Kilpailuta autolaina veloituksetta

Kilpailuta autolaina maksutta allaolevalla vertailutyökalulla:

 1. Arvioi tarvittava autolainan määrä ja laina-aika
 2. Valitse vertailupalvelu tuloksista
 3. Klikkaa hae, ja sinut ohjataan viimeistelemään autolainan kilpailutus.
 4. Saat sähköpostiisi useita autolainatarjouksia.
 5. Kilpailutus ei sido sinua mihinkään.

Uuden auton, pakettiauton, tai vaikkapa moottoripyörän hankinta on yksi niistä elämän parhaista hetkistä ja tekee kenet tahansa tyytyväiseksi varsinkin silloin, kun auton valinta osuu nappiin. Autorahoitus kannattaa vertailla yhtä tarkasti kuin uusi auto. Autolainaa hankkiessa kannattaa olla tarkkana, sillä edullinen autolaina säästää lompakkoasi jopa useiden tuhansien eurojen edestä pitkässä juoksussa. 

Autolaina – kilpailuta autorahoitus netissä

Autolainaa voi saada sekä pankeilta että rahoitusyrityksiltä. Pankit myöntävät autolainaa joko vakuudettomana lainana tai vakuudellisena lainana, kun taas rahoitusyritykset myöntävät pääasiassa vakuudetonta autolainaa. Kilpailuta autolaina netissä ja säästät selvää rahaa. Täytä hakemus ja vastaanota useita autolainatarjouksia.

Neuvot autolainan hakijalle

Kun vertailet vakuudettomat autolainat, keskity seuraaviin asioihin:

 1. Lainan määrä. Kuinka paljon tarvitset lainaa autoa varten? Riittääkö sinulle esimerkiksi 10 000 euroa, vai oletko ostamassa kalliimpaa 15 000 – 20 000 € autoa?
 2. Käsiraha. Autokauppaan kuuluu normaalisti käsiraha, joka maksetaan ennen auton luovutusta. Vakuudettomien autolainojen tapauksessa käsiraha ei ole pakollinen, vaan sen voi ottaa myös autolainasta. Pankit voivat pyytää sen sijaan todentamaan, että käsiraha löytyy omasta takaa. Yleensä käsiraha on noin 10 prosenttia auton ostohinnasta.
 3. Korko. Autolainan korko on tärkein tekijä siinä, mikä auton ostohinnaksi lopullisesti muodostuu. Kun vertaat autolainan korkoja, keskity erityisesti todelliseen vuosikorkoon, joka näyttää kaikki lainasta johtuvat kulut. Tällaisia voivat olla lainan avaus-, ja käsittelymaksut. Normaalisti nämä tuppaavat olemaan hieman suurempia kivijalkapankeilla, jota kompensoi edullinen autolainan korko.
 4. Maksuaika. Autolainan takaisimaksuaika kannattaa määritellä sen mukaan, kuinka kauan auton voi olettaa olevan käytössä. Lisäksi mitä nopeammin maksat lainan pois, sitä vähemmän lainasta tulee maksaa korkoa kokonaisuudessaan.
 5. Kuukausierän suuruus. Autolainan kuukausierä on yleensä kiinteä, ja se sisältää autolainan lyhennyksen ja koron. Kannattaa pohtia etukäteen, kuinka suuren kuukausierän oma talous kestää. Tyypillisesti autolainan kuukausierä on noin 150-400 euroa hieman hakijan tuloista riippuen.
 6. Muut auton käytöstä koostuvat maksut. Auto tarvitsee pakollisen liikennevakuutuksen ja vapaaehtoisen kaskovakuutuksen. Yhdessä tätä pakettia kutsutaan nimellä autovakuutus. Autosta on muitakin juoksevia kuluja, kuten esimerkiksi autoilun verotus. Lue lisää autoverotuksesta täältä.

Ilmainen kilpailutus ja vertailu: Autolaina kilpailutus tarkoittaa sitovaa lainatarjousta vain autolainan myöntäjän puolesta, ei siis sitä, että auton ostajan olisi pakko sitoutua lainaan. 

