Auton teippaus hinta

Kaipaako autosi uutta pintaa? Niille autoilijoille, jotka haluavat päivittää auton ulkonäköä, on kaksi vaihtoehtoa tarjolla: Auton teippaus tai auton maalaus. Auton teippaus voi olla ainoastaan auton pinnoitus vinyyliteipillä tai muulla materiaalilla, mutta teippauksia käytetään paljon myös erityisesti yrityskäytössä ja mainonnassa. Autoteippaus onkin varma tapa saada omalle firmalle lisänäkyvyyttä samalla, kun käy esimerkiksi kaupassa tai muuten vain autoa käytettäessä. Auton teippaus on hyvä tapa saada autosta yksilöllinen.

Auton teippaus hinta – Mitä auton teippaus maksaa?

Mitä auton teippaus maksaa? Yleisesti, auton teippaus hinta on koko auton teippaukselle 1000-3000 euron välillä. Jos haluat että autosi teipataan vinyyliteipillä, voi auton teippaus maksaa huomattavasti enemmän. Jos vain osa autosta teipataan, esimerkiksi konepellin teippaus maksaa normaalisti noin 300 euroa tai tätä enemmän. Yleensä noin tonnin budjetilla saa teipattua valtaosan autosta.

Vertaa auton teippaus hinta

Autoteippauksia tekeviä autohuoltoja on Suomessa kaikilla isommilla paikkakunnilla. Vertaa auton teippaus hinta ja säästät ajan ja vaivan lisäksi myös rahaa auton yliteippauksesta.

Auton teippaushinta koostuu työn haastavuudesta, käytettävän teipin materiaalista ja valitusta autoteippaamosta. Yleensä noin 1000 euroa riittää auton tavalliseen yliteippaukseen.

Auton teippaus hinta – Mitä tekijät vaikuttavat autoteippauksen hintaan?

  • Auton koko ja teipattava pinta-ala
    Autoteippaus hinta on huomattavasti suurempi silloin, kun auto teipataan kokonaan. Jos autosta teipataan vain esimerkiksi konepelti, ovet tai takaovi, auto teippauksen hinta on vain murto-osa koko auton yliteippauksen hinnasta.
  • Vinyyliteippaus ja käytettävä materiaali
    Auton vinyyliteippaus on yleisin tapa auton peittämiseen teippauksella. Vinyyliteippejä on paljon erilaisia, ja laadukkaat vinyyliteipit maksavat luonnollisesti enemmän. Nykyään monet suosivat myös auton hiilikuituteippauksia. Auton hiilikuituteippaus on materiaalin hinnan vuoksi kalliimpi toimenpide, sillä hiilikuituteippi voi maksaa kaksinkertaisesti vinyyliteippiin verrattuna.
  • Työn määrä
    Auton teippaus hinta riippuu myös siitä, minkälainen työ on kyseessä. Jos puhutaan autosta jossa on paljon suoria pintoja, auton yliteippaus hinta on luultavasti pienempi kuin silloin, jos autossa on paljon pyöreitä muotoja (esimerkiksi sedan-malliset henkilöautot).

Vertaa myös renkaan vaihtohinta paikkakunnallasi

Koko auton teippaus hinta

Auton ympäriteippaus hinnat Suomessa alkavat noin tuhannesta eurosta. Koko työn hinta riippuu teippimateriaalista, auton koosta ja työn haastavuudesta. Yliteippaus erikoisteipeillä maksaa suurempaan autoon jopa kaksinkertaisesti. Auton yliteippaus voidaan tehdä joko värillisellä teipillä tai läpinäkyvällä suojakalvolla, mutta teippaukset autoon on suosituinta tehdä vinyylipinnoitteella, joka on joko matta tai kiiltäväpintainen. Pakettiautoilla ja muilla isoilla autoilla hinnat alkavat noin 1500 eurosta.

Auton mainosteippaus hinta

Auton mainosteippaukset ovat Suomessa yleistymään päin. Etenkin jos yrityksellä on useita autoja, on auton mainosteippaus kannattavaa ja pitkässä juoksussa halpaa mainontaa. Auton mainosteippaukset maksavat noin 50-80 euroa per neliömetri teippauspalvelusta riippuen.

Katon teippaus hinta

Usein auton katto on yksi niistä osista, joka halutaan ainoastaan teipata. Auton katon teippauksella saadaan hyvä tehoste ja kontrasti muuhun auton värimaailmaan. Suomessa pelkän auton katon teippaus hinnat alkavat noin 300 eurosta.

Konepellin teippaus hinta

Auton konepellin teippaukseen vaadittava budjetti on noin parisataa euroa. Konepellin teippauksella saadaan konepellistä erottuva, joka takaa autolle erityisen ilmeen.

Puskurin teippaus

Auton puskurin teippaus on helppo keino saada omasta puskurista näyttävän näköinen esimerkiksi kromiteipillä. Etupuskurin tai takapuskurin teippaus hinta Suomessa on noin 200-400 euroa puskuria kohden.

