Auton myllytys hinta: Kuinka paljon auton myllytys maksaa?

Auton myllytys eli auton koneellinen kiillotus tarkoittaa maalipinnan kiillotusta koneellisesti. Auton myllytys hinta on riippuvainen auton mallista ja sen maalipinnan koosta, sekä valitsemastasi autohuoltopalvelusta. Myös asuinpaikka voi vaikuttaa auton myllytyksen hintaan. 

Auton maalipinnan myllytys hinnat pyörivät noin 200-300 euron tuntumassa, kun koko auto myllytetään. Auton maalipinnan myllytyksessä on tärkeää ottaa huomioon, että koko operaatio voi kestää 5 tunnista jopa 10 tuntiin.

Auton myllytys toimii auton maalipinnan kulumista vastaan

Auton koneellisen kiillotuksen tarve kasvaa vuosien varrella, kun auton maalipinta kuluu ja haalistuu. Myös pienet naarmut ja kiveniskemät vaikuttavat auton maalipinnan kuntoon. Auton maalipinta kuluu sekä ajon aikana että auringon UV säteilyn vaikutuksesta. Kiveniskemät ja isommat naarmut taas ovat esteettisen haitan lisäksi pahimmillaan haitallisia myös auton metalliselle korirakenteelle, ja voivat saada aikaiseksi myös ruostumista. Katso auton ruostesuojauksen hinnat. Auton myllytyksen avulla maalipinnalle saadaan sen alkuperäinen hohto ja loisto. Myllytyksellä voidaan myös ennaltaehkäistä auton maalauksen tarvetta.

Auton myllytys hinta

Auton myllytys voidaan tehdä joko itse asiaan kuuluvilla välineillä tai antaa ammattilaisen tehdä auton maalipinnan myllytys. Auton myllytys hinta autohuollossa tai autopesulassa on noin 200-300 euron väliltä riippuen siitä, kuinka paljon auton maalipinta on kärsinyt. Auton myllytys hinta koostuu lähes kokonaan työn osuudesta, sillä tarvikkeina auton myllytykseen riittävät kemikaalit, hiontatassut ja hiomakoneen käyttökustannukset. Auton myllytys hinta saattaa kuulostaa korkealta, koska kyseessä on maalipinnan kiillotus. Operaatiossa kuitenkin saattaa mennä ammattilaiseltakin 5-10 tuntia aikaa, jonka lisäksi auto pestään, kiillotetaan ja vahataan moneen kertaan. Kilpailuta auton myllytys hinta.

Auton myllytys pähkinän kuoressa

Auton myllytyksellä tarkoitetaan auton maalipinnan koneellista kiillotusta kiillotuskoneella ja hiomatassuilla. Myllytys, puleeraus ja konekiillotus ovat synonyymejä. Myllytyksessä hiotaan pääasiassa auton maalipinnan päällä olevaa kirkaslakkakerrosta. Kun työ tehdään hyvin ja ammattitaidolla, koko auton myllytyksessä voi kestää ammattilaiseltakin vähintään 5 tuntia.

Auton koneellinen kiillotus on uloimman maalipinnan hiomista. Tällä voidaan tasata hyvin autossa olevia pieniä naarmuja.

Lue myös: Auton lasien tummennus hinta 

Auton myllytys hinta: Myllytys vaihe vaiheelta

Myllytys ei olekaan mikään pieni operaatio. Auton konekiillotus alkaa liuotinpesulla ja painepesurilla tehdyllä esipesulla. Tämän jälkeen auto vielä yleensä pestään käsin erikseen ja kuivataan. Kun auto on saatu myllytystä varten vielä teipattua, se kiillotetaan 1-4 eri vaiheessa, auton maalipinnan ja lakkakerroksen paksuudesta riippuen.

Tämän jälkeen tapahtuu auton kiillotus. Auton myllytyksen jälkeen auto pestään vielä uudestaan. Auton maalipinnan myllytys päättyy yleensä loppuvahaukseen tai muuhun vastaavaan toimeen.

Auton naarmujen myllytys tehdään maalipinnan kunnon mukaisesti erilaisilla kemikaaleilla, jotka ovat karkeutensa puolesta erilasiia. Auton koneellinen kiillotus tasoittaa nanotasolla maalipintaa ilman, että tästä syntyy kuitenkaan kosmeettista haittaa maalipinnalle. Auton myllytyksellä poistetaan pienet naarmut, ja kulunut maalipintaa saadaan helposti näyttämään kuin uudelta. Myllytyksen vaihtoehtona on myös auton teippaus.