Oli suunnitelmissa sitten käytetyn auton ostaminen tai uuden auton ostaminen, autojen ominaisuuksien vertailu, koeajot ja potentiaalisten autojen metsästys ovat itsessäänkin mielenkiintoista puuhaa. Monille autoilu on rakas harrastus, eikä mikään välttämättä korvaa sitä tunnetta, kun uudella autolla pääsee ajamaan ensimmäistä kertaa.

Kuitenkin siinä vaiheessa, kun kyseeseen tulee uuden tai käytetyn auton hinta, voi monella mennä sormi suuhun. Jos ei omasta takaa löydy koko ostosummaa, pitää autolle hankkia rahoitus ulkopuolelta. Miten hankkia autoille rahoitus? Autolainan etsiminen on työlästä, ja lisäksi autorahoituksen saaminen voi olla epävarmaa. Paras tapa on tehdä autolaina kilpailutus, ja kilpailuttaa pankit ja rahoituslaitokset yhdeltä istumalta. Monet autoilijat ovat sen verran innoissaan uuden tai käytetyn auton ostamisesta, että ovat valmiina valitsemaan minkä tahansa ensimmäisenä vastaan tulevan autolainan. Autolainaa on mahdollista saada tällä tavalla hyvinkin nopeasti, jolloin myös ratin taakse pääsee helposti. Kuitenkin jos autolainaa ei kilpailuta, voi tämä tuntua autoilun kokonaiskustannuksissa huomattavasti. Itse asiassa jos auton ostaja ei vertaa ja kilpailuta autolainaa, voi maksettavaa tulla tästä tuhansia euroja ylimääräistä kuin silloin, jos autolaina on kilpailutettu.

Riippumatta siitä, oletko ostamassa täysin uutta autoa, käytettyä autoa tai hankkimassa lainaa esimerkiksi isompaan autohuoltoon, paras tapa säästää rahaa on kilpailuttaa laina useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Kun lainahakemus on täytetty, sähköpostiin voi tipahtaa useakin rahoitustarjous autoa varten.

Autorahoitus lainalla

Nykyinen auton ostajan vakiolausahdus kuuluu: “Ei se auton hinta, vaan se kuukausierän suuruus”. Edullinen autorahoitus on siis hyvin tavallinen tapa hankkia uusi auto. Uuden auton hinta lasketaan yleensä kymmenissä tuhansissa, jonka lisäksi myös käytetyn auton hinnat ovat vähintään monta tonnia. Käsirahaa lukuun ottamatta harvalla suomalaisella on sellaista summaa tilillään uuden auton hankintaan. Monille suomalaisille auto on statuskysymyksen lisäksi tärkeä tapa liikkua esimerkiksi työpaikalle, ja kaupunkien keskustojen ulkopuolella pakollinen kulkupeli. Kun oma auto lahoaa alle eikä korjaus enää kannata, ainoa vaihtoehto on hankkia uusi auto. Koska uuden auton tarve voi syntyä nopeasti, yleensä auton hankintaan tarvitaan autorahoitus.

Lue myös: Webaston asennushinta – Näin paljon maksaa Webasto asennettuna

Käytetyn auton osto lainalla

Uuden auton hankinta tehdään usein kokonaan lainalla, mutta monet ostavat myös käytetyn auton lainalla. Mitä parempikuntoisen auton ostaa, sitä suuremmaksi lainan osuus autorahoituksesta yleensä kasvaa. Tämä on tilanne myös käytettyjen autojen osalta. Vaikka Suomessa käytettyjen autojen lainat eivät normaalisti ole muutamaa tuhatta euroa suurempia, on auton kilometrilukemalla ja kunnolla merkitystä. Perinteisesti hyväkuntoinen auto ostetaan Suomessa vaihtoautona.

Mistä hakea autolainaa?

Autolainaa voi hakea sekä pankeilta että pienemmiltä, kulutusluottoihin erikoistuneilta rahoituslaitoksilta. Isoista pankeista erityisesti OP on profiloitunut autorahoituksen myöntäjänä, mutta autolainaa voi hakea myös esimerkiksi Nordean autolaina.fi – palvelun kautta. Lisäksi myös S-pankki ja Danske Bank myöntävät autolainaa. Pankeilta voi saada joko autolainaa ilman vakuuksia, tai vakuudellista autorahoitusta. Vakuudeton autolaina ja vakuudellinen autolaina eroavat erityisesti koron ja lainan maksimimäärän suhteen.

