin vanhoilla bemareilla on maine nuorison ja virittäjien ykkösautona.

BMW huoltohinnasto löytyy merkkihuoltojen nettisivuilta, mutta huollot kannattaa kilpailuttaa ja löytää paras huoltotarjous.

BMW huolto: Onko bemari kallis automerkki huoltaa?

BMW huollon hinta kannattaa pitää mielessä, jos olet hankkimassa bemaria. Auton huolto on yksi tärkeimmistä kuluista, kun puhutaan auton ylläpitokuluista kokonaisuutena. Autohuolto kannattaa pitää säännöllisenä, sillä näin vältytään suuremmilta korjauskustannuksilta isompien vahinkojen sattuessa.

Kuinka paljon maksaa BMW merkkihuolto tai määräaikaishuolto?

BMW merkkihuolto tai määräaikaishuolto maksaa nettitietojen perusteella noin 100-400€. Toisaalta esimerkiksi Autotalo Laakkonen tarjoaa BMW Value Service-pakettia, joka on kiinteähintainen BMW merkkihuolto. BMW 1, 2, 3 ja 4-sarjan sekä X1-sarjan autojen huoltohinta on alk. 2019 euroa, ja BMW 5-sarja sekä X3, X5 ja X6 mallit 309 euroa. Muista sarjoista ei vastaavaa huoltotarjousta löydy.

Kannattaa muistaa, että valtuutettu BMW huolto ei ole ainoa paikka, jossa auton voi huollattaa. Nykyään valtuutetun huollon lisäksi määräaikaishuolto tai pikahuolto voidaan tehdä missä tahansa autokorjaamolla, kunhan se tehdään valmistajien ohjeiden mukaan ja oikeita varaosia käyttäen. 

Kuinka paljon BMW huolto ja auton ylläpito maksaa?

BMW on rankattu yhdeksi kalleimmista automerkeistä huollattaa. Esimerkiksi Yourmechanic.com:n vertailun mukaan bemarin huoltoon voi kymmenessä vuodessa upota 17 800 dollaria, joka on euroissa hieman alle 16 000 euroa. Vertailemalla ja kilpailuttamalla oma BMW huolto voit säästää selkeästi autokorjaamo-, ja huoltohinnoissa.

BMW:t ovat lähtökohtaisesti kalliimpia autoja huoltaa, sillä ne ovat myös kalliimpia autoja. BMW varaosat ovat yleistä hintatasoa kalliimpia, ja huoltoon voi mennä enemmän aikaa.

Bmw määräaikaishuolto maksaa keskimäärin 250 euroa.

BMW öljynvaihto – kuinka paljon BMW:n öljynvaihto maksaa?

Öljynvaihdon hinnasta valtaosa menee vaihdettavaan öljyyn. Nykyiset korkeatehoiset synteettiset öljyt, joita käytetään valtaosassa uusimpia BMW:itä maksavat Suomessa noin 10-15 euroa litra, ja moottorista riippuen BMW imaisee noin 6-9 litraa öljyä. Tällaisia synteettisiä, BMW:ssä käytettäviä öljyjä valmistavat esimerkiksi Mobil, Castrol ja Shell. BMW:n öljynvaihdon hinta liikkuu nettitietojen mukaan noin 100-140 euron välillä.

Kuinka paljon BMW vaihdelaatikon korjaus maksaa?

Nettitietojen perusteella BMW vaihdelaatikon korjaus riippuu muiden huoltojen ohella automallista ja korjattavan vaihdelaatikon kunnosta. Yleensä puhutaan vähintään useista sadoista euroista.

Kuinka paljon BMW ilmastointihuolto maksaa?

BMW ilmastointihuollon hinta on nettitietojen perusteella keskimäärin 60-100 euroa.

Katso myös tuulilasin vaihto-, ja korjaushinnat

BMW huolto – kuinka paljon isommat BMW huollot maksavat?

Määräaikaishuollon ja kausihuollon ulkopuolisen BMW huollon hintaa on vaikea arvioida etukäteen. Tällaisia yleisiä autohuoltoja ovat esimerkiksi ilmavuoto tai öljyvuoto. Halvimmillaan pienen ilma-, tai öljyvuodon saa korjattua parilla sadalla, mutta esimerkiksi moottorin isompi öljyvuoto ja moottoriremontti voi maksaa pahimmillaan yli 2000 euroa.

BMW öljynvaihto on operaationa noin 100-200 euron välillä.

Kuinka paljon pieni BMW huolto maksaa?

Valtaosa BMW:n perushuoltojen hinnasta menee varaosiin ja tarvikkeisiin. Esimerkiksi moottorin toimintahäiriön merkkivaloon liittyvät pienet huollot, kuten sytytystulpan vaihdon hinta, pienet öljyvuodot venttiileissä tai suodattimien tiivisteissä, tai ilmavuodot, voidaan korjata parissa tunnissa. Näiden perushuoltojen hinta on tavallisesti muutaman satasen. Jos oman BMW:n moottorin merkkivalo palaa, kannattaa lähes aina pysähtyä ja kääntyä autohuollon ammattilaisen (tai kokeneen harrastajan) puoleen.

Kuinka paljon BMW jarrujen huolto maksaa?

