Halvat kesärenkaat 2020 netistä? Katso TOP 5+5 halvat kesärenkaat

Jos tavoitteena on löytää mahdollisimman edulliset kesärenkaat turvallisuudesta tinkimättä, kannattaa käyttää hetki aikaa renkaan ominaisuuksien vertailuun. Paras tapa tarkasta edullisen kesärenkaan turvallisuus-, ja laatuominaisuudet on tarkistaa renkaan EU rengasmerkinnät. Edullisissa rengasluokissa kannattaa huomata, että rengastestien perusteella monet edullisimmat kesärenkaat eivät ole pärjänneet erityiesti märkäpito-ominaisuuksien puolesta. Koska erilaiset kuskit haluavat renkailtaan erilaisia ominaisuuksia, listasimme alle kymmenen kesärengasta, joista löytyy jokaisen budjettiin sopivat edulliset keseärenkaat. Jos sen sijaan  haussa on premium merkkien parhaat kesärenkaat 2020, katso listaus tästä.

Listasimme alle TOP 5 + 5 halvat kesärenkaat sekä edulliset ja laadukkaat kesärenkaat, jotka ovat hieman kalliimpia hintaluokaltaan.

TOP 5 hyvät ja halvat kesärenkaat

Edulliset kesärenkaat 2020 löytää parhaiten vertailemalla hinnat netistä. Renkaatsopivasti.fi listaus tarjoaa paljojn edullisia kesärenkaita, joiden hinta lähtee 35 eurosta.

Jos haussa on hyvät ja halvat kesärenkaat 2020 jotka ovat myös erinomaista laatua, kannattaa katsoa ainakin seuraavat rengasmallit:

1. Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 kesärenkaat ovat hyvät ja halvat kesärenkaat, jotka saa halvimmillaan alle 70 euroon. Nämä Continental kesärenkaat tarjoavat hyvää pitoa sekä kuivalla että märällä tienpinnalla. Myös kesärengastestit 2019 (mm. Autobild) ovat osoittaneet, että kyseessä ovat hinta-laatusuhteeltaan todella hyvät ja edulliset kesärenkaat.

Speksit
 • Merkki: Continental
 • Malli: PremiumContact 6
 • Tyyppi: Kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

2. GT Radial Champiro FE1

GT Radial Champiro FE1 on omassa hintaluokassaan hyvän märkäpidon omaava edullinen kesärengas, jonka melutaso on hyvää luokkaa (70 dB). Uuden suunnittelun ansiosta renkaan suorituskyky märällä tiellä on kohentunut aikaisemmista GT:n kesärengasmalleista. Tämän renkaan nettihinnat alkavat noin 60 eurosta per rengas.

Speksit
 • Merkki: GT
 • Malli: Radial Champiro FE1
 • Tyyppi: Edullinen kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

3. Viking ProTech NewGen

Viking Protech NewGen on pohjoismaalaisen rengasmerkin Vikingin kesärengasmalli, joka tarjoaa hyvät märkäpito-ominaisuudet ja auton käsittelyn. Vikingin Protech NewGen nettihinta on hieman yli 60 euroa per rengas.

Speksit
 • Merkki: Viking
 • Malli: ProTech NewGen
 • Tyyppi: Kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

4. Nexen N Fera Sport

Nexen N Fera Sport  kesärenkaat ovat saatavilla edullisimmillaan noin 80 euron kappalehintaan netistä. Kyseessä on Nexenin urheiluautoille kehitetty rengasmalli.

Speksit
 • Merkki: Nexen
 • Malli: N Fera Sport
 • Tyyppi: Kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

5. Hankook Ventus Prime 3

Hankookin Ventus Prime 3 on laadukas mutta edullinen kesärengas, joka tarjoaa hyvää ajonhallintaa ja pitoa jarrutuksilla sekä kuivalla että märällä tienpinnalla. Hyvä hinta-laatusuhde: Hankook Ventus Primen hinta on hieman yli 60 euroa verkkokaupasta riippuen.

Speksit
 • Merkki: Hankook
 • Malli: Ventus Prime 3
 • Tyyppi: Kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

Vertaa myös oman kaupunkisi renkaiden vaihto hinnat ja rengashotellit!

TOP 5 Todella halvat kesärenkaat

Mikä on markkinoiden halvin kesärengas? Halpoja kesärenkaita tarjoavat nykyään useat aasialaiset valmistajat, jonka lisäksi myös suurempien rengasmerkkien halpisbrändeistä löytyy varteen otettavia rengasvaihtoehtoja. Alle listasimme erityisen halvat kesärenkaat 2020.

Halvin kesärengas 2020 lienee aasialaisten rengasvalmistajien renkaat, joita saa halvimmillaan muutamalla kympillä kappale.

1. Goodride RP28

Goodride RP28 on turvallinen ja suorituskykyinen kesärengas. Rengas auttaa auton tarkassa hallinnassa ajon aikana, ja sen pitää hyvin sekä märällä että kuivalla tienpinnalla. Goodriden RP28 nettihinnat ovat noin 45 euroa per rengas.