Mikä on halvin autolaina?

Halvin autorahoitus löytyy vertaamalla monia eri lainanvälittäjiä ja autolainoja keskenään. Koska eri auton ostajien lainatarpeet ovat hyvin erilaisia, paras tapa saada edullinen autolaina on kilpailuttaa lainat. Näin voit valita parhaan korkotason, sinulle sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan, sekä mahdolliset lainaan liittyvät lisäpalvelut.

Autolainalaskuri auttaa sopivan auton ja laina-ajan määrittelyssä

Haluatko etukäteen tarkistaa, kuinka paljon lainan kuukausierä on eri korkotasoilla ja maksuajoilla? Tsekkaa Renkaatsopivasti.fi autolainalaskuri, jolla voit helposti märäitellä minkälainen kuukausierä on autolainojen keskimääräisellä korolla. Voit valita laskuriin myös esimerkiksi euribor-viitekoron, keskimääräisen autolainojen koron Suomessa, sekä vakuudettoman autolainan autolainalaskurin. Autolaina laskuri sisältää tiedon keskimääräisestä vakuudettoman ja vakuudellisen autolainan korosta, jolloin voit laskea oman kuukausierän ja lyhennyksen määrän eri lainasummilla.

Autolaina-palvelun avulla kilpailuta pankit ja vertaa itsellesi edullinen autorahoitus.

Autolainan korko vaihtelee noin 2 prosentin ja yli kymmenen prosentin välillä. Autolainan korot kannattaa siis ehdottomasti ottaa huomioon siinä vaiheessa, kun haet autolainaa.

Autolainan hakeminen ja takaisinmaksu

Autolainaa voi hakea erikseen kivijalkapankeilta, joita ovat muun muassa OP, Nordea, S-pankki, POP-Pankki ja Danske bank. Kivijalkapankit tarjoavat yleensä kahta tai kolmea eri autolainatuotetta. Kivijalkapankit tekevät myös yhteistyötä Suomen isoimpien vakuutusyhtiöiden kanssa, jolloin autovakuutus ja -laina löytyvät samasta paikasta:

OP Autolaina

 • OP tarjoaa auton hankintaan tavallista pankkilainaa, johon tarvitaan vakuus.  Pankkilainana myönnettävä OP autolaina vaatii vakuuden, ja lainamäärälle ei ole määritelty ennalta ylärajaa. Tyypillinen pankkilainana myönnettävä OP autolaina korko on vain 2-5 prosenttia. Vakuudeksi vaaditaan jotain omaisuutta, joka voi olla esimerkiksi oma tai vanhempien asunto tai pörssiosakkeet. Vakuudeksi käy yleensä myös rahatalletus.
 • Toinen OP:n lainatuote on Täsmäluotto, johon ei vaadita vakuuksia tai takaajia. Se on siis autolaina ilman vakuuksia. Täsmäluottoa voi nostaa korkeintaan 15 000 euroa, ja sen korko on 6-8%. Korko on siis jonkin verran korkeampi kuin tavallisessa pankkilainassa, jonka lisäksi vakuudettomuus rajoittaa lainan hakemista. Täsmäluotto on tarjolla vain OP:n asiakkaille. Tällä OP varmistaa, että vakuudettoman autolainan hakija on hoitanut talousasiansa kunnolla.
 • Kolmas OP:n autolainatuote on hyvin mielenkiintoinen osamaksu, joka voi olla monille hyvä tapa rahoittaa uusi auto lainalla. Ostettava auto pysyy vakuutena lainalle, ja osamaksun kuukausierä on kiinteä. Auto voidaan ostaa sekä liikkeestä, että yksityiseltä myyjältä, ja sen korko on 2-7%. Lisäksi OP:n Osamaksu on kaikkien pankkien asiakkaille.

