Kesärenkaat hinta – Halvat kesärenkaat, jotka kestävät myös käyttöä?

Autoa ostaessa kannattaa panostaa myös kunnon renkaisiin. Uusien renkaiden ostaminen onkin helppoa, jos tietää mitä tekee. Jos auton ostamisesta ei ole kuitenkaan kokemusta, voi myös uusien renkaiden hankkimisesta tehdä itselleen todella vaikean ja hermoja raastavan operaation.  Autoa ostaessa kannattaa panostaa siis myös siihen, että ostaa automalliin ja merkkiin sopivat ja hyvät kesä renkaat.

Kesärenkaiden hinta riippuu paljon mallista. Vertaa kesärenkaiden hinta ja löydä edullisin kesärengas omaan autoosi.

Kesärenkaiden valinnassa ei tarvitse onneksi tehdä ihan yhtä laajaa vertailua kuin talvirenkaiden valinnassa. Kesäkeleillä ajaessa onnettomuusriskit eivät ole niin suuret kuin talvikeleillä, ja onnettomuusriskejä kasvattavia tekijöitä on huomattavasti kesäolosuhteita vähemmän. Kesällä ajo-onnettomuuksien riskejä lisääviä tekijöitä ovat lähinnä vesisade, lisääntynyt mökkiliikenne ja eläimet, kun taas talvella jää, lumi ja pimeys ovat suurimmat riskitekijät liikenteessä.

On kuitenkin tärkeää, että renkaassa on pitoa ja että autoa on helppo hallita ja käsitellä myös kesärenkailla. Renkaita ei silti tarvitse jakaa niiden valmistustavan mukaisesti niihin renkaisiin, jotka kestävät Suomen kelejä ja niihin jotka eivät kestä, kuten talvirenkaiden tapauksessa.

Pikalinkit artikkelin aiheisiin:

Muista kesärenkaiden urasyvyys

Käytetyn auton ostamisen yhteydessä ostajana saat yleensä yhden rengassarjan kaupan päälle. Usein talvikautena autopakettiin kuuluvat kitka-, tai nastarenkaiden lisäksi myös kesärenkaat. Joskus kuitenkin on parempi ostaa alle uudet kesä renkaat, tai vähintään uusi rengaspari.

Auton vetoisuuden perusteella kannattaakin tarkastaa, kummat renkaat ovat ottaneet vuosien saatossa enemmän osumaa. Yleensä takavetoisessa autossa takarenkaat kuluvat nopeammin, etuvetoisessa autossa taas toisin päin. Uudet renkaat kannattaa kuitenkin aina sijoittaa taakse. Kesärenkaiden urasyvyys on hyvä olla vähintään 3 milliä. Lain mukaan minimi urasyvyys on 1,6 mm, mutta näin matala urasyvyys on helposti turvallisuusriski etenkin sateisilla keleillä.

Kesärenkaiden ostaminen – mitä pitää ottaa huomioon?

Kun päätät ostaa uudet kesärenkaat, on jonkin verran asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon. Ensinnäkin, on hyvä vertailla erilaisia kesärengas malleja, joita markkinoilta löytyy. Jos vain kävelet ensimmäiseen rengasliikkeeseen sisään ja ostat hyllystä ensimmäisenä näkyvät renkaat, voit löytää itsesi tilanteesta, jossa kesärenkaasi eivät sovi autoon kunnolla.

Kesärenkaat voidaan jakaa karkeasti tunnettujen rengasbrändien valmistamiin todella laadukkaisiin renkaisiin, ja tuntemattomien rengasvalmistajien edullisempiin renkaisiin, joista löytyvät usein parhaimmat hinta-laatusuhteet.

Monilla rengasliikkeillä on erittäin laajat valikoimat kesärenkaita, ja tätä nykyä etenkin aasialaisten rengasvalmistajien omien merkkien rengasvalikoimat ovat aika laadukkaita. Etenkin kesärenkaissa, joissa kilpailu on huomattavasti talvirenkaista suurempaa, on tultu hinnoissa vuosien varrella paljon alaspäin etenkin, kun kiinalaisvalmisteiset renkaat pääsivät kunnolla murtautumaan eurooppalaisille markkinoille.

