Auton sisäpesut hinta

Auton puhdistaminen autopesulassa kuuluu useimpien kuskien vuosihuoltoon, mutta samalla tavalla myös auton sisäpesu kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin. Auton sisäpesu hinnat vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan, joista tärkeimpiä ovat auton sisätilojen kunto ja ylläpito, auton koko ja valitsemasi auton sisäpesu palvelu. Pienempien autojen sisäpesut ovat yleensä edullisempia, ja jos tarvitaan erikoispalveluja auton sisäpesuun, voit autoilijana odottaa maksavasi hieman enemmän.

Auton sisäpesut hinta – Mitä auton sisäpesu maksaa?

Auton sisäpesu sisältää yleensä auton sisätilojen pesemisen tekstiilipesurilla. Lisäksi yksityiskohtaisemmissa auton sisätilojen pesussa palveluun voi kuulua myös esimerkiksi nahkapenkkien vahaus, ikkunoiden pesu sisältä, peilien pesu, sekä auton verhoilun puhdistus. Auton sisäpesun hinta vaihtelee noin 80-120 euron välillä. Jos kyseessä on iso auto tai erityinen auton sisäpesu, voi tästä joutua maksamaan yli 150 euroa. Alennusta autojen sisäpesuista voi saada etsimällä sisäpesutarjouksen. Jotkin autopesulat tarjoavat edullisia kuukausipaketteja, joihin voi kuulua myös tavallinen auton sisäpesu muutaman kerran vuodessa. Hyvä auton sisäpesu voi sisältää monia eri palveluja, ja useimmat autopesulat tarjoavat erilaisia paketteja joista valita. Auton sisäpesun hintoihin vaikuttaa käyttämäsi palvelu, palvelun ammattimaisuus ja se, mikä autopesu palvelu on kyseessä. Kuten muillakin aloilla, myös autopesulapalveluissa pätee sama sääntö: Laadusta tulee maksaa hieman enemmän. Joillain paikkakunnilla, kuten Helsingissä, auton sisäpesun saa tilattua myös omaan kotipihaan.

 Kilpailuta ja vertaa auton sisäpesu hinta

Auton sisäpesu onnistuu monen autohuoltopalvelun kautta, ja jos et halua tehdä auton sisäpesua itse tai tarvitset ammattilaisen käsittelyä autosi sisäpinnoille, sisäpesun hintojen vertailulla voit säästää huomattavasti sekä perusteellisesta että tavallisesti auton sisäpesusta. Vertaamalla hinnat saat hyvän tarjouksen auton sisäpesulle omalla paikkakunnallasi.

Mitä yksityiskohtaisempi paketti on, sitä tarkemmin auton sisäpesut tehdään. Nämä yksityiskohdat vaihtelevat pesulapalvelusta riippuen, joten autopesulat kannattaa käydä läpi ennen palvelun tilaamista. Samalla kannattaa tarkistaa myös lisäpalvelut. Lisäpalveluihin voi kuulua parempien puhdistusaineiden käyttö, erikoisvälineiden käyttö, tai haastavat auton sisäpesut. Haastava auton sisäpesu voi olla esimerkiksi oksennuksen tai muiden ei-toivottujen eritteiden puhdistaminen auton istuinten ja muiden tekstiilien pinnoista.

Auton sisäpesu itse on helppoa, jonka lisäksi säästät rahaa pitkässä juoksussa. Auton sisätilojen pesut kannattaa tehdä parin kuukauden välein, jotta lika ei ehdi pinttyä auton sisätloihin.

Useimmat autoilijat tietävät, että sisätilojen säännöllinen imurointi ja pölyttäminen pitävät sisätilat hyvässä kunnossa. Yleensä kuitenkaan pintojen puhdistus ei aina riitä, ja muutaman kerran vuodessa auton sisäpesu kannattaa tehdä perusteellisemmin. Jos auton puhdistusta vertaa esimerkiksi asunnon siivoukseen, neliöt ratkaisevat. Autossa pöly ja muu lika tulee pienemmälle alueelle, ja sekä tienpinnasta että ulkoilmasta tarttuu autoon ilmastoinnin ja ikkunoiden kautta likaa ja pölyä. Autolla ajaminen liikenteessä lisää myös auton sisätilojen likaantumista. Joka kerta kun auton ovet avataan, myös sisätilat saavat osansa auton ulkopuolisesta pölystä ja liasta. Onneksi valtaosa auton sisätiloihin kertyvästä liasta on kuivaa likaa, jonka saa helposti imuroitua ihan tavallisella pölynimurilla. Jos oikein haluaa panostaa, imurointiin voi ostaa erillisen auton sisätilapesurin.

Lue myös: Vertaa autohuolto hinnat omalla paikkakunnalla

Auton sisäpesu edullisesti – Näin säästät auton sisätilojen puhdistamisessa

1. Tee auton sisäpesu itse

Auton sisätilojen puhdistus onnistuu ammattilaiselta, mutta voit tehdä sen myös itse. Tähän tarvitset vain oikeat puhdistusaineet. Samalla puhdistusaineella auton sisätilat saa helposti puhdistettua monta kertaa. Etenkin jos kotitalouteen kuuluu lemmikkieläimiä, auton sisäpesu voi olla hyvä tehdä itse säännöllisin väliajoin. Kannattaa huomioida, että auton sisätilojen kunto vaikuttaa myös auton jälleenmyyntiarvoon.

Auton sisäpesut voi saada noin 100 euroon automallista riippuen. Muita auton sisäpesun hintaan liittyviä asioita ovat auton kunto ja autopesula.