Vaikka jarrut tarkastetaan yleensä BMW määräaikaishuollon ja vuosihuollon yhteydessä, niiden huoltamisen hinta ei välttämättä ole leivottu huollon kokonaishintaan. On tärkeää käyttää jarruhuollossa oikeanlaisia ja laadukkaita jarrupaloja. Halvat jarrupalat eivät luultavasti ole parhaat. Halvimmillaan jarrupalat maksavat noin noin 50-60 euroa, mutta hyvin laadukkaisiin jarrupaloihin saa investoitua jopa 250 euroa. Etenkin jarrulevyissä kannattaa kuitenkin panostaa OEM varaosiin, sillä huonot jarrupalat tai jarrulevyt ovat turvallisuusriski autoillessa. Jarruhuollon hinta BMW:issä maksaa keskimäärin 200 eurosta ylöspäin.

BMW huolto ja auton moottoritilavuus

Kuten muidenkin tehoon ja suorituskykyyn perustuvien automerkkien kohdalla myös BMW:n ylläpito ja huoltojen hinta riippuvat huomattavasti oman bemarin kunnosta, automallista ja auton iästä. Luonnollisesti esimerkiksi V8 tai V12-moottorinen BMW vaatii korkeampitasoista huoltoa verrattuna esimerkiksi ns. rivineloseen tai 6-sylinterisellä moottorilla varusteltuun BMW:hen. Lisäksi autokorjaamo käyttää tavallisesti enemmän tunteja ja kalliimpia varaosia tehomoottoreilla varustettujen bemareiden huoltoon.

Riippumatta oman bemarin vuosimallista tai moottorin tyypistä, säännöllinen BMW huolto on tärkeää. Yleisesti, oma BMW on hyvä huoltaa vähintään 15 000 kilometrin välein. Tavallisten huoltojen, kuten öljynvaihdon ja -suodattimien tai vianetsinnät hinnat ovat huoltamoiden ja huoltotarjousten perusteella noin 100-300 euron välillä, kun taas isommat huollot 300-800 euron luokkaa.

BMW vs. Audi: Kumpi on kalliimpi huoltaa ja ylläpitää?

Yllättävää kyllä, brittiläisen Mirror-lehden mukaan Audin huollon ja ylläpidon hinta voi olla lähes 20 prosenttia suurempi kuin BMW huolto hinta. Lisäksi artikkelin mukaan mitä nuorempi Audi on käytössä, sitä kalliimpi se on huollattaa.

BMW ja autovakuutus – onko BMW kallis auto vakuuttaa?

Autovakuutuksen hinta koostuu liikennevakuutuksesta ja kaskosta, joista molemmat ovat riippuvaisia automallista, sen iästä ja iskutilavuudesta. Autovakuutuksen hintaan vaikuttaa myös vakuutuksenottajan kotikunta ja vakuutuksen ottajan ikä. BMW autovakuutuksen hinta voi olla kaksinkertainen pienempitehoisiin automalleihin verrattuna, sillä iskutilavuudeltaan suurikokoiset autot ovat kalliimpia vakuuttaa. BMW autovakuutuksen hinta esimerkiksi 3-sarjan vanhaan malliin voi olla 1500-2500 euron väliltä.

BMW vakuutuksen hintaan vaikuttaa erityisesti:

  • BMW malli. Erimalliset autot voivat olla vakuutuksen antajan luokituksissa eri vakuutusluokissa, riippuen myös moottorin koosta ja muista eroavaisuuksista.
  • BMW:n ikä. Vaikka vanhan ja käytetyn bemarin saa murto-osalla uusien bemareiden hinnoista, vakuutusten hinnat voivat olla huomattavasti suuremmat vanhoille BMW-malleille.
  • BMW:n hinta. Mitä korkeamman hintaluokan auto, sitä enemmän sen vakuuttaminen tavallisesti maksaa.
    Vakuutuksen bonus. Vakuutusten ottajien vuosittaiset vakuutusmaksut kerryttävät bonuksia, jotka näkyvät tulevaisuudessa autovakuutuksen vuosihinnassa. Mitä vähemmän auton kanssa on törttöillyt, sitä vähemmän vakuutusmaksuja joutuu tulevaisuudessa maksamaan.

…lisäksi autovakuutuksen hinnassa otetaan huomioon vakuutuksen ottajan:

  • Ikä. Liikennevakuutuksen ja kaskon hinta voi vaihdella riippuen siitä, mitä ikäluokkaa vakuutuksen ottaja on. Lähtökohtaisesti vakuutus on halvin 30-40 vuotiaille kuljettajille. Uusien kuskien vakuutusten hinnat ovat lähtökohtaisesti kalliimpia kuin vanhojen kuljettajien.
  • Asuinpaikka. Erityisesti pääkaupunkiseudulla vakuutuksen hinta voi olla jopa kymmeniä prosentteja korkeampi. Vakuutusyhtiöillä on omat periaatteet asuinpaikkakohtaiseen hinnoitteluun, mutta ne voivat liittyä esimerkiksi paikkakunnan liikenteen määrään, subjektiiviseen arvosteluun alueen ajokulttuurista, teiden kunnosta, ja niin edelleen.

Lähteinä artikkelissa on käytetty:   

Huoltojen hinnat Suomessa: Autojerry.fi
Mirror.co.uk
Länsiväylä.fi