Nordea autolaina

Nordea tarjoaa autolainaa ilman vakuuksia:

 • Nordean tapauksessa kyseessä on kulutusluotto, joka kulkee nimellä Nordean Joustoluotto. Nordealta voi saada joustoluottoa 2000 eurosta 50 000 euroon saakka, joten Nordean vakuudettoman autolainan maksimimäärä on jopa 35 000 euroa korkeampi kuin OP:lla. Vakuudeton joustoluotto toimii auton rahoituksessa silloin, kun auton ostaa yksityishenkilöltä.
 • Lisäksi Nordealla on muitakin autorahoitus tarjouksia. Nordea autoleasing on Nordea autolaina, jolal auton saa käyttöönsä 2-4 vuodeksi ilman käsirahaa, jolloin maksetaan vain auton käytöstä. Lisäksi Nordea tarjoilee samanlaista osamaksu mahdollisuutta kuin OP, jolloin auton kuukausimaksu pysyy samana.
 • Nordealla on myös Autotalo Laakkosen kanssa erillinen Fiksudiili-sopimus, jolla auton saa käyttöön 2-4 vuodeksi kiinteällä kuukausierällä.
 • Nordean vakuudellinen autolaina on kulutusluotto sellaisille, jotka haluavat mahdollisimman pitkän laina-ajan. Tällöin autolainaan kuuluu edullinen korko, parhaimmillaan 2-4 prosenttia.

Danske Bank autolaina

Danske bankilla on kolme eri mallia autolainan hakemiseen:

 • Dansken osamaksulla auton ostajan ei tarvitse maksaa kuin käsiraha, ja rahoitusajan aikana kiinteä kuukausierä. Tämän jälkeen auto siirtyy autoilijan omistukseen, kun se on maksettu takaisin pankille. Osamaksurahoituksen pituus Danske Bankilla vaihtelee 12-72 kuukauteen, eli vuodesta kuuteen vuoteen. Danske Bankilla on oma autorahoitukseen keskittyvä palvelu, nimeltään Autolaina.fi
 • Lisäksi Danske Bank tarjoaa kertalainaa, joka on vakuudellinen autolaina. Kertalainan minimimäärä on 5000 euroa, ja sen myöntäminen vaatii henkilökohtaisia lainaneuvotteluita pankin kanssa.
 • Kolmas Danske Bankin autoluotto on niin kutsuttu Haavelaina, joka on vakuudeton luotto 10 000 euroon saakka. Haavelaina on kiinteäkorkoinen kulutusluotto.

Säästöpankki autolaina

Isoista pankeista autolainan myöntämiseen on profiloitunut myös Säästöpankki. Säästöpankki tarjoaa joustavaa autolainaa, jonka lisäksi Säästöpankki tarjoaa myös joustoluottoa auton ostoon.

 • Säästöpankin kautta voi saada autolainaa joko Säästöpankki autolainana tai joustoluottona, joka laajemmin käytettävissä oleva kulutusluotto.
 • Säästöpankin autorahoitukset ovat koron osalta suhteellisen kilpailukykyisiä, ja samalla tasolla muiden pankkien kanssa.
 • Säästöpankin autorahoitukset ilman vakuutta? Katso Säästöpankin joustoluotto – tuote. Voit hakea lainaa 2000 eurosta 20 000 euroon.

S-pankki autolaina

S-pankki autorahoitukset ovat saatavilla muiden pankin lainojen tapaan suoraan netistä yhdellä hakemuksella. S-lainaa autoon voi hakea yhdellä hakemuksella. Suurin mahdollinen lainarahan määrä on 30 000 euroa. S-pankin autolaina koostuu palvelun mukaan 3 kk:n euriborista ja marginaalista, jonka määrä on 5,99 – 14,99%.

 • Lainan avausmaksu on 0 euroa
 • Autolainan luottotilinhoitomaksu on 12,50 euroa/kk
 • Takaisinmaksuaika autolainalle on 1-12 vuotta
 • Korkein mahdollinen todellinen vuosikorko on 21,832 %

Mikä on paras autolaina?

Monille auton ostajille paras rahoitus autoon on tietysti se kaikista edullisin autolaina. Toisaalta edullinen autorahoitus ei välttämättä sovi kaikille esimerkiksi lainahakuvaatimusten pohjalta. Yleensä vakuudellinen autolaina on suhteellisen edullinen autolaina. Jos omassa taloudessa ei ole mahdollisuutta asettaa omaa tai lähisukulaisten omaisuutta autolainan vakuudeksi, tämä näkyy edulliseksi luullun lainan hinnassa.