2. Hanki hyvä auton sisäpesu aine

Hyvä auton sisäpesuaine puhdistaa auton kunnolla pienilläkin määrillä. Käytä siis puhdistuainetta säästeliäästi. Mikä on paras auton sisäpesuaine? Tämä riippuu oman autosi materiaaleista ja koosta. Auton sisäpesuaineita myyvät monet suomalaiset yritykset ja nettikaupat. Sekä auton kojelauta että verhoilu voidaan tehdä erilaisilla puhdistusaineilla. Myös auton ikkunanpesuun on tehty omia puhdistuaineita. Auton kojelaudan puhdistukseen käytettäviä pesuainemerkkejä ovat muun muassa Armor, Biltema, Korrek, Turtle Wax ja Wurth. Verhoilunpuhdistusaineita valmistaa muun muassa Auto Glym, Biltema, Marco Cleaner ja Turle Wax. Ikkunanpesuaineita taas voit etsiä seuraavilta merkeiltä. Armor, Auto Glym, CRC ja Turle Wax.

Katso myös: Autorahoitus ilman käsirahaa? Kilpailuta autorahoitus ilman käsirahaa ja vakuuksia

3. Puhdista auton sisäpinnat säännöllisesti

Kun peset auton sisältä säännöllisesti, et joudu jynssäämään auton sisäpintoja pilalle. Jos taas lykkäät auton sisätilojen pesua jatkuvasti, lopuksi projekti on 1. vastenmielisempi 2. kestää huomattavasti kauemmin 3. vaatii vahvemmat pesuaineet. Jotta auton sisäpesun hinta pesua kohden pysyy alhaisena, on parempi tehdä pieni auton sisätilojen puhdistus parin kuukauden välein. Tällä tavoin auton sisätilat eivät likaannu liikaa, joka auttaa pitämään auton sisätilat hyvässä kunnossa.

Auton sisäpesu tehdään normaalisti tekstiilipesurilla, joka on hellävarainen auton sisäpesu. Vaikeisin tahroihin toimii myös höyrypesuri, mutta tekstiilien kanssa tulee olla tarkkana.

Auton sisäpesu itse

Teetkö mielummin auton sisäpesun itse? Jos puhdistat auton verhoilun käyttäen nestemäisiä pesuaineita, kannattaa ensin testata huomaamattomaan kohtaan ettei pesuaine vaikuta auton tekstiilin väriin. Luonnollisesti et varmasti halua vaihtaa penkkiesi väriä tai tehdä erilaisia tehosteväriraitoja auton penkkeihin, joten sisäpesuaine kannattaa testata ensin esimerkiksi penkin alaosaan.

Lue myös: Auton tuulilasin vaihto – Näin paljon auton lasin vaihto maksaa

Auton sisäpesu itse – Näin teet auton sisäpesut omalle autolle

  1. Pyyhi kaikki auton sisätilojen pinnat materiaalista riippumatta nihkeällä puhdistusliinalla. Auton sisätilojen pinnat ovat normaalisti vinyyliä, nahkaa tai muovia. Esimerkiksi tavallinen mikrokuituliina ajaa asiansa auton sisäpesua tehdessä, koska mikrokuituliina ei jätä jälkeensä nukkaa tai pölyä.
  2. Nosta pois auton lattiamatot. Ravista ja harjaa ne kauttaaltaan liasta ja roskasta.
  3. Ota roskakori ja tyhjennä sisätiloihin kertyneet roskat, kuten juomapullot, ruoantähteet ja takeaway-pussit, jos olet käyttänyt autoa roskiksena silloin tällöin.
  4. Pyyhi auton ovet sisäpuolelta. Kiinnitä huomiota erityisesti niihin kohtiin, joita käytetään. Oven kahvat ja ikkunan avaajat ovat helposti bakteeripesäkkeitä.
  5. Pyyhi auton tuulilasi ja taustapeili kostealla mikrokuituliinalla. Yleensä vesipesu riittää. Jos tuntuu, että auton lasi ja peilit ovat täynnä pinttynyttä likaa, kannattaa käyttää lasinpesuainetta, joita saa esimerkiksi Biltemasta ja Motonetistä.
  6. Puhdista auton tekstiilit. Tekstiilien puhdistukseen voi käyttää tekstiilipuhdistinta, tai puhdistusainetta ja mikrokuituliinaa. Imuroi ensin auton istuimet ja käytä tämän jälkeen valitsemaasi puhdistusainetta. Etenkin nahkapenkeille kannattaa valita puhdistusaine tarkasti, sillä puhdistamisen lisäksi hyvä sisäpesuaine myös suojaa nahan pintaa auton käytön aikana. Vinyyli-, ja nahkapinnat voi myös puhdistaa muutaman kerran vuodessa UV-suojan sisältävällä puhdistusaineella.
  7.  Puhdista lisäksi tiivisteet ovista, hanskalokerosta ja auton takatilasta. Tähän voit käyttää samaa tekniikkaa muiden auton sisätilojen puhdistuksen kanssa.
  8. Auton kojelauta kannattaa puhdistaa. Yleensä auton kojelauta on vinyyliä tai muovia, joten sen puhdistaminen on helppoa. Puhdista lopuksi myös ratti, vaihdekeppi ja kaikki ne osat, joita normaalisti käytät ajon aikana. Käsistä tarttuva rasva vaatii yleensä hieman jynssäystä, mutta lopputuloksena on taatusti puhdas ja hyvälle tuoksuva auto (tai ainakin auto, joka ei tuoksu sille, mille ei pitäisi).