Rengaslaskuri | Renkaatsopivasti.fi rengaskokolaskuri

Rengaslaskuri helpottaa renkaiden valintaa

Wheel-Size.com

 

Jos oikean kokoisen renkaan löytäminen tuntuu haastavalta, paras tapa löytää omaan autoon sopivat renkaat on rengaslaskuri. Rengaskokolaskuri auttaa autoilijaa oikean renkaan koon löytämisessä automerkin ja automallin mukaan. Lisäksi auton rengaslaskuri on kokeneemmankin autoilijan kaveri, sillä rengaskokolaskuri voidaan räätälöidä myös esimerkiksi vanteen koon perusteella. Tietämällä yhden arvon (renkaan leveys, vanne, profiili, automalli ja vuosimalli) voi rengaslaskurilla oppia helposti, minkälaiset renkaat ja vanteet omaan autoon sopivat. Hyvä rengaslaskuri päättää puolestasi, mitkä renkaat omaan autoon sopivat. Olit sitten kokenut kuski, autoharrastaja tai pelkkä vapaa-ajan kuljettaja, on tärkeää että saat hankittua oikean kokoiset renkaat autoon.

Rengaskokolaskuri auttaa etsimään renkaat automallin mukaan tai automerkin mukaan. Lisäksi vanteiden leveys ja muut tiedot saat kätevästä taulukosta.

Renkaatsopivasti rengaslaskuri toimii seuraavasti: Valitse ensin oma automerkki, esimerkiksi Audi, BMW, tai Toyota. Tämän jälkeen klikkaa oikeaa automallia valitsemasi automerkin perusteella. Kolmanneksi valitse auton vuosimalli. Rengaskokolaskuri antaa sinulle tarkat tiedot siitä, minkälaiset renkaat autoosi käyvät. Voit laskea renkaan leveyden, halkaisijan, sivuseinämän, ympärysmitan tai kierrokset per kilometri.

Rengaskokolaskuri : Renkaan koko, vanteen leveys ja muuta tietoa

Renkaatsopivasti Rengaslaskuri auttaa sinua selvittämään seuraavat asiat:

 • Rengashaku automallin perusteella. Rengaskokolaskurilla voit hakea oikean kokoiset renkaat omaan autoon, kun tiedossa on automerkki, automalli ja auton vuosimalli.
 • Oikean kokoiset renkaat automallin moottorin perusteella. Rengaslaskuri taulukko kertoo oikean kokoiset renkaat auton moottorin perusteella.
 • Rengaslaskuri koko: Renkaan leveys, renkaan profiili/halkaisija ja vanteen leveys. Automallin valinnan jälkeen palvelusta saat tiedon siitä, mitkä rengaskoot omaan autoon sopivat. Jos esimerkiksi auton rengaskoko on 195/65R15, tämä tarkoittaa että renkaan leveys on 195 millimetriä, profiili 65 prosenttia renkaan leveydestä ja vanne 15 tuumaa.
 • Vanne rengas laskuri: Lisätietoja vanteesta? Rengaslaskuri kertoo yksityiskohtaiset vannemerkinnät, joita automallissa käytetään OE (original equipment) mallissa, esimerkiksi 6Jx15 ET39. Käydään läpi mitä nämä merkinnät tarkoittavat:
  • Ensimmäinen luku 6 kertoo vanteen sisäleveyden (nimellisleveys) tuumina. (6 x 25,4 mm = 152,4 mm)
  • Toisena oleva kirjain J on luokitus, joka kertoo vanteen muodon siinä kohdassa, jossa rengas istuu vanteeseen.
  • Kolmantena oleva kirjain X kertoo, että vanteen rakenne on yksiosainen.
  • Neljäntenä oleva luku 15 kertoo vanteen halkaisijan tuumina (15 x 25,4 mm = 381 mm)
  • ET39 on vanteen offset-luku, joka kertoo vanteen kiinnityskohdan ja vanteen keskilinjan välisen etäisyyden millimetreinä. Mitä suurempi vanteen offset on, sitä lähempänä vanteen kiinnitystaso on vanteen ulkolinjaa. Mitä pienempi vanteen offset on, sitä leveämmät vanteet ovat ulospäin. Esimerkissä vanteen offset on 39 millimetriä.
 • Pulttijako eli PCD automallin ja renkaan koon mukaan. Pulttijaolla tarkoitetaan auton vanteen pulttien keskikohtien kautta piirretyn ympyrän halkaisijaa. Esimerkiksi merkintä 5×114.3 tarkoittaa, että yksittäisessä pyörässä on 5 pulttia, ja mainitun ympyrän halkaisija on 114,3 millimetriä.
 • THD, joka ilmoittaa pultin koon, joka sopii vanteeseen. Esimerkiksi merkinnässä M12 x 1.5 M tarkoittaa metrijärjestelmää, merkintä 12 x 1.5 ilmoittaa pultin ja mutterin avainvälin.
 • CB-luku eli sovitteen ulkomitta, esimerkiksi 60.1, joka kertoo soviterenkaan koon. Soviterengasta tarvitaan, jos vanteen keskireikä on suurempi kuin auton pyörän napa. Sovitteen avulla voit keskittää halutun vanteen auton akselin kanssa yhteen.

Suomalaisten autoilijoiden voi olla vaikea ymmärtää esimerkiksi renkaan vanteiden kokoja tuumien vuoksi. Tuumakoot saa helposti muutettua millimetreiksi kertomalla vanteen tuumakoko luvulla 25,4 (yksi tuuma millimetreinä).

