Mitkä ovat parhaat kitkarenkaat talvikaudelle 2019?

Top 10 Parhaat kitkarenkaat ja nastarenkaat (Kokemuksia ja esittely 2021)

Mitkä ovat kauden parhaat nastarenkaat, entä kitkarenkaat? Riippuen siitä, missä asut, olosuhteet sanelevat parhaiten sen, minkälaiset talvirenkaat ovat paras valinta sinun autoosi. Seuraavaksi esittelemme, hyviä rengasvaihtoehtoja talvelle tunnetuilta rengasvalmistajilta, ja lisäksi kerromme muutaman hyvän vinkin niihin asioihin liittyen, joihin kannattaa kiinnittää huomiota talvirenkaita ostaessa.

Parhaat nastarenkaat

Nokian Hakkapeliitta 9

Nokia Hakkapeliitta 9 hinta

Premium-luokan nastarengas.
Patentoitu nastoitusmalli.

Continental IceContact 3

Continental Icecontact 3 hinta

Testirenkaiden menestyjä.
Hyvä pito ja ajettavuus.

Hankook Winter I*Pike RS2

Hankook winter I*pike

Talvitestien yllätysmenestyjä.
Hyvä pito lumella ja jäällä.

Katso myös valmistajien parhaat kesärenkaat 2020

1. Nokian Hakkapeliitta 9

Nokian Hakkapeliitta 9 ja Nokian Hakkapeliita 9 SUV ovat pärjänneet viime vuosien aikana hallitsevasti talvirengasvertailuissa sekä Suomessa että maailmalla. Nokian Hakkapeliitta 9 on premium-luokan nastarengas henkilöautoihin. Hakkapeliitta 9 toimii kaikissa talviolosuhteissa todella mainiosti, ja Nokian Renkaiden patentoiman nastoitusmallin kyllä huomaa. Nokian Hakkapeliitta 9 on erityisesti saanut suitsutusta loistavasta kuivapidostaan, ja nastoitusteknologian vuoksi renkaan sivupito on äärimmäisen hyvä talvirenkaaksi. Tämä rengas toimii pahemmassakin talvikelissä.

2. Michelin X-Ice North 4

Michelin X-Ice North 4 on testivoittaja, josta puhuttiin jo sen julkaisun aikaan erityisesti nastaprofiilinsa vuoksi, sillä peruskokoisessa renkaassa on 22 nastoitusriviä ja yhteensä 250 nastaa. Michelin X Ice North 4:n teräsnastat on sijoiteltu sekä kulutuspinnan keskiosaan että reunoille, jonka lisäksi optimoidun pintakuvion ansiosta renkaan jääpito on huippuluokkaa.

3. Continental IceContact 3

Continental Ice Contact 3 on jo muutaman kauden vanha rengasmalli, joka on saanut suomalaisissa ja ulkolaisissa arvosteluissa 8-9/10 tuloksia hyvän kokonaispidon ja ajettavuuden johdosta sekä jäällä että lumella. Continental IceContact 3 renkaan nastoitus on muiden modernien talvirenkaiden tapaan hyvin tiheä, joka lyhentää jarrutusmatkoja ja parantaa pitoa etenkin jäällä. Lumipitoon on panostettu renkaan kosketuspinnan epäsymmetrisellä pintakuviolla. Tasapainoinen ja hiljainen talvirengas.

Speksit
 • Merkki: Continental
 • Malli: IceContact 3
 • Tyyppi: Nastarengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto, pakettiauto, maasturi
 • Muuta: IceContact-sarjan uudempi rengas, Rengastestien menestyjäsarja mm. Tekniikan Maailma 2017, Moottori-lehti 9/2018.

4. Hankook Winter I*Pike RS2 W429

Eteläkorealaisen Hankookin talvitestien yllätysmenestyjä, joka kilpailee eurooppalaisten ja amerikkalaisten kalliimman hintaluokan renkaiden kanssa. Verrattuna Hankook i*Pike RS+ W409-malliin, tähän renkaaseen on tehty muutoksia erityisesti kosketuspinnan kuvioinnin osalta märkäpidon parantamiseksi. Sanotaan, että Hankookin Husky-rengasmuotoilujen myötä renkaan pinta jäljittelee siperianhuskyn tassukuviota. Hankook i*Pike RS2 W429D renkaan pito lumella ja jäällä painii samassa sarjassa premium-luokan nastarenkaiden pidon kanssa.