Edulliset ja myös ne halvimmat kesä renkaat löytää siis luultavasti helpoiten niistä liikkeistä, jotka ovat ottaneet kiinalaisia ja korealaisia kesärengas merkkejä valikoimiinsa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos ostat kesärenkaat halvalla, et saa tietenkään parasta. Tämä onkin edullisten kesärenkaiden suurin ongelma – kuinka kauan halvat kesärenkaat kestävät kulutusta? Jos laitetaan samaan testiin esimerkiksi kiinalainen edullinen kesärengas ja kalliimpi eurooppalainen rengas, luultavasti eurooppalainen rengas kestää suomalaisessa käytössä pidempään.

Kesärenkaat netistä edullisesti – Renkaiden nettitilaamisen ABC

Netistä saat kesärenkaat halvalla ja helposti omalle kotiovelle. Toimitusaika on tavallisesti yhden viikon.

Kesärenkaiden nettitilaus on nykyään lähes yhtä helppoa kuin muidenkin autotarvikkeiden tilaus. Suomessa on kymmeniä hyviä ja edullisia nettikauppoja, joistarenkaat voi tilata sekä kesä-, että talvikäyttöä varten. Tavallisen rengaspaketin lisäksi on mahdollista tilata myös kesä renkaat ja vanteet netistä. Jos mielessä ei ole vielä, mikä olisi paras verkkokauppa renkaiden tilaamista varten, kannattaa katsoa joko sivustoltamme Renkaatsopivasti.fi tai suoraan netin hakukoneista.

Renkaat netistä – Suomalaiset nettikaupat

Suomalaisissa nettikaupoissa on laajat valikoimat myös edullisia kesärenkaita, ja luultavasti myös halvimmat kesä renkaat löytyvät netistä. Verkkokauppa jos toinenkin tarjoaa erilaisia halpamerkkejä, jotka ovat kuitenkin pärjänneet todella hyvin sekä kesä-, että talvirenkaiden rengastestit; joukossa on myös jokunen testivoittaja. Halvat kesä renkaat netistä tilattuna eivät siis välttämättä ole mitenkään päin huono valinta, sillä monet niistä ovat hinnan ja laadun suhteen todella hyvällä tasolla.

Testivoittajat haltuun ulkomaita myöten

Erityisesti autourheilustaan tunnettu Iso-Britannia on rengastestien luvattu maa, ja englantilaisilta nettisivuilta löytää todella kattavia rengasarvosteluja ja rengastestejä, joita kannattaa käyttää hyväksi etenkin edullisten kesärenkaiden hankintavaiheessa. Tällaisia hyviä sivustoja ovat esimerkiksi Tyre Reviews – uutissivusto.

Kesärenkaat ulkomailta

Koska etenkään Euroopan Unionin alueella ei ole niin väliä ostatko kesärenkaat netistä suomalaisesta vai ulkomaalaisesta verkkokaupasta, kannattaa tarkan markan nettiostajan suunnata katseensa myös rajojen yli. Netissä on paljon hyviä ulkomaalaisia nettikauppoja, joiden asiakaspalvelu on Suomeksi. Tällaisia rengasnettikauppoja löytyy esimerkiksi Saksasta, Virosta ja Ruotsista.

Tähän alle olemme listanneet muutaman vinkin kyseisten maiden nettikaupoista, jotka myyvät autojen renkaita ja vanteita. Ulkomailta voit tilata halvalla esimerkiksi korealaiset tai kiinalaiset kesärenkaat. Mitä kaikkea kesärenkaiden tilaamisessa ulkomailta tulee ottaa huomioon? Koostimme muutaman kohdan listan kesärenkaiden tilaamisesta ulkomailta.

