Auton naarmujen korjaus hinta | Näin paljon maksaa naarmujen poisto autosta

Auton naarmujen korjaus hinta riippuu huomattavasti auton naarmun koosta. Useimiten pelkkä maalipinnan korjaus riittää, kun taas joissain tapauksissa esimerkiksi koko auton ovi tulee maalata uudestaan.

Onko oman autosi maalipinta kärsinyt pieniä, mutta ärsyttäviä vaurioita ajokauden aikana? Auton naarmuuntunut maalipinta voi ketuttaa jonkin aikaa, mutta omia yöunia ei kannata menettää auton maalipinnan naarmujen korjauksen vuoksi.

Ajaessa isoilla nopeuksilla pienetkin kivet voivat tehdä surutta tuhoa oman auton maalipinnalle, tuulilasille tai puskurille. Auton naarmuja voi kiveniskemän lisäksi tulla myös kanssa-autoilijoiden huolimattomasta käytöksestä parkkipaikalla, tai vaikkapa kevyessä kolaritilanteessa.

Jos kyseessä on vain pieni naarmu, naarmun poiston auton maalipinnasta voi tehdä myös itse korjauskynällä. Jos taas maalipinta on kärsinyt paljon, auton naarmujen korjaus hinta voi kohota autohuollossa useisiin satoihin euroihin.
Auton maalipinnan korjaus naarmujen vuoksi voi tarkoittaa auton maalaustöitä ammattilaisen toimesta.

Auton naarmujen korjaus hinta: Tämän takia auton naarmut kannattaa korjata

Pienet pintanaarmut eivät ole kuin esteettinen haitta. Sen sijaan syvien naarmujen korjaus ehkäisee auton korin pintaa ruostumiselta. Jos isoja ja syviä naarmuja jätetään maalipintaan, voi ruoste levitä maalipinnan alle. Toisaalta vaikka naarmu olisi kuinka pieni, voi se ärsyttää auton omistajaa huomattavasti.

Auton naarmujen korjaus hinta – Kilpailuta auton naarmun korjaus hinnat

Mikä on auton naarmun korjaushinta autohuollossa? Kuten mikä tahansa muukin autohuoltopalvelu, et varmasti auton omistajana halua maksaa liikaa pienestä auton maalipinnan uusimistyöstä. Lisäksi etenkin, jos kyseessä on iso tai syvä naarmu tai vaikkapa isompi hankauma viereisestä autosta, parhaan lopputuloksen saa maalausliike tai autohuolto.

Auton maalipinnan naarmun korjaus hinta vaihtelee naarmun koon ja sijainnin mukaan. Kohteena voi olla myös naarmuuntunut auton puskuri. Auton maalipinnan korjaukset voivat maksaa 50 eurosta 500 euroon saakka, ja koko auton maalaus hinta saattaa olla useita tuhansia euroja.

Auton naarmujen korjaus itse vai autohuollossa?

Auton naarmujen korjaus ja naarmujen poisto onnistuu helposti alan ammattilaiselta, ja tiettyjen auton pintojen naarmujen poiston voi tehdä myös itse. Tässä artikkelissa käymme läpi tarkemmin, kuinka paljon auton naarmujen korjaus maksaa, ja miten tehdään naarmujen korjaus auton maalipinnasta tai puskurista, ja kuinka paljon auton maalipinnan korjaus maksaa keskimäärin huoltoliikkeessä tai autokorjaamolla.

Auton naarmujen korjaus hinta: Näin käy pienten naarmujen poisto autosta kotikonstein

Auton maalipinnan naarmujen korjaus onnistuu pienten naarmujen tapauksessa myös itse. Kysymys kuuluukin, minkäkokoiset naarmut ovat tarpeeksi pieniä itse korjattaviksi. Yksi hyvä tapa testata naarmujen syvyyttä on rapsuttaa kevyesti kynnellä naarmukohtaa: Jos kynsi uppoaa naarmuun eikä sormi liiku eteenpäin, naarmu voi olla liian syvä itse korjattavaksi. Tällöin voi olla hyvä tilata auton naarmujen korjaus suoraan lähimmästä autohuollosta.

Katso myös: Vetokoukku autoon: Vetokoukun asennus hinta

Kun auton maalipinnassa on vain pintanaarmu, saadaan se helposti piiloon myös kotikonstein. Pintanaarmu ei yleensä ole vahingoittanut auton maalipintaa vaan ainoastaan maalipintaa suojaavaa pinnoitetta. Tällöin auton maalipinnan paikkaus naarmusta riittää, eikä maalipintaa tarvitse erikseen lähteä paikkaamaan naarmusta.

Pienten naarmujen poisto autosta on nopea operaatio, jos sinulla on jonkin verran kokemusta auton maalipinnan käsittelystä. Kuitenkin lähes kuka tahansa saa varmasti vähintään OK-tasoisen lopputuloksen pienten naarmujen poistamiseen autosta itse.

Naarmun poisto autosta hinta: Tee auton maalipinnan korjaus itse ja säästä

Pienet naarmut ja lohkeamat auton maalipinnassa saa helposti peittoon kotikonstein, kunhan käytössä ovat tarvittavat välineet. Välineet voi ostaa suoraan esimerkiksi Hongkong- tai Tokmanni-tavarataloista, Biltemasta tai Motonetistä. Kannattaa ottaa huomioon, että automalli-, ja merkkikohtaisesti voit tarvita hieman eri välineitä.