Speksit
 • Merkki: Goodride
 • Malli: RP28
 • Tyyppi: Kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

2. Nankang EcoNex NA-1

Nankang EcoNex NA-1 on todella halpa kesärengas, jossa on epäsymmetrinnen rengasprofiili. Tämä kapealla kulutuspinnalla varustettu rengas on hyvä käsiteltävä mutkissa ja se pitää myös märällä pinnalla. Renkaan nettihinnat alkavat noin 39 eurosta per rengas.

Speksit
 • Merkki: Nankang
 • Malli: EcoNex NA-1
 • Tyyppi: Edullinen kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

3. Star Performer HP-3

Star Performer HP-3 renkaat ovat halvat kesärenkaat, joiden nettihinta lähtee noin 45 eurosta per rengas. Renkaassa on kohtuullisen hyvä pito sekä kuivalla että märällä tienpinnalla.

Speksit
 • Merkki: Star Performer
 • Malli: HP-3
 • Tyyppi:  Edullinen kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

4. Falken ZIEX Ecorun

Falken ZIEX Ecorun on Falkenin kesärengas, jonka hinnat alkavat netissä noin 65 eurosta. Sen vierintävastusluokitus on EU rengastestien mukaan C ja märkäpito B.

Speksit
 • Merkki: Falken
 • Malli: ZIEX Ecorun
 • Tyyppi: Kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

5. CST Medallion MD-A1

CST Medallion MD-A1 kesärenkaat ovat halvat kesärenkaat, joiden nettihinta on edullisimmillaan hieman alle 50 euroa per rengas. Kannattaa huomioida, että nämä kesärenkaat eivät ole saaneet maireaa suosiota märkäpito-ominaisuuksiensa osalta kansainvälisissä rengastesteissä.

Speksit
 • Merkki: CST
 • Malli: Medallion MD-A1
 • Tyyppi:  Edullinen kesärengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto

Etsitkö talvirenkaita? Katso parhaat 10 kitkarenkaat ja nastarenkaat 2020

Kesärenkaat halvalla – Ovatko halvat kesärenkaat oikeasti edulliset?

Edullisten kesärenkaiden hinta riippuu siitä, kuinka kauan ne kestävät ajokuntoisina. Paras tapa on laskea ja arvioida, kuinka paljon kilometrejä renkailla voi ajaa. Jos ajat vaikkapa 20 000 kilometriä vuodessa ja ostat edullisen rengaspaketin netistä 250 eurolla, joka kestää hyvänä 20 000 kilometriä, tulee yhtä kilometriä kohti renkaan hinnaksi 1,25 senttiä.

Tämä on kuitenkin vain esimerkki, sillä lähes kaikki edulliset renkaat kestävät ajamista useampia kausia. Sen sijaan jos ostat markkinoiden parhaat kesärenkaat, joilla pystyy ajamaan esimerkiksi 100 000 kilometriä ja maksat rengaspaketista 600 euroa, on kesärenkaiden hinta ajokilometriä kohti 0,6 senttiä per kilometri. Parhaat renkaat voivat siis tulla joissain tapauksissa oikeasti edullisemmaksi kuin halvimmat kesärenkaat.

Mitkä ovat parhaat renkaat halvalla hinnalla?

Parhaat kesärenkaat halvalla hinnalla on yhtälö, jota moni renkaiden ostaja etsii. Parhaat halvat kesärenkaat riippuvat siitä, minkälaisia ominaisuuksia niltä vaatii. Alle listasimme asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon silloin, kun etsit kesärenkaita halvalla hinnalla ja hyvillä ajo-ominaisuuksilla.

Edulliset kesärenkaat – Tarkista ainakin nämä merkinnät ennen renkaiden ostamista

Ennen kuin ostat uudet edulliset kesärenkaat, kiinnitä huomiota näihin asioihin:

 1. Renkaiden oikea koko.Jos tilaat edulliset renkaat netistä halvalla, tärkein tekijä oikean renkaan löytämiseksi on rengaskoko. Löydät omaan autoosi soveltuvien renkaiden koot auton rekisteröintitodistuksesta. Oman auton rekisteröintitiedot löytyy myös netistä Traficomin palvelun kautta. (https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/liikenteen-oma-asiointi-palvelu).
 2. EU rengasmerkinnät.Uusissa renkaissa tulee lain mukaan olla EU rengasmerkinnät, joilla autoilijat voivat vertailla renkaita keskenään niiden ominaisuuksien kautta. EU rengasmerkinnät sisältävät tiedot renkaan tärkeimmistä ominaisuuksista. EU rengasmerkinnät sisältävät seuraavat tiedot:
  1. Renkaan vierintävastus eli renkaan polttoainetehokkuus. Renkaan vierintävastus on EU rengasmerkinnöissä luokiteltu kirjaimilla A-G. Jos rengasmerkintä on A, kyse on parhaan luokan vierintävastuksesta (eli mahdollisimman alhaisesta vierintävastuksesta, joka vaikuttaa polttoaineenkulutukseen).
  2. Renkaan märkäpito. Renkaan märkäpitoa luokitellaan kirjaimilla A-F. Renkaan märkäpidon merkintä A tarkoittaa että renkaalla on todella hyvä märkäpito. Renkaiden märkäpito testataan märällä asfaltilla nopeudella 80 km/h. Märkäpidolla tarkoitetaan renkaan jarrutusmatkaa märällä tiellä.
  3. Renkaan melutaso. Renkaan melutaso mitataan desibeleinä (dB). Mitä alhaisempi desibelitaso, sitä hiljaisemmat renkaat.
Eu rengasmerkinnät kertovat seuraavista asioita: Renkaiden taloudellisuus eli vierintävastus ja polttoainetehokkuus, märkäpito ja melutaso.
EU rengasmerkintä näyttää erehdyttävästi jääkaappitarralta.