Speksit
 • Merkki: Hankook
 • Malli: i*Pike RS2  W429D
 • Tyyppi: Nastarengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto, pakettiauto, maasturi
 • Muuta: Tämän rengassarjan renkaat olleet yllätysmenestyjiä rengastesteissä kaudelta 2018-2019, esim Tuulilasi rengastesti 4 sija, Tekniikan maailma rengastesti 2017 2. sija. (Hankook i*Pike RS+ W419)

5. Bridgestone Noranza 001

Bridgestone Noranza 001 on maailman suurimman rengasvalmistajan Bridgestonen keskihintaluokan nastarengas, joka on pärjännyt kohtuullisen hyvin vuosien 2016-2018 rengastesteissä Suomessa. Bridgestone Noranza 001 nastarenkaat ovat saaneet suitsutusta etenkin kiihdytysvaiheen pidosta jääpinnalla. Renkaassa on 96 nastaa per metri, eli esimerkiksi 205/55 R 16 renkaassa on 190 nastaa. Renkaan materiaali on nastojen ympärillä huomattavan pehmeä, mahdollistaen näin nastojen joustavuuden ja liikkuvuuden. Bridgestone Noranza 001 on saatavilla sekä SUV 001-mallisena katumaasturiin että Van-mallisena pakettiautoon.

Speksit
 • Merkki: Bridgestone
 • Malli: Noranza 001
 • Tyyppi: Nastarengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto, pakettiauto, katumaasturi
 • Muuta: Ollut sijoilla 2-8 Tekniikan maailman ja Tuulilasin rengastesteissä. Lienee Nokian Renkaiden suunnittelema ja tuottama.

Lue myös: Renkaiden vaihtaminen – Näin vaihdat renkaat itse tiellä ja tallissa!

[ps2id id=’kitkarenkaat’ target=”/]

Parhaat kitkarenkaat

Continental VikingContact 7

Continental Vikingcontact 7

Erinomainen märkäpito.
Alhaisempi vierintävastus.
Uusi suuntakuvioitu
kosketuspinta.

Goodyear Ultra Grip Ice 2

Goodyear Ultra Grip Ice 2

Premium-hintaluokan kitkarengas.
Pintakuviointi lisää lumipitoa.
ActiveGrip-teknologia.

Michelin X-Ice Xi3

Michelin X Ice Xi3

Kolmannen sukupolven kitkarengas.
Pienempi vierintävastus.
Silikonipohjainen kumiseos.

1. Continental VikingContact™ 7

Continental Viking Contact 7 on saksalaisella teknologialla varustettu kitkarengas, joka on saanut kehuja myös jää-, ja lumipidosta. Erinomainen märkäpito ja vähäisempi vierintävastus, jonka ansiosta hiljainen kitkarengas. Alhaisempi vierintävastus säästää ympäristöä ja polttoainetta. Kitkarenkaan uusi, suuntakuvioitu kosketuspinta tuo pitoa myös niihin haastavimpiin talviolosuhteisiin, eli jääloskalle. Tämä kitkarengas reagoi tarkasti auton ohjaukseen jäällä ja lumella.

Speksit
 • Merkki: Continental
 • Malli: Viking Contact 7
 • Tyyppi: Kitkarengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto, pakettiauto, maasturi
 • Muuta: Moottori-lehden 2018-2019 kauden paras nastaton talvirengas.

2. Goodyear Ultra Grip Ice 2

Goodyear Ultragrip Ice 2 on premium-hintaluokan kitkarengas, jonka sisältämä ActiveGrip-teknologia ja renkaan vahvistettu reunakuviointi auttavat etenkin painon jakautumisessa renkaiden välillä, joka on omiaan lisäämään auton hallintaa talviolosuhteissa. Renkaan pintakuviointi on tehty antamaan lisää pitoa ja tarttumapintaa etenkin lumisissa keleissä.

Speksit
 • Merkki: Goodyear
 • Malli: Ultragrip Ice 2
 • Tyyppi: Kitkarengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto, pakettiauto, katumaasturi
 • Muuta: Muutaman vuoden vanhempi malli, joka ollut esim Tekniikan maailma TM rengastesti 1. kitkarenkaiden sarjassa v. 2014 (jaetulla ykkössijalla Nokian Hakkapeliitta R2)

3. Michelin X-Ice Xi3

Michelin X-Ice Xi3 on Michelinin kolmannen sukupolven nastaton kitkarengas, joka on suunniteltu sekä henkilöautoille, pakettiautoille että pienemmille maasturimalleille. Michelinin vierintävastus-teknologia parantaa polttoaineenkulutusta ja vähentää autoilun aiheuttamia CO2-päästöjä. Michelinin silikonipohjainen kitkarenkaalle valmistettu kumiseos auttaa autonhallinnassa sekä leudolla kelillä että lumi-, tai jääolosuhteissa.