  • Postikulut. Kun tilaat kesärenkaat ulkomailta, ota huomioon hinnan lisäksi mahdolliset postituskulut. Useimmissa netin rengaskaupoissa saat neljän renkaan pakettitarjouksen ilman postikuluja, mutta toki poikkeuksiakin on. Jos joudut maksamaan postikulut erikseen, niiden summaksi tulee normaalisti 20-30 euroa.
  • Kuluttajansuojalaki. Ulkomaiden nettikaupat eivät välttämättä ole kuluttajasuojalain piirissä. Vaikka muualla Euroopan alueella kuin Suomessa toimivien nettikauppojen ei tarvitsisi soveltaa Suomen kuluttajansuojalakia, on kyseinen laki lähes yhtä vahva myös Virossa, Ruotsissa ja Saksassa. Lisäksi useat kansainväliset renkaita myyvät nettikaupat toimivat useassa muussakin maassa ja ovat luotettavia alan toimijoita, joilla on parhaimmillaan kymmenien vuosien kokemus renkaiden myymisestä netissä.
  • Toimitusaika. Kuinka kauan kestää, ennen kuin saat tilatut kesä renkaat kotiovelle? Tässä voi kestää korkeintaan pari viikkoa, luultavasti saat ainakin lähivaltioista tilatut kesärenkaat muutamassa päivässä.
  • Kuljetusliike ja omat yhteystiedot. Tämä pätee myös renkaiden tilaamiseen suomalaisista nettikaupoista, mutta on tärkeää, että kuljettajalla on oikeat yhteystiedot. Usein kansainvälisesti toimivilla kuljetusyhtiöillä on paremmat seurantajärjestelmät tilauksilleen kuin vain Suomessa toimivilla nettikaupoilla.

Kaiken kaikkiaan renkaiden tilaaminen netistä on parhaimmillaan helppoa ja edullista, myös ulkomaalaisista nettikaupoista.

Renkaat netistä osamaksulla

Renkaat saa tilattua netistä myös osamaksulla, jolloin päätät itse, monessako erässä maksat renkaat takaisin. Renkaiden tilaaminen osamaksulla on helppoa, eikä hyvien renkaiden tilaaminen ja maksaminen erissä tule loppujen lopuksi juurikaan kalliimmaksi kun edullisten kesärenkaiden ostaminen.

Parhaat kesärenkaat nimittäin kestävät vähintään yhden tai kaksi kautta enemmän kuin edulliset kesärenkaat. Näin tulee helposti säästetyksi osamaksulla ostettujen renkaiden korko ja muut maksukustannukset. Useimmilla kansainvälisillä renkaita myyvillä nettikaupoilla on maksuvaihtoehtona Klarna, jonka avulla saat renkaat tilattua helposti useammassa maksuerässä.

Renkaat Saksasta vai Virosta? Näistä maista saat huippulaatua edulliseen hintaan

Kesärenkaat Virosta

Virossa toimii muutama suomenkielinen nettikauppa, joilla on laaja valikoima renkaita valikoimissaan. Viron nettikaupat palvelevat pääasiassa suomalaisten asiakkaiden lisäksi tietysti virolaisia asiakkaita, mutta myös usein lisäksi Liettuan ja Latvian alueella asuvia ja joissain tapauksessa myös venäläisiä asiakkaita. Viron nettikaupoista on helppo löytää useimmat halvalla tuotetut rengasmerkit, joita saa parhaimmillaan 20-30 euron kappalehintaan. Tähän hintaan eivät kuitenkaan kuulu vanteet.

Kesärenkaat Saksasta

Saksa, tuo autojen ja rengasliikkeiden luvattu maa, on yksi parhaista vaihtoehdoista tilata halvat kesärenkaat netistä. Auton kesärenkaat saa Saksasta parhaimmillaan parin sadan euron kokonaispakettihintaan ilman, että laadusta tarvitsisi tinkiä tai valita halvimmat kesärenkaat. Saksasta tilattaessa rengastilaus tulee normaalisti meriteitse Rostockin satamasta, ja siinä voi kestää muutama päivä enemmän kuin suomalaisesta rengasliikkeestä tilattaessa. Kuitenkin hinnat ja toimitusajat ovat hyvin kilpailukykyisiä suomalaisten rengasliikkeiden kanssa.