Maalipinnan ja naarmujen korjaus myllytyksellä

Auton maalipinnan hionta ja kiillotus koneella toimii etenkin pienten naarmujen peittämiseen. Jos maalipinnassa oleva naarmu on tarpeeksi pieni, se voidaan myllyttää piiloon. Pienet naarmut voi helposti havaita itse kokeilemalla kynnellä maalipintaa. Jos kynsi ei tartu naarmuun eikä naarmusta näy pohjamaalia, voi naarmun luultavasti myllyttää piiloon. Mitä enemmän autolla on ajokilometrejä takana ilman kunnollista auton ulkopinnan huoltoa tai naarmujen poistoa, sitä parempi vaihtoehto on myllyttää auton maalipinta kuntoon.

Myllytyksen sijaan kovavahaus? Katso auton kovavahaus hinnat

Auton myllytys hinta: Miksi auton maalipinta kannattaa kiillottaa?

Auton maalipinnan myllytys kannattaa tehdä tasaisin väliajoin muutamasta eri syystä. Kestävä ja tasainen maalipinta ja lakkapinnoite lisäävät oman menopelin käyttöikää ja tämän kautta myös jälleenmyyntiarvoa. Jos siis haluat saada autosta hyvän hinnan vielä jälleenmyyntitilanteessakin, kannattaa maalipinta pitää hyvässä kunnossa. Näistä syistä auton maalipinnan myllytys kannattaa tehdä:

 1. Naarmujen korjaus auton maalipinnasta
  Naarmujen poistaminen auton maalipinnasta on yksi tärkeimmistä syistä auton maalipinnan kiillotukselle ja myllytykselle.
 2. Auton pintamaalikerroksen suojaus
  Myllytys suojaa auton pintamaalikerrosta ja lakkapintaa. Mitä paremmin pintamaalikerros ja lakkapinta ovat suojattuja, sitä vähemmän maalipinta vahingoittuu liasta, pölystä ja ajon aikana osuvista hiukkasista tai kivistä.
 3. Auton metallikorin suojaus korroosiolta ja ruosteelta
  Jos auton maalipinnassa on syviä naarmuja, jotka menevät pohjamaalikerrokseen asti tai jopa auton metallikoriin asti, lisää tämä auton metallikorin korroosion ja ruostumisen riskiä. Tämän vuoksi
 4. Auton ulkonäkö
  Tasainen maalipinta ja vahattu auto näyttävät hyvältä, ja voivat nostaa myös auton jälleenmyyntiarvoa.

Auton myllytys hinta: Säästöä itse tekemällä

Myllytys on yleensä autohuollon tai autopesulan tarjoama palvelu, mutta auton maalipinnan myllytys hinta laskee luonnollisesti pienemmäksi, jos myllytys tehdään itse. Ennen kuin lähdet hankkimaan kiillotukseen tarkoitettua konetta ja hiomatassuja, kannattaa muistaa että kyseessä on raskas ja aikaa vaativa projekti. Lisäksi auton kiillottamista koneellisesti on hyvä päästä harjoittelemaan muualle kuin koko auton maalipinnalle ennen kuin koko auton koneellinen kiillotus tehdään.

Traileri, peräkärry tai matkailuauto käytössä? Katso vetokoukun asennushinnat

Auton myllytys hinta sisältää sekä aineet että laitteet auton koneelliseen kiillotukseen.Auton myllytykseen tarvittavat työvälineet

Auton myllytyksessä tärkein työväline on kiillotuskone. Kiillotuskone toimii luonnollisesti auton maalipinnan kiillotusvälineenä, hioen ulointa maalikerrosta. Kiillotuskone voi olla malliltaan joko perinteinen suoravetoinen kiillotuskone eli rotary tai epäkesko eli eccentric. Kysymy siitä, onko parempi valita epäkesko vai rotary kiillotuskone auton myllytykseen, on liikkunut autoharrastajien ja ammattilaisten keskusteluissa jo vuosia. Käytännössä kuitenkin myllytyksessä voidaan käyttää kumpaa tahansa kiillotuskonemallia. Lue lisää kiillotuskoneista tästä Moottorin artikkelista.

Lisäksi kiillotuskoneeseen tarvitaan useampi hiomalaikka, joilla konekiillotus tehdään. Valitut hiomalaikat riippuvat esimerkiksi siitä, kuinka kovaa lakkaa auton maalipinnassa on käytetty. Eri mantereilta tulevat autot on tehdasolosuhteissa pinnoitettu lakalla, joka saattaa erota kovuudeltaan huomattavasti.

Uusi auto mielessä? Katso paras autorahoitus ilman käsirahaa

Auton myllytys aineet

Myllytyksessä käytetäviä aineita myyvät kaikki hyvin varustellut autojen varaosapalvelut ja autotuotteita myyvät yritykset. Suosittuja auton myllytykseen tarkoitettuja vaha-aineita valmistavat esimerkiksi Scholl, Meguiars ja Menzerna.

Video: Auton koneellinen kiilloitus itse

Tällä Stauffer Gaugen videolla näet, miten auton maalipinnan myllytys tehdään itse.