Mikä on paras pankki ottaa autolaina?

Paras pankki autolainan ottoa varten riippuu lainanottajan tarpeista, mieltymyksistä ja myös luottotiedoista. Hyvä uutinen on, että Suomessa autolainaa myöntäviä tahoja on vähintään 20 kappaletta. Ennen kuin allekirjoitat autolainasopimuksen, vietä muutama minuutti eri autolainavaihtoehtojen, kuten pankkien, rahoituslaitosten ja lainaa netissä myöntävien lainaehtoja vertaillen. Tutkimalla hieman autolainaa myöntäviä tahoja, sinulle avautuu mahdollisuus säästää sekä autolainan korkoprosentissa että takaisinmaksuajassa.
Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on autolainan lyhennysvapaa erä. Jos autolainan kuukausierän suuruus syystä tai toisesta on joskus liian suuri, kannattaa tarkistaa etukäteen, kuinka paljon autolainan lyhennysvapaa kuukausi maksaa. Valtaosa luottoa myöntävistä yrityksistä veloittaa lyhennysvapaasta jonkin verran.

Autolainan kilpailutus säästää tutkimusten mukaan jopa tuhansia euroja auton ostajan rahaa. Autolaina kilpailutus on mahdollista tehdä pankkien ja rahoituslaitosten kautta, jonka lisäksi netissä toimii useita autolainan kilpailutussivuja.

Pankki autolainan myöntäjänä

Kun toimit pankkien, kuten OP:n, Nordean tai S-pankin kanssa, sinulla on tavallisesti mahdollisuus saada tieto autolainan myöntämisestä tietylle summalle ja erilaisille autoille. Näin sinun on mahdollista vertailla korot ja takaisinmaksuajat, ja lopulta napata paras lainatarjous autoa varten.

Pankit voivat mainostaa kilpailukykyistä tai matalaa korkoa esimerkiksi kolmen kuukauden Euriboriin tai muihin viitekorkoihin sidottuna, mutta tosiasiassa halpaa pankkilainaa autoon voivat normaalisti saada vain ne, joilla on vakuudet kunnossa. Jos sen sijaan etsit autolainaa ilman vakuuksia, tämä näkyy myös pankista saadun luoton hinnassa.

Pankin myöntämä autolaina voi riippua myös haluamastasi autosta. Jotkut pankeista eivät lähde rahoittamaan muita kuin suhteellisen uusia tai vain vähän ajettuja autoja. Jos aijot sen sijaan ostaa vanhemman käytetyn auton, voi olla vaikeaa löytää sellaista pankkia, joka antaa sinulle autolainan kyseistä autoa varten. Jos sinulla on vakuudet kunnossa, pankkilaina on ehdottomasti edullisin tapa rahoittaa uuden auton hankinta. Tällaisessa tapauksessa pankin edullinen autorahoitus on parempi vaihtoehto kuin autoliikkeen tai muun luottolaitoksen myöntämä laina. Kulutusluottojen uuden korkokaton vuoksi myös kuluttajaluotto voi olla halvin autolaina.

Autolaina ilman käsirahaa

Auton voi hankkia myös ilman käsirahaa, pelkällä lainarahalla. Autolaina korko on kuitenkin riippuvainen käsirahasta erityisesti silloin, kun hankitaan autolainaa pankista. Käsirahaksi pyydetään tavallisesti autokaupan yhteydessä noin kymmentä prosenttia auton myyntihinnasta, ja käsiraha tulee maksaa kaupanteon yhteydessä. On myös mahdollista, että autolaina ilman käsirahaa onnistuu niin, että auto asetetaan käsirahan vakuudeksi. Kaikki lainoittajat eivät kuitenkaan vaadi käsirahaa. Lue lisää aiheesta: Autolaina ilman käsirahaa.

Autorahoitus ilman vakuutta

Autolainaa voi saada vakuudettomasti eri lainapalveluista. Netissä toimii nykyään kymmenkunta suomalaista lainanvälityspalvelua, jotka ovat keskittyneet lainojen, kuten vakuudettomien autolainojen myöntämiseen. Autolainaa voi saada ilman vakuuksia normaalisti 60 000 euroon saakka, joskin joissain lainapalveluissa maksimimäärä on 10 000 euroa. Autolaina kilpailutus ei maksa palveluissa asiakkaille mitään, joten lainavertailu kannattaa ehdottomasti tehdä ennen auton ostamista.