Auton ikkunoiden teippaus

Auton ikkunoiden teippaus on myös suosittua. Suomessa auton ikkunoista voidaan tummentaa lakisääteisesti vain takaovien lasit ja auton takalasi. Auton ikkunoiden teippaus tummennuskalvolla maksaa noin parisataa euroa. Jos auto on farmari tai isompi auto, kannattaa varata auton takalasien tummentamiseen ainakin 250 euroa.

Katso myös: Öljynvaihto hinta – Moottoriöljyn vaihdon hinnat paikkakunnittain

Auton katon tai konepellin teippaus on hyvä tapa luoda yksilöllinen efekti omaan autoon.

Auton teippaus itse – Mitä auton yliteippaus maksaa, jos sen tekee itse?

Jos auton teippaus on sinulle tuttua, itse teippaamalla voit säästää huomattavasti. Tällöin auton teippaus hinta koostuu materiaalista ja auton koosta.

Erilaiset autoteipit

Autoteippejä on useita erilaisia, mutta yleisimmät ovat joko hiilikuitu-, tai vinyyliteippejä. Vinyyliteippejä on tarjolla sekä mattapintaisina että kiiltäväpintaisina. Vinyyliteippi hinta on noin 30 euroa metri. Jotkut autoilijat suosivat myös kromiteippiä. Kromiteippauksen hinta riippuu teipistä, mutta hyvä kromiteippi autoon maksaa helposti 20-40 euroa pala, ja jopa 50-70 euroa/metri. Hiilikuituteippi taas maksaa suomalaisissa verkkokaupoissa noin 30-50 euroa metri. Markkinoilla on myös hiilikuidun näköisiä vinyyliteippejä, joita saa esimerkiksi lamtekno.fi verkkokaupasta. Suosittuja autoteippejä valmistavat muun muassa 3M, OptiCont ja Northern Light. Nykyään suosittua on erityisesti auton mattatempaus, jolla saadaan mattapintainen auton ulkopinta ilman kallista automaalausta mattasävyiseksi.

Auton teippaus vai maalaus?

Kumpi on parempi vaihtoehto, auton teippaus vai maalaus? Molemmilla vaihtoehdoilla on hyvät ja huonot puolet. Jos puhutaan ajankäytöstä, auton maalauksessa kestää maalikerroksien ja vanhan maalin kunnosta riippuen muutamasta päivästä jopa useaan viikkoon. Vanha maali tulee yleensä poistaa ennen uuden maalin levittämistä, jonka lisäksi naarmut ja kolhut voivat vaatia kittausta. Maalipinta poistetaan yleensä hiomalla.

Lisäksi automaalaus vaatii yleensä kolmen erilaisen maalin levittämistä pinnalle, jonka jälkeen auton kori tulee vielä lakata. Auton teippaus sen sijaan kestää vain muutaman tunnin. Auton maalipinnan teippaus aloitetaan puhdistamalla auton ulkopinta, jonka jälkeen teipit asennetaan. Teippien asentamisen jälkeen tarrapinta tarttuu auton koriin kuumentamalla. Yleisesti auton teippaukseen ei ammattilaiselta mene kuin korkeintaan muutama päivä.

Katso myös: Parhaat kesärenkaat 2020

Auton teippaus hinta vs. auton maalaamisen kustannukset

Kun puhutaan auton maalaamisesta, voit saada edullisen auton ylimaalauksen noin 400-600 euron hintahaarukassa. Auton ruiskumaalaus voi kuitenkin maksaa monta tonnia. Ammattimainen auton teippaus taas maksaa 1000-2000 euroa. Jos autosta tulee teipata vain pieni osa, tämän hinta on yleensä huomattavasti pienempi.

Vahingoittaako auton teippaus maalipintaa?

Auton teippaus ei vahingoita auton maalipintaa, kun käytetään oikeita välineitä ja materiaaleja.

Auton teippaus vai maalaus – vanhan pinnoitteen irroittaminen
Maalattu auto pysyy maalattuna vaikka mitä tekisi, eli lopputuloksena auton maalaus pysyy sellaisena kuin se on. Auton teippaus taas voidaan poistaa. Lisäksi autoteippi suojaa auton maalipintaa, ja esimerkiksi auton jälleenmyyntitilanteessa vanha teippi voidaan poistaa. Auton teippaukset on myös helppo tapa suojata autoa ruoste vaurioilta.

Auton teippaus vai maalaus – Kestävyys

Laadukas auton maalaus kestää vuosia, etenkin koska Suomessa aurinko ei haalistuta auton maalipintaa samalla tavalla kuin etelässä. Auton teippaus kestää aikaa parista vuodesta kymmeneen vuoteen. Tämä riippuu autoteipin väristä ja siitä, mikä osa autoa on teipattu. Laadukas auton vinyyliteippaus pysyy hyväkuntoisena pitkään. Kuitenkin auton teippauksen kestävyys riippuu pitkälti siitä, miten hyvää huolta autosta pitää. Etenkin auton pesu on asia, johon tulee kiinnittää huomiota.