Speksit
 • Merkki: Michelin
 • Malli: X-Ice Xi3
 • Tyyppi: Kitkarengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto, pakettiauto, katumaasturi
 • Muuta: Useamman vuoden vanha malli, joka on voittanut esimerkiksi ruotsalaisen Aftonbladetin rengastestin v. 2013, Tekniikan Maailma 17/2015 rengastesti sijoittui toiselle sijalle Goodyearin renkaiden kanssa.

4. Nokian Hakkapeliitta R3

Nokian Renkaiden nastaton talvirengas, jolla hyvä ajovakaus. Nokian tunnetun talvirengaskehityksen lopputulos, jonka pito riittää todella hyvin etenkin perusajoon. Uusi rengaskuviointi parantaa ajon hallintaa ja ajovakautta, ja pintakuviointi antaa todella hyvän pidon lumella, mutta myös jäällä.  Nokian Hakkapeliitta R3 on Nokian uusi kitkarengas 2018, joka on monen suomalaisen ykkösvalinta kaikista kitkarengasmalleista.

Speksit
 • Merkki: Nokian Renkaat
 • Malli: Hakkapeliitta R3
 • Tyyppi: Kitkarengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto, pakettiauto, katumaasturi
 • Muuta: Uusi kitkarengas 2018, jossa kehittyneet saippauspinnat. Tehty erityisesti pohjoismaiden olosuhteisiin.

5. Bridgestone Blizzak WS80

Bridgestone Blizzak WS80 on rengasvalmistaja Bridgestonen uusi nastaton kitkarengas 2019, jonka kumiseosmateriaali joustaa kylmemmässäkin kelissä, antaen tarvittavaa pitoa sekä jäälle että lumelle. Renkaan pintakuviointia on lohkottu entisestään, ja sisältää 20 prosenttia enemmän kuviointia kuin edellinen Bridgestone Blizzak WS70-rengas. Toimii jäällä, lumella ja loskalla.

Speksit
 • Merkki: Bridgestone
 • Malli: Blizzak WS80
 • Tyyppi: Kitkarengas
 • Auton korimalli: Henkilöauto, maasturi, pakettiauto
 • Muuta: Bridgestonen uusi kitkarengas 2019, jossa valmistajan mukaan jopa 10 prosenttia parempi kokonaispito kuin aikaisemmassa mallissa.

Talvirenkaita ostaessa kannattaa pohtia renkaan valintaa tarkasti eri olosuhteiden mukaan. Tutki siis uusista renkaista kaikki mahdolliset yksityiskohdat ennen niiden valitsemista. Kaikista tärkeintä talvirenkaiden valinnassa on se, missä liikut ja millaisella autolla.

Katso myös: Näin valitset parhaat kesärenkaat seuraavalle kaudelle

Asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon kun valitset parhaat kitkarenkaat tai nastarenkaat juuri omaan autoosi

Suomen talvi on ankara ja pitkä, ja luotettavalla autoilijalla on allaan luotettavat renkaat. Mutta mitä pitäisi ottaa huomioon talvirenkaita ostaessa? Kokosimme alle muutaman perusjutun, jotka pätevät sekä kitkarenkaiden että nastarenkaiden ostamiseen. Jos olet ostamassa nastarenkaita tai kitkarenkaita rengaspakettina, joka sisältää myös vanteet, katso parhaat vinkit vanteiden valintaan tästä.

1. Painon jakautuminen

Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Lue kokemuksia ja arvostelut parhaista talvirenkaista.

Renkaiden kosketuspinta maaperän kanssa toimii alustana auton tuottamien voimien, sekä auton ja sen matkustajien painon suhteen. Painon tasainen jakautuminen on ensisijaisen tärkeää auton turvallisuuden puolesta, etenkin talvikeleillä. Mitä paremmin renkaat jakavat painon tasaisesti neljälle eri pinnalle, sitä paremmin renkaat toimivat.

Kun paino jakautuu renkaille tasaisesti, autosi massakeskipiste voidaan laskea auton korin keskelle pituussuunnassa, kun taas auton massan jakautuessa epätasaisesti, renkaat joutuvat ottamaan vastaan enemmän painetta ja luistoa. Talviolosuhteissa painon tasainen jakautuminen auttaa autoasi etenkin lumisilla teillä ja mustalla jäällä, jos esimerkiksi perä lähtee heittämään.

2. Renkaiden jousto

Jos tien pinnassa on jäätä, kiihdyttäessä auton rengas ei yksinkertaisesti pysty joustamaan samalla tavalla kuin asfalttipinnalla kiihdyttäessä, sillä renkaan pito ei riitä. Talvirenkaat suunnitellaan niin, että niiden kosketuspinta pureutuu liukkaaseen tienpintaan paremmin, ja toisaalta niin, että rengasmateriaali tarjoaa lisäjoustoa. Tämä on yksi syistä, joiden vuoksi talvirenkaat ovat pehmeämmät renkaat kuin kesärenkaat.