Jos kyseessä on syvä naarmu, naarmujen poisto voi tarkoittaa koko maalipinnan uusimista.

Tapa 1: Auton pintanaarmun poisto ja korjauskynä

Useimmat autojen varaosia myyvät liikkeet pitävät valikoimissaan useita korjausmaalikyniä, jotka ovat nestemäisiä, suoraan naarmukohtaan levitettäviä pinnoitteita. Korjauskynät sisältävät yleensä lakkaa. Tuotteet voivat olla kaksiosaisia (sis. sekä perus-, että metallivärit) tai yksiosaisia, jolloin samalla metallipigmenttejä sisältävällä kirkaslakalla saadaan sekä maalipinnan kiveniskemät että pienet naarmut piiloon.

Tsekkaa myös: Auton teippaus hinta 2020

Tapa 2: Korjausmaalispray

Korjausmaalispray on hieman isompien naarmujen tee-se-itse korjaukseen tehty tuote, joita myydään sekä auton mallin että automerkin mukaisesti tietyille värisävyille. Korjausmaalispraytä voidaan käyttää pieniin naarmuihin joko sellaisenaan tai alla olevan ohjeen mukaan täydelliseen naarmujen korjaukseen.

Tapa 3: Täysi naarmujen korjaus maalipinnasta uusimisella:

Auton naarmujen korjaukseen on lähtökohtaisesti kaksi eri tapaa, jotka ovat:

  • auton maalipinnan täyttäminen lakalla tai maalilla, ja
  • myllytys eli maalipinnan hionta

Tässä artikkelissa käsittelemme maalipinnan täyttämistä lakalla tai maalilla. Jos auton maalipinnan naarmujen korjaus tehdään pintanaarmulle, voi tähän riittää vain auton maalipinnan hionta ja lakkaus. Tällöin naarmu ei ole mennyt edes maalikerrokseen asti, vaan on pelkässä pinnoitteessa.

Uudet kesärenkaat alle? Katso parhaat kesärenkaat 2020

Jos taas naarmu on sen verran syvä, että se ulottuu maalipintaan mutta ei auton metallikoriin, tarvitaan tähän korjausmaalia ja lakkaa, koska naarmukolo tulee täyttää. Tämä ennaltaehkäisee myös auton naarmusta johtuvaa ruostumista.

Naarmujen korjaus autosta, joko maalipinnasta tai auton puskurista, voidaan tehdä joko itse tai ammattilaisen toimesta. Naarmun tai kiveniskemän korjaus autosta onnistuu helpoiten korjauskynällä.

Tarvikkeet:

Pesuaine (liuoittava)
Siivousliina
Rasvanpoistoaine
Hiomapaperia
Maalarinteippiä
Korjausmaali
Pintamaali
Kiilloitusaine/vaha

  1. Pienen naarmun korjaus auton maalipinnasta aloitetaan pesemällä auton pinta. Paras tapa on tietysti pestä koko auto kerralla kun hommaan on ryhdytty, mutta voit myös pestä ainoastaan naarmukohdan ja sen ympäristön hieman isommalta alueelta. Anna tämän jälkeen naarmukohdan kuivua kunnolla. Kun auton naarmukohta on kuivunut kunnolla, on helpompi erottaa naarmu ja etenkin sen syvyys. Kun olet pessyt auton maalipinnan, poista siitä vielä ylimääräinen rasva rasvanpoistoaineella.
  2. Kun olet varmistunut, että naarmu ei ole liian syvä itse korjattavaksi, voit aloittaa auton naarmun korjauksen hiomalla alueen korjausmaalausta varten. Eristä ensin maalattava alue maalarinteipillä niin, että maalatessa ei maalia tule levitettyä muuallekin kuin naarmukohtaan. Auton maalipinnan hionta voi aiheuttaa hieman hampaiden kiristelyä, sillä naarmu pitää tehdä ensin paljon pahemmaksi, ennen kuin sen saa korjattua täysin tasaiseksi.
  3. Kun maalipinta on naarmun ympäriltä hiottu tasaiseksi, levitä korjausmaali hiottuun kohtaan. Korjausmaali toimii naarmuja täyttävänä aineena. Levitä omaan maalaustarpeeseen perustuen 1-3 kerrosta.
  4. Kun korjausmaalikerrokset on saatu levitettyä, on aika pinnoittaa maalipinta pintamaalilla. Pintamaali suojaa sekä korjausmaalia että auton metallirunkoa. Pintamaalia levitettäessä haetaan samanlaista tuntumaa kuin ennen naarmun syntymistä.
  5. Kun pintamaalikerros on kuivunut, vahaa vielä auton pinta. Toivottavasti olet tyytyväinen lopputulokseen!

Tsekkaa myös: Webaston asennus hinta

Video: Auton maalipinnan pienten naarmujen korjaus

Alla olevalla videolla ChrisFix näyttää, kuinka pienet auton maalipinnan naarmut saa helposti korjattua itse.