Löydä edullinen Dacia huolto

Löydä edullinen Dacia huolto

Jotta oma Dacia autosi toimii parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa kiinnittää huomiota Dacian huoltoon ja ylläpitoon. Säännöllinen Dacia huolto tarkoittaa, että säästät Dacian mahdollisissa korjauskuluissa. Olemme listanneet tähän viisi hyvää säännöllistä autohuolto toimenpidettä, joilla oma Dacia pysyy ajokunnossa pidempään.

Löydä edullinen dacia huolto paikkakunnaltasi. Katso vinkit Dacia huoltoon!

Dacia merkkihuolto

Oli kyseessä sitten Dacia merkkihuolto tai muu kuin valtuutettu autokorjaamo, Dacian huolto hinta kannattaa kilpailuttaa netissä. Parhaimmillaan säästät jopa  40% huollon hinnasta.

Onko autohuollon sijaat haussa Dacia renkaat? Katso laaja valikoima Dacia renkaita ja tilaa renkaat netistä.

Dacia huolto – Moottorin huolto ja kunnossapito

Moottorin toiminnassa tavallisille autoilijalle tärkeintä on säännöllinen moottorin öljyn vaihto. Öljynvaihto kannattaa tehdä omaan Daciaan noin 5000-7000 kilometrin ajon välein, jotta Dacian moottori hyrrää tyytyväisenä. Jos ajat vain lyhyitä matkoja, kannattaa öjynvaihto tehdä useammin. Moottorin kulumiselle suurin rasitus syntyy auton käynnistyksen yhteydessä.

Näin pidät Dacian moottorin kunnossa:

  • Tee öljynvaihto säännöllisesti
  • Tarkista PVC-venttiili säännöllisesti, jotta venttiili on tiivis
  • Tarkista moottorin sytytystulpat ja niiden liittimet
  • Vaihda myös öljyn suodatin, moottorin ilmansuodatin ja polttoaineen suodatin

Katso myös: Lambda anturin vaihtaminen ja hinta

Dacia ja auton akku

Auton akkua tarvitaan erityisesti auton käynnistykseen. Kun moottori on käynnissä, akun laturi alkaa ladata akkua täyteen, jotta se toimii hyvin seuraavan startin yhteydessä. Akun ylläpitoon kuuluu akun pitäinen puhtaana ja akun liittimien tarkistus. Myös akun kiinnitys ja napojen tiukkuus kannattaa tarkistaa silloin tällöin.

Dacian jarrut ja jarrupalat

Oman Dacian jarrujärjestelmän kuntoa kannattaa seurata oman ja muiden autoilijoiden ajoturvallisuuden varmistamiseksi. Kaikki jarrut toimivat kitkalla, joka hidastaa tai pysäyttää auton tarvittaessa. Jotta auton renkaat pysähtyvät, autojen levyjarru ja jarrupala toimivat yhteistyössä. Jarrujen huolto tarvitsee tehdä siinä vaiheessa, kun ne antavat merkkiäänen. Lisäksi auton jarruhuollosta kielii esimerkiksi jarrupolkimen löysyys sekä luonnollisesti jarrun varoitusvalo. Kaikki vinkuvat ja kirskuvat äänet kannattaa ottaa tosissaan, kun kyse on auton jarruista. Ne ovat halpa henkivakuutus, joka säästää myös peräänajokolareilta.

Dacian pakoputkisto

Dacian pakoputkijärjestelmä kulkee koko auton pituuden läpi, ja vie pakokaasun pois moottorista ilman, että se tunkeutuu auton matkustamotilaan. Lisäksi erilaiset suodattimet suodattavat pakokaasusta pois myrkyllisiä ainesosia, ja auton päästöjärjestelmät mittaavat myös näitä haitallisia kemikaaleja. Jotta oma Dacia toimii hyvin, kannattaa auton pakoputkisto ja päästöjärjestelmä tarkistuttaa vuosittain.

Dacia vaihteisto

Auton vaihteisto tuottaa autoon tarvittavan voiman, että se pääsee liikkeelle. Vaihteisto toimii moottorin ja auton renkaiden välissä. Vaihteiston öljy eli vaihteistoneste kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin sujuvan liikkumisen takaamiseksi.

Onko Dacian vaihdelaatikko jo korjauksen tarpeessa? Katso vaihdelaatikon korjaushinnat

Suosittuja Dacia automalleja Suomessa

Dacia on toiminut Suomessa vuoden 2009 loppuuolelta alkaen, ja se on noussut suomalaisten suosikkiautoksi hinta-laatusuhteensa vuoksi. Dacia kuuluu Renault-konserniin, jonka vuoksi sen varaosia on laajasti saatavilla.

Suosittuja Dacia automalleja Suomessa ovat muun muassa:

  • Dacia Logan MCV Stepway
  • Dacia Duster

Lisätietoja: Dacia.fi