Fiat huolto hinta

Fiat huolto hinta – Fiat viat ja yleisimmät huollot

Palaako Fiatin moottorinvalo tai kaipaako oma Fiat öljynvaihtoa? Fiat on yksi Suomen suosituimmista automerkeistä, joka kuuluu Fiat Chrysler Automobile-konserniin. Oli Fiat sitten haettu kaupasta omalla rahalla tai leasing-sopimuksella, on suositeltavaa pyytää huoltotarjous omalta Fiat-jälleenmyyjältä. Näin voit olla auton omistajana varma siitä, että Fiat korjaus tehdään alusta asti oikein, ja että Fiat merkkihuolto tarjoaa autoon sopivat varaosat auton huolto-ohjeiden mukaisesti. Yleensä samasta paikasta voi löytää aina saman yhtiön eri autohuollot, eli tässä tapauksessa Fiat autokorjaamo tarjoaa myös muun muassa Chrysler, ja Jeep huoltoja. Näistä huoltopisteistä ja Fiat merkkihuollon kautta on mahdollista löytää oman Fiatin ajantasalla olevat tiedot, sekä uusimmat auton valmistajalta tulevat huoltotiedotteet ja muut autohuollon tekemiseen vaadittavat tiedot.

Kilpailuta Fiat huolto hinta – Sopiva ja edullinen Fiat huolto

Kilpailuta Fiat huollot netissä, ja säästät parhaimmillaan sekä rahaa että aikaa.

Fiat huolto hinta - Fiat huoltojen keskihinta on noin 260 euroa, ja huoltohinnat vaihtelevat öljynvaihdosta aina isompiin moottoriremontteihin, eli muutamasta kympistä pariin tuhanteen euroon.

Fiat huolto hinta – Yleiset Fiat huollot

Fiat kuuluu taloudellisten autojen kategoriaan, ja on siksi monille sinkuille ja perheellisille hyvä valinta henkilöautoksi. Etenkin syksyllä ja keväällä Fiatin huollossa kannattaa tarkistaa erilaiset vuodenaikojen muutoksiin liittyvät ajohaasteet. Kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin autohuoltoihin:

 1. Fiat jarruhuolto
 2. Fiat renkaiden vaihto
 3. Ohjaus, renkaiden tasapainotus ja nelipyöräsuuntaus
 4. Jousitus ja iskunvaimennus
 5. Pakoputken korjaus
 6. Akku ja akun vaihto
 7. Öljyt ja nesteet: Moottoriöljyn vaihto, vaihteistoöljyn vaihto

Muita huoltotoimenpiteitä ovat muun muassa:

Jos Fiat on hankittu leasing-sopimuksella esimerkiksi yritykselle, rahoituksen tähän tarjoaa yleensä pankki Fiat-jälleenmyyjän kautta. Leasing-sopimuksissa ja vuokra-autoja hankittaessa kannattaa muistaa, että autorahoitus myönnetään tietyillä ehdoilla. Näihin ehtoihin kuuluu yleensä alkuperäisten varaosien käyttö autohuollon yhteydessä.

Joissain Fiat-, ja Chrysler-autoissa käytetään erikoismateriaaleja ja erityistä teknologiaa. Erikoismateriaaleja voivat olla muun muassa alumiini, hiilikuitu ja erikoiskäsitelty teräs. Nämä erityiset materiaalit vaativat erityistä käsittelyä autokorjaamolla.

Fiat huoltohinnat

Fiatin ylläpito- ja korjauskustannukset ovat arviolta 60–2800 euroa ja keskimäärin 240 euroa huoltoa kohden.
Fiat-mallien vuosikorjauskustannukset ovat noin 500-700 euroa vuodessa. Tähän sisältyy sekä suunniteltu autohuolto  että suunnittelemattomat korjaukset.

Fiat merkkihuolto

Vaikka monet autoilijat ajattelevat toisin, Fiat merkkihuolto ei välttämättä maksa enemmän kuin Fiat määräaikaishuolto muissa autokorjaamoissa. Itse asiassa Fiat merkkihuolto voi tulla jopa edullisemmaksi pitkässä juoksussa. Tämä johtuu siitä, että valtuutettu Fiat korjaamo on erikoistunut juuri Fiatien korjaukseen. Autokorjaamo ja sen henkilökunta on kuin tehty juuri kyseiselle automerkille, ja automekaanikot tuntevat Fiat-mallit ja niiden tyyppiviat.

Lisäksi merkkihuolto käyttää alkuperäisiä osia ja tuntee Fiat huoltovaatimukset. Sen sijaan että autoilijan tulisi pohtia mikä Fiat korjaus tulee valita, merkkihuollon kautta saat ainakin varmasti asiantuntevaa palvelua ammttilaisilta. Lisäksi Fiat määräaikaishuolto varmistaa, että autoa myydessäsi sinulla on auton huoltokirja täytetty oikein. Kun lisäksi noudatat Fiat huoltoaikataulua, voi saada autostasi vaihdossa enemmän.

Fiat merkkihuolto voi tulla pitkässä juoksussa edullisemmaksi kuin mikä tahansa fiat huolto

Fiat huolto hinta: Fiat tyyppiviat

Fiatissa, kuten muissakin henkilöautoissa, on jonkin verran mallikohtaisia vikoja, jotka toistuvat useilla käyttäjillä. Tyyppiviat ovat yleensä tavallisesta auton käytöstä johtuvia ongelmia, jotka kuitenkin toistuvat usein samassa automallissa. Olemme listanneet tähän joidenkin Fiat mallien yleisimpiä vikoja.