Renkaat automallin mukaan

Hyvä rengaslaskuri auttaa renkaiden valinnassa, jos renkaiden haku rekisterinumerolla ei suoraan onnistu. Jos haluat etsiä renkaat automallin mukaan helposti ilman, että sinun tulee käydä tarkistamassa auton rekisteriotteesta numerosarjaa, voi tarkistaa oikeat renkaat automallin mukaan suoraan rengaslaskurin avulla. Tämän jälkeen sinun on helppo hakea oikean kokoiset renkaat renkaan leveyden, renkaan profiilin ja vanteen leveyden perusteella. Saat haettua renkaat automerkin mukaan, kunhan sinulla on tiedossa myös auton malli ja auton vuosimalli. Lisäksi koska useista vuosimalleista on olemassa eri versioita moottoritilavuuden mukaan, mahdollisia oikean kokoisia renkaita voi olla useita. Auton renkaiden valinta onkin hyvin hankalaa, jos et tiedä mitkä ovat oikean kokoiset renkaat omaan autoon.

Kun haet renkaita, auton renkaat taulukko päivittyy omien valintojesi perusteella niin, että oikeiden renkaiden valinta on helppoa. Kun otat renkaan koot ylös, voit käyttää samaa renkaiden kokotaulukkoa sekä talvirenkaiden että kesärenkaiden ostamiseen. Katso lisäksi edulliset kesärenkaat hintavertailun kautta.

Rengaslaskuri: Renkaan leveys, renkaan profiili ja vanteen koko

Rengaslaskurin perusteella saa selville sen, mikä on renkaan leveys. Renkaan leveys määritellään renkaan ulkopinnan leveytenä. Renkaan leveys annetaan normaalisti millimetreissä, ja se voi vaihdella esimerkiksi 135-250 millimetrin välillä, joskin markkinoilta löytyy tätäkin leveämpiä renkaita. Rengaslaskuria käytettäessä annettu renkaan profiili kertoo, kuinka korkea renkaan sivuseinä on renkaan leveyteen verrattuna. Kyseessä on siis prosenttiosuus ensimmäisestä luvusta. Esimerkiksi luku 205/50 kertoo, että kyseessä on 205 millimetriä leveä rengas, jonka sivuseinän korkeus on 50% renkaan leveydestä, tässä tapauksessa 102,5 millimetriä. Vanteen koko annetaan yleensä tuumina R-kirjaimen jälkeen, ja tämä luku kertoo autoilijalle, kuinka monta tuumaa vanteet ovat halkasijaltaan. Vaikka renkaiden haku rekisterinumerolla ei valitettavasti onnistu suoraan tämän palvelun kautta, automalliperusteisesti renkaat löytyvät yhtä helposti.

Hyvä rengaslaskuri helpottaa oikean kokoisten renkaiden löytämistä

Hyvällä rengaskokolaskurilla sinun ei tarvitse alkaa arvailla, minkäkokoiset renkaat tai vanteet autoosi sopivat. Rengaskokolaskuri kertoo kyseiset tiedot sinulle muutamalla napin painalluksella, jonka lisäksi saat paljon arvokasta lisätietoa autosta ja renkaasta. Se ratkaisee myös koko-ongelmat, jos et tiedä minkä kokoista rengasta haluat autossasi käyttää. Rengaslaskurilla voit lisäksi hakea automerkkiä renkaan koon tai vanteen koon perusteella ja katsoa, mihin autoon omistamasi renkaat tai vanteet käyvät suoraan.

Helppokäytöinen rengaslaskuri auttaa autoilijaa säästämään aikaa ja vaivaa oikeiden renkaiden hankinnassa. Rengaskoko laskuri ja valintojen perusteella avautuva vanne rengas taulukko kertoo, mitkä kaikki erilaiset rengaskoot sopivat ilman isompaa räätälöintiä suoraan omaan autoosi. Jos et halua asentaa auton renkaita itse, katso myös renkaiden vaihto hinta.

Oikean kokoinen rengas vanteelle

Renkaan valinta vanteelle ei välttämättä onnistu suoraan ulkomuistista. Minkä kokoinen rengas vanteelle sopii? Vanne ja rengaslaskuri on hyvä työkalu juuri tähän ongelmaan. Koska vanteita on huomattavasti erilaisia, onkin paikoillaan katsoa miten leveä tai minkälaisella profiililla varustettu rengas toimii omaan vanteeseen. Tästä voi olla hyötyä silloin, jos sinulla on esimerkiksi juuri ostetut uudet vanteet, ja haluat päivittää renkaiksi uudet kesärenkaat tai talvirenkaat. Mikä erottaa Renkaatsopivasti.fi rengaskokolaskurin muista rengaslaskureista, on suositeltujen rengaskokojen ohella yksityiset tiedot esimerkiksi pulttijaosta ja offset-lukemasta. Jokaiselle automallille, jonka syötät palveluun, tulee rengas koko taulukko, josta saat helposti katsottua useita ehdotettuja renkaan ja vanteen kokoja.

Katso myös rengasvertailu hintojen perusteella. Renkaiden hintavertailu näyttää sinulle tuotekohtaisesti, mistä verkkokaupoista tietyn kokoiset renkaat ja vanteet saat halvimmalla.