Katso päivitetty audin merkkihuolto hinta

Audi huolto hinta – Vertaa Audin tavallisimpien huoltotöiden hinnat

Audi huolto löytyy varmasti jokaisesta isommasta Suomen kaupungista ja taajamasta. Usein Audi-kuljettajat ovat hyvin merkkiuskollisia myös huoltopalveluissa, mutta Audi merkkihuolto -palvelujen lisäksi määräaikaishuolto voidaan tilata myös muulta kuin valtuutetulta merkkihuoltamolta. Tämä edellyttää huolto-ohjelman mukaista huoltoa sekä Audille tarkoitettuja varaosia ja tarvikkeita. Vertaa Audi määräaikaishuolto tai vuosihuolto hinta ja löydä itsellesi paras Audi huoltotarjous.

Vertaa Audi vuosihuolto hinta

Audin huoltokustannukset: Merkkihuolto, vuosihuolto ja määräaikaishuolto

Löytyykö tallistasi uudenkarhea tai jo enemmän käytetty, mutta hyväkuntoinen Audi? Jos vastasit kysymykseen kyllä, kannattaa varautua pitämään se hyväkuntoisena myös tulevaisuudessa. Saksalainen autovalmistaja Audi on tunnettu etenkin ylellisyydestä, suorituskyvystä ja tehosta. Kuten monet luksus-tyypin perusautomerkit, kuten Mecedes, Lexus ja BMW, myös Audi on ylellisemmän luokan auto, joka on päivittäisessä käytössä myös monilla suomalaisilla. Usein varmasti juuri siksi, että monet kuskit mieltävät Audien suunnittelun ja kokoonpanon olevan huippuluokkaa.

Audi on yksi maailman suurimmista ylellisten autojen valmistajista, ja tuskin mikään pitää omaa ajopeliä paremmassa kunnossa kuin luotettavan autohuollon valitseminen. Näin saat Audi vuosihuolto tai määräaikaishuolto auttaa omaa Audiasi pysymään hyväkuntoisena pidempään.  Vaikka Audit ovat tunnettuja suorituskyvystä ja tehokkuudesta, myös Audit ovat alttiita kaikkien autojen yleisille ja odottamattomille ongelmille.

Myös Audit vaativat siis säännöllistä huoltoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Tämä tarkoittaa, että auton omistajana sinulla on luonnollisesti joitain ylläpito-, ja huoltokustannuksia koko Audin käyttöiän ajan. Ylläpito-, ja huoltokustannuksiin voi kuitenkin vaikuttaa itse. Nopea reagoiminen pikkuvikoihin ja ongelmiin sekä säännöllinen vuosihuolto pitävät autoilun kustannukset aisoissa pitkällä aikavälillä.

Yleisimmät huollot

Huolimatta siitä, että Audi luetaan usein perinteisten automerkkien kärkikastiin ja korkeampaan hintaluokkaan, Audi on kuin mikä tahansa muukin auto: Vuosihuollolla ja määräaikaishuollolla pääsee pitkälle. Tässä ovat yleisimmät autohuollon palvelut, jotka on hyvä pitää mielessä kun halutaan säästää pitkässä juoksussa autoilun kustannuksissa.

 • Öljynvaihto Audiin: Öljynvaihto kannattaa tehdä 10000 – 15000 kilometrin ajon jälkeen. Moottoriöljy auttaa voitelemaan moottorin sisäisiä osia joka lisää moottorin käyttöikää. Säännöllinen öljynvaihto voidaan tehdä joko itse, tai se voidaan tilata autohuollosta.
 • Jarrujen tarkastaminen: Auton jarrut ovat yksi autojen tavallisista kuluvista osista. Auton jarrut tulee tarkistuttaa säännöllisesti, minkä lisäksi jarrut on vaihdettava tarvittaessa. Auton jarrut on hyvä tarkistuttaa kerran tai kaksi kertaa vuodessa, riippuen omasta ajomäärästä.
 • Nelipyöräsuuntaus ja renkaiden kuluminen: Renkaat kuluvat ajan myötä. Renkaiden kulutuspinta on ensimmäinen asia, joka vaikuttaa auton ajettavuuteen ja ajon aikaiseen turvallisuuteen. Renkaiden nelipyöräsuuntaus voi olla ratkaisu parempaan ajettavuuteen. Jossain vaiheessa kuitenkin myös renkaat tulee vaihtaa uusiin.
 • Auton akku: Auton akku kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin, jotta se ei pääse tyhjenevään. Auton akku kestää tavallisesti 2-4 vuotta tavallisessa käytössä, ja käyttöikää voidaan pidentää erikseen lataamalla akut. Jossain vaiheessa myös auton akku tulee vaihtaa.