Fiat tyyppiviat suosituimmissa automalleissa

Fiat Bravo/Brava

Bravo/Brava tyyppivikoja ovat muun muassa:

Moottoriviat: Ongelmat moottorin jakohihnan kanssa, polttoainepumpussa, moottorin jäähdyttimessä, moottorin starttaamisessa ja ajonestolaitteissa.

Diesel-hiukkassuodatin: Jos dieselin hiukkassuodattimen varoitusvalo (DPF) syttyy, ongelma on yleensä liian lyhyet ajomatkat esimerkiksi kaupunkiajoissa. Tällöin DPF-järjestelmä ei ehdi kuumentumaan kunnolla, jotta se poistaisi dieselin epäpuhtauksia. Pidemmän matkan ajo voi auttaa diesel hiukkassuodattimen merkkivalon syttyessä.

Fiat Ducato

Fiat Ducatot ovat luotettavia pakettiautoja. Valtaosa Ducatoista toimii dieselmoottorilla. Vanhemmissa malleissa on ollut vaihtoehtoina 1,9 litrainen turbona ja 2,5 tai 2,8 litrainen kone tavallisena. Fiat Ducato huolto voi tulla ajankohtaiseksi muun muassa seuraavien tyyppivikojen ilmetessä:

Moottorinviat: Ongelma startatessa autoa, moottoriviat autolla ajaessa ja turvon käytössä. Jos moottori savuaa, kyseessä voi olla polttoaineensyöttimen, polttoainepumpun tai moottorin jäähdyttimen ongelmat. Jäähdytin voi vuotaa. Tarkista jäähdytysnesteen määrä.

Öljyvuodot: Tarkista Ducato öljypohja auton etuosasta. Jos öljyvuotoja ilmenee, öljypohja voi on yleensä ruosteinen. Myös Ducato öljypohjan tiiviste voi vuotaa. Vaihda moottoriöljyt tasaisin väliajoin.

Ilmastointi: Jos auto on seisonnassa tai muuten poissa käytöstä pitkiä aikoja, ilmastointilaitteen tiivisteet voivat kovettua. Myös Ducato laakerit voivat syöpyä pitkässä seisonnassa.

Vaihdelaatikko: Nestevuodot vaihdelaatikkoon. Jos vedenpoisto vuotaa vaihdelaatikkoon, tyhjennä ja vaihda vaihdelaatikon öljyt.

Fiat 126

Fiat 126 huolto ja yleisimmät ongelmat ovat seuraavia:

Moottorin viat: Ongelmat auton sähkökäynnistysjärjestelmässä (startatessa), moottorin sammuminen ajon aikana. Moottori ei käynnisty oikein tai moottorin teho vähenee ajon aikana. Ongelma voi olla moottorin kaasuttimessa.
Moottorin ylikuumeneminen: Viallinen termostaatti aiheuttaa ongelmia moottorin kuumenemisen suhteen.

Jarruviat: Jos jarrut eivät toimi kunnolla, tai jarrutettaessa haisee, ongelma voi olla takajarrusylinterissä. Jos jarrut vinkuu, kannattaa tarkistaa jarrupalat.

Fiat Punto

Onko Fiat Punto moottorivalo syttynyt tai onko ongelmia autolla ajaessa? Fiat Punto huolto voi tulla kysymykseen seuraavissa tapauksissa:

Moottoriviat: Moottorin varoitus valo syttyy. Moottorin varoitusvalon syttyessä ongelmia voi olla hyvin erilaisia, esimerkiksi moottorinohjauslaitteessa tai antureissa.

Auton jousitus: Autolla ajettaessa hidasteiden tai epätasaisten pintojen kohdalla kuuluu erikoista ääntä takajousessa. Tällöin auton jousitus kannattaa tarkastaa.

Pyyhkimien ongelmat: Ikkunapyyhkimien ongelmat ovat yleisiä Fiat Punto -malleissa, johtuen huonosta kiinnityksestä. Ongelman ratkaisemiseksi pyyhkimien liitokset tulee tarkistaa.

Ohjaus ja ohjaustehostin: Ongelmat autoa ohjattaessa mutkissa. Tuntuu, että auton takaosa lähtee luistamaan. Ongelma voi olla auton takatukivarressa. Fiat Puntossa voi myös olla ongelmia auton ohjaustehostimen kanssa. Jos tuntuu että ajaessa auto vetää toiselle puolelle tai ohjaustehostin ei toimi, niin ongelmana voi olla ohjaustehostimen moottori.

Fiat Uno

Moottoriviat: Moottorin ylikuumeneminen voi johtua rikkoutuneesta tiivisteestä sylinterissä tai viallisesta termostaatista. Ongelmia on myös Unon moottorin käynnistymisessä ja sammumisessa. Tarkista moottorin putkisto ja moottorin ohjauslaite (ECU).

Jarrut: Fiateissa yleiset takajarrujen ongelmat voivat johtua esimerkiksi takapyöräsylinterin vuodoista.

Tyhjäkäyntiin liittyvät ongelmat: Jos Fiat Uno moottori sammuu tyhjäkäynnillä ja on vaikea startata autoa tämän jälkeen, jäähdytysnesteen anturi voi olla viallinen.

Fiat ducato huolto: Fiat ducato tyyppiviat liittyvät ohjaukseen ja moottorihuoltoihin.

Suositut Fiat mallit Suomessa

 • Punto
 • Grande Punto
 • Stilo
 • Bravo
 • Fiorino
 • Fiat 127
 • Fiat 133
 • 500
 • Linea
 • Scudon
 • Albea

Katso lisätietoja Fiat.fi