Kesärenkaat Ruotsista

Myös länsinaapurista eli Ruotsista kannattaa käydä joko itse kyselemässä renkaita, tai tilata suoraan netistä. Erityisesti Oulun eteläpuolella sijaitseva Haaparanta on tullut tunnetuksi siitä, että monet suomalaiset käyvät hakemassa omat renkaansa sieltä. Haaparantakäynnille on siis olemassa muitakin syytä kuin makeiset ja suutupakkatuotteet!

Kesärengas merkit – Vertaa kesärenkaat

Ennen ostamista kannattaa suorittaa tietysti pieni kesärengas vertailu. Alla oleva perinteisten kesärengasmerkkien hintavertailu pitää sisällään suurimman osan tunnetuista kesärengasmalleista eri kategorioissa, sillä renkaiden ominaisuuksissa on valtavasti eroavaisuuksia myös hinnan lisäksi.

Nokia Kesärenkaat

Nokian renkaat eivät suomalaisille hirveästi esittelyjä kaipaa, sillä kyseessä on etenkin suomalaisten rakastama merkki, ja syystäkin. Vaikka yritys onkin ollut uutisotsikoissa viimevuosien aikana hieman negatiivisessa valossa, on kyseessä silti luotettava rengasvalmistaja. Nokian uusia malleja ovat esimerkiksi Nokian Wetproof kesärenkaat, jotka ovat hyvät kesärenkaat erityisesti turvallisuusnäkökulmasta. Nokian Wetproof renkaiden hinta on noin 55-60 euroa kappale. Suomalaisten suosima kesärengasmalli on myös Nokian Nordman kesärengas, joka on taloudellisena renkaana kehitetty etenkin taloudelliseen ajoon ja perheautoihin. Tämän renkaan nettihinta pyörii 40-45 euron kieppeillä.

Continental kesärenkaat

Valitse Continentalin renkaat silloin, kun haluat oikeasti luotettavat ja hyvät kesärenkaat. Continentalin Premium Contact 5 kesä renkaat ovat monen vuoden testivoittajia tai testikakkosia sekä suomalaisissa lehdissä (Tuulilasi, Tekniikan maailma) että esimerkiksi Saksassa (Auto bild). Premium Contact 5:n nettihinta on noin 55 euroa per rengas. Continentalilla on paljon eri hintaluokissa olevia rengasmalleja, ja yksi viimeisimmistä rengasuutuuksista on vuoden 2019 keväällä ilmestynyt Continentalin EcoContact 6, jonka hinta on nettikaupoissa noin 65-70 euroa.

Kumho kesärenkaat

Kumho on suomalaisille tuttu korealais-amerikkalainen rengasvalmistaja, jonka kesärenkaat ovat oman hintaluokkansa parhaita kestävyysominaisuuksien puolesta. Yhdistämällä sekä edullisen hinnan että hyvät ominaisuudet, Kumhosta on tullut nopeasti yksi parhaista varteenotettavista kesärengasmerkeistä. Suosituimpia Kumhon kesärengasmalleja ovat esimerkiksi Kumho ECSTA PS31 kesärengas, joka on mukava, vakaa kesärengas hiean korkeammasta hintaluokasta, ja sen hinta on noin 70-85 euroa. Toinen suosittu rengasmalli on edullisempi Kumho Ecsta HS51, jonka hinta on noin netistä tilattuna noin 60-65 euroa.

Michelinin kesärenkaat

Michelin on premium-hintaluokan rengasvalmistaja, jolla on useita erilaisia kesärengasmalleja säähän kuin säähän ja kaikille automalleille. Uusinta uutta edustaa Michelin Primacy 4. Muita suosittuja malleja ovat Michelinin Energy Saver luokan renkaat. Molempien rengasmallien hinnat ovat noin 70-90 euron luokassa, eli neljän renkaan pakettina yhteensä noin 350 euroa.