Rahoitustarjous autoliikkeeltä vai edullinen autolaina netistä?

Autoliikkeet tarjoavat välillä lähes nollakorkoisia autolainoja, joka saattaa olla hyvä ratkaisu oman auton hankinnan kannalta. Tällaiset tarjoukset ovat kuitenkin ohimeneviä ja varattu lähes ainoastaan uusille autoille. Lisäksi autoliikkeet voivat rajata 0 korkoiset autolainatarjoukset kattamaan vain tiettyjä merkkejä. Rahoitustarjouksen saamiseksi sinun tulee ensin käydä autoliikkeessä vertaamassa autojen hinnat ja lainojen korkotasot. Sen sijaan halvin autolaina voi löytyä myös kilpailutuksen kautta netistä. Autolainan kilpailuttaminen netissä ei maksa sinulle mitään.

Käyttöluotto autoon

Käyttöluotto eli kulutusluotto on yksi tapa rahoittaa autoilu. Käyttöluotto, joustoluotto ja kulutusluotto ovat käytännössä sama asia, jolloin kyseessä on yleensä vakuudeton autolaina. Oikeasti käyttöluotto, joustoluotto ja kulutusluotto tunnetaan muiden lainojen tapaan kuluttajaluottona. Muita kuluttajaluottoja ovat muun muassa asunto-, ja opintolainat sekä luottokortin käytöstä johtuva laina. Käyttöluoton maksimimäärä auton rahoittamiseksi on useimmilla rahoitusyhtiöillä 50 000 – 60 000 euroa, kun taas pankeilla maksimimäärä on yleensä 10 000 ja 20 000 euron välillä.

Säästä rahaa huollossa: Tuulilasin vaihto

Autolaina vai osamaksu?

Autolainalla ja osamaksulla  ei loppupeleissä ole juurikaan eroa auton rahoittamisen välineinä. Autokaupoista ja jälleenmyyjiltä saatava rahoitus on käytännössä rahoitus pankilta autoliikkeen kautta sinulle. Pankki tai rahoituslaitos solmii sopimuksen autorahoituksen tarjoamisesta autoliikkeen kautta, jolloin autoliike rahoitustarjous yhdistää auton ostajan ja luoton välittäjän yhteen. Tarkista myös netissä toimiva AutoLuotto.fi palvelu: Autoluotto fi kokemuksia.

Autorahoitukset osamaksuna

Kun hankitaan auto osamaksulla, autoliikkeen tai muun auton jälleenmyyjän järjestämän rahoituksen suurin etu on sen helppokäyttöisyys. Tällöin auton ostajan ei tarvitse erikseen käyttää aikaa tai hermoja autorahoituksen myöntäjän löytämiseksi. Automyyjä välittää lainan parhaan harkintakykynsä mukaisesti.

Vaikka autoliikkeiden rahoitustarjoukset voivat tehdä autolainan etsimisestä yksinkertaista, se ei kuitenkaan tarkoita autolainan vertailua ja kilpailutusta. Tämä voi johtaa siihen, että auton ostajana maksat suuremman koron kuin tilanteessa, jossa kilpailuttaisit autolainan.

Toinen syy, miksi autoliikkeen rahoitustarjous ei välttämättä ole halvin autorahoitus, johtuu mahdollisesta proviisiosta. Pankki tai rahoituslaitos voi maksaa maksun korvauksesta autoliikkeelle aina silloin, kun asiakas ottaa autolainan. Seurauksena tässäkin tapauksessa voi olla se, että maksat autoilijana suuremman koron kuin kilpailuttamalla autolainan. Jos ajatellaan autoa sijoituksena, osamaksurahoitus ei välttämättä ole se paras valinta.