Katso myös: Lambda anturin vaihdon hinta

Uusi Audi ja huolto

Uudet Audit ovat yleensä helpompia pitää hyvässä kunnossa pidempään säännöllisellä huollolla. Koska audeja on markkinoilla paljon myös käytettynä, moni kuitenkin hankkii audinsa jälkimarkkinoilta. Käytetyn audin huoltoa hankkiessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä uusi omistaja ei välttämättä tiedä yleisten osien kuntoa, tai koska edellinen öljynvaihto on tehty. Tämän vuoksi voit joutua hankkimaan käytettyyn audiin nopeast uudet osat jakohihnaa ja sytytystulppia myöten.

Audin ylläpitokulut

Vaikka Audi on saanut maineen hyvälaatuisena ja viimeisen päälle suunniteltuna ylemmän hintaluokan perusautona, se ei ole kuitenkaan yksi käyttäjäystävällisimmistä automerkeistä, kun puhutaan auton ylläpidosta ja yleisistä kustannuksista. Itse asiassa Audi on sijoittunut valmistjien kärkikastiin, kun vertaillaan ylläpidon osalta kalleimpia autoja. Esimerkiksi yhdysvaltalaisen Yourmechanic.com -palvelun mukaan Audin ylläpitokustannukset ovat vuositasolla jopa 12 400 dollaria (2016) eli 11 160 euroa. Esimerkiksi Audi A4 Quatro – automallin ylläpitokustannukset olivat vertailun mukaan hieman alle 11 400 euroa 10 vuodessa, kun taas tavallisen Audi A4:n ylläpitokulut olivat hieman alle 10 500 euroa 10 vuodessa. Esimerkiksi Toyota-mallien ylläpitokulut voivat olla alle puolet tästä.

Audi huolto hinta

Autoilun kustannuksiin vaikuttaa myös auton ikä, ajotyyli ja se, minkälaisessa kunnossa autoa yleisesti pidetään. Yleisesti, jos autoa pidetään hyvässä ja siistissä kunnossa koko sen käyttöikä, ylläpitokustannukset ovat pienemmät ja myös auton jälleenmyyntiarvo on korkeampi. Tämä toki tarkoittaa myös säännöllisiä huoltoja.

Kuinka paljon Audi huolto maksaa? Kokosimme alle tavallisimmat Audi huolto palvelut ja niiden keskimääräiset kustannukset.

 • Öljynvaihto: n. 100-110 euroa
 • Jarrupalojen vaihto: n. 160-170 euroa (Audi A4)
 • Akun vaihto: n. 200-250 euroa
 • Ilmansuodattimen vaihto: n. 280 euroa (Audi A4)
 • Uudet renkaat: n. 400-450 euroa  (Audi A3)

Useimmat kyseisistä huolloista sisältävät sekä varaosien että työn hinnan. Audi on toisaalta myös suosittu automalli autoharrastajien keskuudessa, joten monet tekevät rutiinihuollot myös itse. Tähän tarvitaan oikeat ja automallille tehdyt varaosat.

Audin määräaikaishuolto onnistuu myös muilta autohuolloilta kuin merkkihuollolta.