Koska uudet kesärenkaat kannattaa ostaa?

On hyvä tietää, koska vanhat kesärenkaat kannattaa vaihtaa uusiin. Rengasongelmien lisäksi uudet kesärenkaat kannattaa hankkia silloin, kun vanhat ovat liian kuluneet ajoon. Fiksu autoilija tilaa uudet kesärenkaat kuitenkin jo ennen tätä. Suomen tieliikennelaki määrää, että kesärenkaiden urasyvyys saa olla enintään 1,6 millimetriä.

Renkaan sivussa on erillinen TWI-merkintä, joka kertoo vähimmäisurasyvyyden. Kun muu osa renkaasta on kulunut TWI-merkintään asti, rengas on kulunut loppuun eikä ole enää käyttökelpoinen. Oli kyseessä sitten kalliimmat tai halvat kesärenkaat, yleensä kesärenkaissa on kulutuspintaa noin 7-8 mm. Kesärenkaiden turvallisuus riippuu ennen kaikkea urasyvyydestä. Kesärenkaat kannattaa vaihtaa jo siinä vaiheessa, kun kulutuspintaa on jäljellä 3-4 millimetriä.

Halvat kesärenkaat – Kannattaako edulliset renkaat hankkia?

Kun ostat renkaat halvalla hinnalla, kannattaa olla erityisen tarkkana siitä, mitkä renkaat autoon laittaa. Kannattaa siis ostaa sellaiset halvat renkaat, joissa ei tarvitse tinkiä turvallisuudesta. Renkaat ovatkin jarrujen ohella yksi auton koneiston tärkeimmistä turvallisuustekijöistä. Tärkeimpiä tekijöitä turvallisuuden kannalta on mainittu renkaan urasyvyys ja kulutuspinta.

Kun renkaan kulutuspinnasta on kulunut noin puolet, alkaa kesärengas menettää huomattavasti tärkeimpiä turvallisuusominaisuuksia, joka korostuu erityisesti sadekelillä. Esimerkiksi renkaan vesiliirto-ominaisuudet ja jarrutus märällä asfaltilla vaikeutuvat, jolloin renkaan turvallisuus kärsii.

Kun rengas kuluu, sen kulutuspinnassa olevat urat alkavat märällä kelillä kasata vettä alleen renkaan pyöriessä. Tällöin rengas ei enää pyöriessään siirrä vettä tai loskaa tarpeeksi nopeasti pois, vaan renkaan alle muodostuu vesikerros. Kun renkaalla ajetaan vesikerroksen päällä, ei auto ole enää kuljettajan hallinnassa jarrutuksen tai renkaiden kääntymisen osalta.

Ovatko edulliset kesärenkaat turvalliset?

Renkaiden turvallisuutta on vaikea määritellä tyhjentävästi. Tärkeintä on katsoa etenkin märkäpito-ominaisuuksia ja renkaan kulumista. Helpompi on määritellä se, minkälainen halpa kesärengas ei ole turvallinen. Ei-turvallinen kesärengas on sellainen kesärengas, joka aiheuttaa turhia riskejä liikenteessä. Tällainen on esimerkiksi väärän kokoinen rengas tai oman auton massalle liian pieni rengas.

Omaan autoon ei kannata pienemmän budjetin perässä hankkia ainakaan liian pieniä renkaita. Ajamisen lisäksi renkaiden tehtävänä on kannatella auton ja auton matkustajien painoa. Turvallinen kesärengas on siis oikean kokoinen rengas, joka kattaa auton kokonaismassaan ja käytettyihin ajonopeuksiin liittyvät vaatimukset.

Yhteenveto – Edulliset kesärenkaat

Ennen ostamista katso, että halvat kesärenkaat täyttävät nämä vaatimukset:

 • Renkaan koko. Tarkista aina, että ostat oikean kokoiset renkaat. Liian pienet renkaat ovat turvallisuusriski.
 • Renkaan enimmäiskuormitus. Tarkista, että edulliset kesärenkaat pystyvät kannattelemaan auton painon ja matkustajien maksimipainon.
 • Nopeusluokitus. Renkaan tulee toimia hyvin vaadituissa ajonopeuksissa.

Jos nämä kolme tekijää ovat kunnossa, voi edulliset kesärenkaat hankkia pelkästään hintoja vertailemalla. Kannattaa myös muistaa, että halvat kesärenkaat eivät välttämättä kestä yhtä monta kautta kuin parhaat kesärenkaat tai premium luokan renkaat.