Autoliikkeen luotottaja voi olla oma pankki

Kun ostat auton autoliikkeestä, autoliike voi lähettää lainahakemuksesi luottolaitokselle, jonka kanssa autoliikkeellä on sopimus. Samaan aikaan autoliike voi kuitenkin myös kilpailuttaa muita luotonantajia. Jos siis tiedät ostamasi auton merkin, vuosimallin ja mittarilukeman etukäteen, voit hakea lainaa verkossa etukäteen kilpailuttamalla ja vertailla autoliikkeen tarjousta verkosta saatuihin lainatarjouksiin. Välillä autoliikkeet tarjoavat autorahoitusta jopa nollakorolla. Tällöin et maksa autorahoituksesta yhtään ylimääräistä, vaan autolaina on kuin auto osamaksulla ilman korkoa.

Monilla autonvalmistajilla on omat rahoitusosastot, joiden kautta yritykset myöntävät autolainaa asiakkailleen. Jos ostat auton autovalmistajan omasta merkkiliikkeestä, tämä voi olla yksi tapa hankkia autorahoitusta.

Kun olet ostamassa autoa autoliikkeestä, ostotarjouksessa määritellään se, voidaanko sinulle myöntää autolainaa. Jos olet oikeutettu lainaan, saat auton oston yhteydessä tästä lainatarjouksen. Jos valitset halutun auton ja tähän liittyvän autorahoitussopimuksen, auton hinta siirtyy suoraan lainanmyöntäjältä autoliikkeelle.

Autolaina korko – Miten autolainan korko lasketaan?

Autolainan korkoon vaikuttaa moni asia, ja vakuudellinen autolaina on myös koron muodostuksen osalta erilainen kuin autolaina ilman vakuuksia. Vakuudettoman autolaina korko määrittyy laina-ajan ja autolainan suuruuden perusteella, jonka lisäksi todelliseen vuosikorkoon lasketaan myös mukaan kaikki ne kulut, joita lainan hankkimisesta tulee. Näitä ovat esimerkiksi lainan avauskulut tai mahdolliset lainan nostopalkkiot. Toisaalta myös autoon varattu käsiraha vaikuttaa lainan korkoon epäsuorasti haluttujen kuukausierien ja lainasumman kautta.

Vakuudellisen autolainan koron määrittäminen on monimutkaisempaa. Vakuudellisia lainoja myöntävät pankit käyttävät laskennassa mukana myös omaisuusvakuuden arvoa. Lisäksi pankki voi tarkistaa omat luottotiedot, jolloin hyville asiakkaille on tarjolla parempi autolaina korko.

Koroton autolaina?

Autoliikkeillä on ollut sisäänheittotuotteina erillinen koroton autolaina, jossa luvataan autolainan koron olevan 0%. Tällainen koroton rahoitus autoon on luultavasti vain myytti, joka näkyy lainan hinnassa. Pankeilta tai rahoituslaitoksilta ilmaista autolainaa ei ole tarjolla.

Käytetyn auton jakohihnaremontti ei ole halpaa lystiä. Kilpailuta jakohihnan vaihdon hinta 

Onko leasing yhtä hyvä vaihtoehto kuin autolaina?

Leasing ja auton vuokraus yleistyvät vuosi vuodelta enemmän, joten on hyvä kysyä, kannattaako leasingauto taloudellisessa mielessä? Aikaisemmin autoa pidettiin lähinnä käyttökulutushyödykkeenä, jolla oli vahva statusarvo omistajalleen. Nykyään tämäkin pitää paikkaansa etenkin kalliimman hintaluokan autojen osalta, mutta toisaalta etenkin nuoremmat sukupolvet näkevät auton omistamisen vain turhakkeena ja auton vain mahdollisuutena liikkua paikasta toiseen. Tällaisessa tapauksessa auton leasing voi olla parempi vaihtoehto kuin autolainan ottaminen.

Autolaina ilman luottotietoja

Onko vielä nykyään mahdollista saada autolaina luottotiedottomalle henkilölle? Luultavasti autolainan hankkiminen ilman luottotietoja ei ole mahdollista. Jos sinulla siis on maksuhäiriömerkintä, ei pankki tai rahoituslaitos luultavasti myönnä sinulle luottoa autonhankintaan. Maksuhäiriötilanteessa tärkeintä on päästä omille jaloilleen raha-asioiden suhteen, joten lisäluotto ei todellakaan ole tarpeen. Vaikka siis henkilöllä olisi tarve hankkia auto ilman luottotietoja, ei tämä laillisesti ole mahdollista.