Dacia

Dacia renkaat

Dacia on romanialainen automerkki, joka on yleistynyt pohjoismaissa poikkeuksellisella tavalla 2010-luvun loppupuolelta lähtien. Kun ajat omalla Dacialla, renkaat alkavat kulua heti ensikosketuksesta lähtien. Renkaan ja tienpinnan välissä tapahtuu paljon erityisesti kovilla nopeuksilla. Vaikka Suomessa on routavaurioita lukuun ottamatta hyvälaatuinen tieverkosto, erityisesti syksyllä ja keväällä kivet ja hiekoitussora lisäävät renkaisiin kohdistuvaa rasitusta. Autoilijana kannatta käsitellä renkaita hyvin, niin renkaat käsittelevät hellävaraisesti sinua ja Dacia-henkilöautoasi.

Tieturvallisuus on yksi tärkeimmistä ajamisen elementeistä. Useimmat autoilijat ovat hyvin tietoisia siitä, mitä pahimmillaan voi tapahtua hankalissa sääolosuhteissa, ja toisaalta miten huonokuntoisellakin tiellä voidaan ajaa turvallisesti.

Dacialla autoillessa turvallisuus tarkoittaa eritoten sitä, että käytössä ovat oikeat Dacia renkaat oikeaan ajokeliin. Renkaita hankkiessa tärkeää on ottaa huomioon renkaiden urasyvyys, joka on Suomessa suositeltuna kesärenkaissa vähintään 4 millimetriä ja talvirenkaissa vähintään 5 millimetriä, renkaan keskiosasta mitattuna (tai matalimmasta kohdasta). Kun renkaat saavuttavat tämän urasyvyyden, on ne syytä vaihtaa heti. Tällä ennaltaehkäistään mahdollisia vaaratilanteita tulevaisuudessa. Uudet kesä renkaat ovat urasyvyydeltään noin 8 millimetriä, ja talvi renkaat noin 10 millimetriä. Tieliikennelain mukaiset vähimmäissyvyydet ovat kesärenkailla 3 millimetriä ja talvirenkailla 6 millimetriä.

Dacia renkaiden kuluminen

Renkaat tulee vaihtaa säännöllisesti, ja erityisesti renkaat kannattaa tarkastaa silloin, jos autolla ei ole ajettu pidempään aikaan. Erityisesti talvikeleissä ulkona seisotettu auto menettää renkaidensa ajo-ominaisuuksia helposti kumiseoksen ja lämpötilavaihtelujen vuoksi. Koska renkaat sitten kannattaa vaihtaa? Tärkeimpiä oireita renkaiden vaihtotarpeelle ovat muun muassa:

  1. Kulutuspinnan kuluminen epätasaisesti
  2. Renkaiden uloseinämän halkeamat
  3. Renkaan rungon tai vyön muodon vääristymät
  4. Vararenkaan käyttö
  5. Samojen renkaiden käyttö perävaunussa ja autossa
  6. Vanhoilla ja käyttämättömillä renkailla ajaminen
  7. Renkaat, joiden huoltamisessa on käytetty vääriä kemikaaleja

Hanki Dacia renkaat netistä edullisesti

Jos tilaat Dacia renkaat netistä, voit pienellä vertailulla säästää hinnoista jopa 60-70%. Katso siis omaan Dacia Dusteriin tai Stepwayhin käyvät rengasmallit laajasta valikoimastamme, ja voit säästää selvää rahaa.

Suositut Dacia mallit ja renkaat

Dacia Duster on kuin varkain noussut yhdeksi Suomen suosituimmista automalleista. Muualla kuin Euroopassa Dacia Duster tunnetaan Renault Dusterina. Myös Dacia Stepway on suosittu automalli Suomessa. Daciaan käyvät useimpien rengasvalmistajien renkaat, ja premium-renkaista voit valita esimerkiksi Michelin, Continental, tai Nokian renkaat.

Dacia historia

Dacia Automobile Company eli Dacia perustettiin vuonna 1966 Romaniassa. Se oli peruja paikalliselle lentokoneteollisuudelle, ja ensimmäinen tehdas perustettiin alueelle vuosien 1942 ja 1945 välillä. Toisen maailmansodan jälkeen lentokonetehtaat otettiin Romian rautatieyhtiön kontolle, jonka jälkeen tehtaista alettiin kunnostaa autotehtaita. Dacia on ollut Renaultin tytäryhtiö vuodesta 1999 lähtien. Se kuuluu Romanian suurimpiin vientiyrityksiin, ja Dacia vastaa 8% Romanian ulkomaanviennistä vuositasolla.

Dacia rengaspaineet

Allaolevasta listauksesta näät rengaspaineet suosituimpiin Dacia automalleihin. Ota huomioon, että kyseessä on esimerkkilistaus. Tarkemmat tiedot saat omasta Dacia huolto-ohjekirjasta.

Katso Dacia-automerkin pakoputken korjaushinnat