Goodyear kesärenkaat

Tämä maailmanlaajuisesti tunnettu rengasvalmistaja tarjoaa useita toimivia ja hyviä kesärenkaita, joskin myös korkeammassa hintaluokassa. Goodyearin Efficientgrip tai Duragrip renkaat voi saada edullisimmillaan 65-70 euroon kappale.

Barum Bravuris 3HM

Tämä Bravurisin valmistama kesärengasmalli on jatkoa aikaisemmalle Bravuris 2 renkaalle. Keskitason kesärengas, joka on yksi edullisimmista keskiluokan kesärenkaista. Valmistajan oman tietojen mukaan kyseisessä rengasmallissa on painotettu etenkin hyvää kulutuskestävyyttä. Vaikka tämä rengas ei yllä ominaisuuksiltaan aivan huippuluokkaan, on kyse silti hyvästä keskitason renkaasta, joka on monelle kuluttajalla oiva rengasvalinta kesärenkaaksi.

Bridgestone renkaat

Bridgestonen renkaat tarjoavat huippulaatua premium-hintaluokassa, eikä tämäkään brändi sen enempää esittelyjä kaipaa. Suosittuja kesärengasmalleja ovat muun muassa Turanza-sarjan Turanza T005 ja T001 EVO-mallit, joiden lähtöhinta on 50-65 euroa. Kalliimmassa hintaluokassa taas löytyvät esimerkiksi Potenza-sarja ja Dueler, joka on tarkoitettu etenkin sporttimallin autoihin.

Vredestein

Vredestein voi olla monille tuntemattomampi rengasvalmistaja. Kyseessä on edullisemman kategorian hollantilainen rengasmerkki, joka tuli suomalaisille tutuksi voitettuaan rengastestin Suomessa kymmenen vuotta sitten. Vredesteinin rengasvalikoima kattaa laajasti kaikki rengasmallit ympärivuotiseen tarpeeseen. Tunnettuja profiileja kesärenkaista ovat muun muassa Vredestein Ultrac ja Quatrac-sarjat, joista kesärenkaat voi saada 55 euron kappalehintaan.

Dunlop kesärenkaat

Dunlopin kesärenkaista suomalaisille kuluttajille tuttuja ovat ainakin Street response ja hieman tätä kalliimman Blue Response sarjan renkaat. Dunlop on Michelinin ja Nokian kanssa ykköshintaluokan merkki, joten myös perusrenkaiden hinnat lähtevät noin 70 eurosta liikkeelle.

Hankook

Hankook on keskihintainen eteläkorealainen rengasmerkki, jonka Kinergy Eco profiilin renkaita on paljon saatavilla myös Suomessa. Kinergy-sarjan renkaat alkavat hieman alle 60 eurosta. Hankook on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja pitäen silti renkaidensa hinnat suopeina myös tavallisille kuluttajille.

Pirelli kesärenkaat

Italialainen rengasvalmistaja Pirelli on maailman viidenneksi suurin rengasvalmistaja muiden premium-luokan merkkien jälkeen. Halvimmat Pirellit, muutaman kauden vanhat Cinturato-profiilin renkaat saa edullisesti alle 60 euroon kappale, kun taas uusista Cinturato P 1 Verde-mallin renkaista joutuu pulittamaan 80-100 euroa.

Gislaved

Gislavedin Ultraspeed ja Urbanspeed-mallit ovat myös premium-luokan kesärenkaita, jotka ovat kestäviä ja tarjoavat loistavan ajomukavuuden.