Auton yliteippaus voidaan tehdä myös itse. Erityisesti camo kuosit ovat nykyään suosittuja harrastelijoiden autoteippauksissa. Autoteippaus on myös hyvä tapa saada oman yrityksen mainos auton kylkeen.

Auton teippaus vai maalaus – Huolto

Jos haluat että maalattu auto näyttää uudelta pitkään, tulee auton pinnan ylläpitoon panostaa. Tämä tarkoittaa säännöllistä autopesua ja auton vahausta. Auton teippaus on auton pinnan ylläpidon kannalta yksinkertaisempi ratkaisu, sillä teipattu auto voidaan helposti puhdistaa kostealla liinalla. Lisäksi auton teippi suojaa autoa pinnoitteena esimerkiksi kiveniskemiltä ja pieniltä naarmuilta.

Jos haluat erikoisilmettä autoosi, on tämä helpompi toteuttaa auton teippauksella kuin maalauksella. Autoteipillä saa helposti luotua esimerkiksi mattapintaisen tai metallinhohtoisen efektin murto-osalla siitä hinnasta, mitä esimerkiksi metallihelmiäisvärien maalaus maksaa autoon.

Onko auton teippaus vai maalaus edullisempaa?

Edullinen auton maalaus tulee yleensä halvemmaksi kuin auton teippaus. Laadukas auton maalaus taas maksaa helposti yhtä paljon kuin auton teippaus. Jos haluat autosi erikoismaalattuna esimerkiksi helmiäisväreillä, auton teippaus voi tulla halvemmaksi.

Kuinka hyvin auton teippaus kestää?

Laadukas auton teppaus voi kestää auton pinnassa yli viisi vuotta. Auton teippaus onnistuu ammattilaiselta muutamassa päivässä. Jos teet auton teippauksen itse, varaa tähän 2-3 päivää.

Autoteippaukset ja laki – Mitä Suomen laki sanoo autoteipeistä?
Auton teippaukselle ei sinänsä ole mitään esteitä, sillä Suomen ajoneuvolait ja tielainsäädäntö eivät kiellä teippausta. Ota kuitenkin huomioon, että teippaus tulee mainita seuraavan katsastuksen yhteydessä, jos auton väri muuttuu.

Yhteenveto: Kannattaako auto teipata vai maalata?

Jos auton maalipinnoite on huonossa kunnossa, auton teippaaminen ei kannata. Auton teippaus vain korostaa auton huonossa kunnossa olevaa pintaa. Tällöin auton uudelleenmaalaus on parempi vaihtoehto. Auton teippaus on hyvä vaihtoehto silloin, kun autoon halutaan uutta ilmettä pienemmällä vaivalla ja rahalla. Lisäksi jos autosi maalipinta on kunnossa, auton teippaus suojaa maalipintaa pitkään.

Auton teippaus itse

Auton teippaaminen itse vaatii huolellisuutta ja aikaa, sillä auton yliteippaus on hieman erilaista kuin muiden tarrojen asentaminen. Jos haluat teipata autoosi esimerkiksi camo kuosin ja teipata auton kokonaan, tulee teipin asettelussa olla myös tarkkana kuvioinnin osalta. Vähän samalla tavalla kuin tapetoinnissa, maastokuvio teipin kohdistaminen kannattaa tehdä huolellisesti.

Kuinka paljon teippiä tarvitaan auton yliteippaamiseen?

Tavallisen henkilöauton yliteippaukseen vaaditaan noin 20-25 metriä puolitoista metriä leveää teippiä. Jos teet auton teippausta ensimmäistä kertaa itse, kannattaa suosiolla varata vähintään 30 metriä teippiä.
Auton teippaus on maalaukseen verrattuna todella yksinkertaista myös työvälineiden osalta, sillä käytännössä tarvitset teippaamiseen teipin ja kuumailmapuhaltimen lisäksi metalliveitsen ja kalvoleikkurin sekä muoviveitsen, jotta teippaustuloksesta saadaan tasainen.

Lisäksi on hyvä olla käytössä teippilasta ja teippitela eli rolleri, jolla teipin saa kiinnitettyä kunnolla. Auton pinta tulee ennen teippausta käsitellä poistamalla siitä rasva ja lika rasvanpoistoaineella ja mikrokuituliinalla.

Auton teippaukseen kannattaa varata mahdollisimman puhdas ja pölytön tila, jossa on tasainen lämpötila. Hyvä lämpötila on noin 20-25 astetta. Lisäksi kannattaa valita sellainen tila, jossa teippipinnoitteen voi pestä käsittelyn jälkeen.

Autoteippeihin erikoistunut verkkokauppa Yliteippaus.fi on julkaissut yliteippaukseen liittyvän kattavan ohjepaketin.

Auton yliteippaus video

Ennen teippauksen aloittamista on hyvä katsoa pari videota YouTubesta, jotta yliteippaus saadaan tehtyä oikein. Esimerkiksi Orafol Europelta löytyy kattava 20 minuuttinen video auton teippauksesta.