Yleisimpiä odottamattomia vikoja ja ongelmia

Audi kuuluu niihin automerkkeihin, joilla on oma fanikunta ja jonka mielikuvissa korostuu tietty uskottavuus ja kunnioitus automerkkiä kohtaan. Vaikka sitä ei voida lukea markkinoiden kalliimpien luksusmerkkien joukkoon, audi-kuskit luottavat valitsemansa auton laatuun. Siksi auton odottamattomat vikatilanteet ja ongelmat saattavat tulla yllätyksenä. Tämä toki on kaikkien automerkkien ongelma, ja ero merkkien välillä korostuu siinä, miten usein ja kuinka nopeasti autoon tulee pikkuvikoja tai häiriöitä. Joitain automerkin ongelmia ovat esimerkiksi:

 • Moottorin merkkivalon ongelmat
 • Elektroniset viat
 • Öljyvuodot
 • ABS-valojen ongelmat
 • Kosteuden pääsy sisätiloihin
 • Komponenttien ylikuumentuminen

Eri malleista voi löytyä hyvin erilaisia ongelmia, joten oman audi-mallin ongelmat voivat riippua suunnttelusta, ajohistoriasta ja mallin erikoispiirteistä.

Audin huolto ja ylläpidon hinta

Vaikka Audia pidetään luotettavana automerkkinä, kaikkia autoja yhdistää kuluminen loppuun vuosien saatossa. Tämä johtuu autojen jatkuvasta käytöstä. Saadaksesi parhaat Audi huolto palvelut ilman vararikkoon päätymistä, on hyvä tietää kuinka paljon joudut maksamaan yleisistä huoltotoimenpiteistä ja ylläpidosta.

Yleisesti Audin huollot ja ylläpito maksavat noin 900 euroa vuodessa. Suurin osa korjauksista liittyy muihin kuin yksinkertaisiin Audi huolto toimenpiteisiin. Vaikka varaosat ja työn hinta muodostavat suurimman osan kustannuksista, useimpien huoltotöiden tekeminen vie enemmän aikaa. Tavallisessa autohuollossa voidaan joutua aloittamaan tarkistus ja toimenpiteet vain pelkistä ongelman oireista. Ongelman tai vian ratkaiseminen vaatii siis aikaa ensin syyn etsimiseen ja löytämiseen. Mitä enemmän aikaa automekaanikolla menee ongelman löytämiseen, sitä enemmän rahaa auton huollossa kuluu.

Audin öljynvaihto tulee tehdä säännöllisin väliajoin.

Yllättäviä kustannuksia

Minkälaisia yllättäviä korjauskustannuksia omaan Audiin voi sitten syntyä? Tässä esimerkkinä muutamia yllättäviä huoltotoimenpiteitä, joihin voit törmätä oman Audin käyttöiän aikana.

 • Sähkötyöt: 110–1 400 euroa (diagnoosi, osat ja työ)
 • Öljyvuoto: 220-240 euroa (Öljypohjan vaihdon hinta)
 • Vesipumpun vaihto: 350-700 euroa
 • Raidetangon pään vaihto: n. 220 euroa

Muita yllättäviä kustannuksia voivat olla esimerkiksi turvatyynyn vaihto, sillä se sisältää airbagin, turvasensorien ja ohjainlaitteen vaihtamisen. Tärkein kustannustekijä tällaisissa yllättävissä operaatioissa on yleensä varaosan hinta, sillä auto koostuu useista kuluvista osista. Jotkut yksinkertaiset ja helposti vaihdettavissa olevat komponentit ovat hyvinkin edullisia, mutta vaativampaa teknologiaa sisältävät osat taas nostavat selkeästi isojen korjausten kustannuksia. Säännöllisellä huollolla ja tarkistuksilla voidaan vähentää yllättäviä menoeriä.

Tsekkaa myös: Vaihdelaatikon korjaushinta

Audi-fakta: Audin neliympyräinen logo tulee neljästä eri autovalmistajasta, jotka alun perin yhdistyivät Audiksi vuonna 1932. Audin kuuluisa ympyrälogo on tuottanut päänvaivaa toisen tunnetun ympyrälogon vuoksi. Kansainvälinen Olympiakomitea nimittäin nosti kanteen autovalmistajaa vastaan vuonna 1995, sillä se katsoi Audin ympyrälogon rikkovan olympialaisten viiden renkaan logon yksinoikeutta. Audin logon ei katsottu olevan kopio olympialaisten logosta. Audi on kuulunut Volkswagen-konserniin vuodesta 1996.

Kaikki artikkelissa mainitut hinnat ovat esimerkkejä, ja ne saattavat vaihdella huomattavasti auton iästä riippuen. Hinnat ovat keskimääräisiä viitehintoja, ja ne on kerätty Autojerry.fi – palvelusta.