Hiljaiset kesärenkaat

Mitkä kesärenkaista on kaikista hiljaisin 2019? Pienellä nettiselauksella löysimme muutaman todella laadukkaan kesärengaslammin, joita kehutaan juuri hiljaisuuden vuoksi. Vuonna 2019 hiljaisimmat kesärenkaat ovat olleet:

  • Bridgestone Turanza Serenity Plus renkaat
  • Continental PureContact renkaat
  • Michelin Primacy MXV4 renkaat
  • Nokian Hakka Blue 2
  • Hankook Ventus Prime 3

Yllä olevat rengasmallit ovat esimerkkejä hiljaisista kesärenkaista, jotka ovat kansainvälisesti arvosteltu hyviksi ja meluttomiksi.

Kesärenkaat 205 55 r16… siis mitä?

Paras kesärengas on hiljainen ja mukava ajaa. Lisäksi vesipito on tärkeä elementti hyvässä kesärenkaassa.

Rengaskaupoille kannattaa ottaa mukaan oman auton rekisteriote, johon saattaa olla merkattuna kyseisen kaltainen lukusarja. Tämä lukusarja kertoo kuitenkin rengasta ostettaessa monta asiaa, ja erityisesti sen, minkälainen rengas sopii juuri sinun autoosi. Numerosarja kertoo renkaan leveyden, rengasprofiilin ja rengasrakenteen, sekä vanteen halkaisijan.

Rengasprofiili kertoo renkaan korkeuden ja leveyden välisen suhteen, joka esitetään prosentteina. R kirjain tarkoittaa vyörengasta, joka on modernimpi rengasrakenne kuin aikaisemmin usein käytetty ristikudosrengas. Kaikki Suomesta saatavat renkaat ovat nykyään rakenteeltaan vyörenkaita. Tässä tapauksessa 16 ilmoittaa vanteen tuumakoot, jotka ovat usein 16 tuumasta ylöspäin.

Myydään kesärenkaat – Käytettyjen kesärenkaiden ostaminen

Käytettyjen renkaiden ostaminen sisältää aina omat riskinsä, sillä käytetyt ja huonot renkaat voivat olla riski turvallisuudelle liikenteessä. Monet rengasliikkeet eivät edes pidä sellaisenaan käytettyjä renkaita valikoimissa. Eri asia tietysti rengaspaketti, jonka saat käytetyn renkaan ostamisen yhteydessä. Myös tällöin käytetyt kesärenkaat kannattaa tarkastaa läpi huolellisesti, ja katsoa missä kunnossa urasyvyys ja vanteet ovat.

Onko sitten parempi ostaa käytetyt kesärenkaat netistä? Jos törmäät netissä myydään kesärenkaat – ilmoitukseen, kannattaa pohtia ostosta tarkkaan. Kesä renkaat, kuten myös talvirenkaat, kuluvat käytössä, eikä välttämättä ole hyvä idea ostaa renkaita netistä, eikä esimerkiksi nettikirpparilta saatuja renkaita pääse välttämättä ollenkaan katsomaan ennen niiden ostamista. Paras tapa välttyä käytettyjen kesärenkaiden ongelmilta on yksinkertainen – ostaa uudet kesärenkaat.

Kesärenkaat asennettuna

Edulliset kesärenkaat voi saada omaan autoon edullisesti myös asennettuna. Jos et halua itse vaihtaa renkaita vaan jättää asian alan ammattilaiselle, voit maksaa joko rengaspaketista, joka sisältää sekä vaihtamisen että kesärenkaat. Tällaisia täyden talon rengaspalveluja tarjoavat esimerkiksi Vianor ja Euromaster, sekä monet muut pienemmät paikalliset rengastalot. Kesärengastarjous voi pitää tällöin pakettimuotoisena sisällään myös rengashotellin talvirenkaille, jonka hinta erillisenä on 50-100 euron välillä jokaista kesäkautta kohden.

Hinta asennettuna tilatuille kesärenkaille ei ole paljoa kalliimpi kuin ilman asennusta, sillä monissa rengasliikkeissä asennuksen hinta on leivottu renkaiden ja muiden palvelujen sisään. Tässä hinnassa voi toki yrittää säästää ja tilata halvat kesärenkaat netistä, sillä moni nettikauppa tarjoaa renkaiden oheen palvelun, joka suosittaa sinulle kodin lähellä olevaa autohuoltoliikettä renkaiden vaihtamiseen. Erillisenä palveluna kesärenkaiden vaihtaminen maksaa noin 10-20 euroa.

Pinnoitetut kesärenkaat ovat asia erikseen

Pinnatut kesärenkaat ovat ympäristötietoisemman autoilijan valinta, ja nykyään ne eivät ole edes hirveän pahan hintaisia. Pinnoitetut renkaat ovat uudestaan käyttöön muokatut käytetyt kesärenkaat, johon ollaan uusihionnan jälkeen laitettu uusi pinnoite päälle. Kun valitset pinnoitetut renkaat, säästät siis ympäristöä, auton suorituskyvystä tinkimättä. Uusiorenkaiden markkinat ovat kasvaneet viime vuosina huomattavasti, kun monet perinteiset rengasvalmistajat ovat siirtyneet tarjoamaan myös uusiorenkaita.

Kesärenkaat tarjous

Tarjous kesärenkaita kannattaa alkaa metsästää päinvastaisena vuodenaikana eli kesäsesongin päätyttyä. Tämä on helpoin tapa löytää sellainen kesärengastarjous, jonka ostamisessa on järkeä: poistohintaan kesärenkaat voi löytää silloin, kun samasta renkaasta on tulossa uusi malli markkinoille pikapuolin.

Kesärenkaita koskevia tarjouksia kannattaa katsella myös netissä, sillä kivijalkakauppojen tapaan myös monet nettikaupat pitävät silloin tällöin valikoimissaan erilaisia kampanjoita ja monelta voi löytyä myös kesärengastarjous. Netin lisäksi myös eri paikkakuntien rengasliikkeissä kannattaa syksyisin vierailla. Luultavasti ainakin isojen kaupunkien (Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä) lähiseudulla olevissa rengasliikkeissä voi saada kesärenkaat edullisesti.

Kesärenkaiden vaihtoaika

Virallisesti tieliikennelain mukaan vain talvirenkaita on pakko käyttää tietyn aikaa, eli vähintään kolme talvikuukautta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että talvirenkaista tulisi  heti helmikuun jälkeen luopua. Usein talvikelit, routa ja pakkaset jatkuvat pitkälle huhtikuuhun asti, eikä kesärenkaita kannata ensimmäisten plussakelien jälkeen vielä vaihtaa. Tieliikennelaki on tässä suhteessa joustava, ja etenkin uusi, vuoden 2020 kesäkuussa voimaantuleva tieliikennelaki kehottaa käyttämään talvirenkaita aina silloin, kun keli tai sääolosuhteet sitä vaativat. Kesärenkaat tulee vaihtaa nastarenkaiden tilalle viimeistään toisen pääsiäispäivän jälkeisenä maanantaina.

Käytännössä siis nastarenkaita, mutta etenkin kitkarenkaita on hyvä käyttää ainakin maalis-huhtikuun taitteeseen. Vaikka nastarenkailla ajaminen kesäkaudella ei varmasti käy ihmisten mielessä ainakaan renkaista lähtevän äänen perusteella, on silti monia joiden autossa on kitkarenkaat kesällä. Tämä ei kuitenkaan ole oikea tapa kitkarenkaiden käyttämiseen, sillä kyseinen rengasmalli on talvirenkaana pehmeämpi kuin perinteinen kesärengas, ja kesällä käytettynä kuluu nopeammin.

Vaikka netistä voi tilata myös neljän vuodenajan renkaita, näitä ei suomalaisen autoilijan kannata ostaa, sillä Suomen lämpötilavaihtelut vaativat renkailta huomattavasti enemmän kuin muissa maissa. Neljän vuodenajan renkaat eivät nimittäin sovellu suomalaisiin talvioloihin, kun taas eteläisemmässä Euroopassa tai vaikkapa Iso-Britanniassa kyseiset renkaat olisivatkin hyvä hankinta.