Chevrolet huolto hinta

Chevrolet huollot: Määräaikaishuolto, kausihuolto ja valtuutettu huolto

Chevrolet on periamerikkalainen automerkki, jonka huolto ei ole ihan ilmaista Suomessa. Tämä johtuu siitä, että Chevyjä näkee Suomen teillä suhteessa vähän, ja lisäksi siitä, että monet Suomen Chevroletit eivät ole ihan niitä uusimpia automalleja. Autoklassikkojen huollossa varaosat voivat maksaa enemmän kuin tavallisimmissa automalleissa. Sen sijaan Chevy huolto voi olla helpompi toteuttaa, sillä etenkin vanhemmat automallit eivät sisällä elektroniikkaa tai antureita, joita tulisi huollon yhteydessä skannada ja kalibroida.

Chevrolet määräaikaishuollon tai kausihuollon voi tehdä joko valtuutetun huollon kautta tai valita autokorjaamon huoltohintoja vertaamalla. Keskimääräinen Chevroletin huoltohinta on noin 200 euroa. Käymme tässä läpi yleisimpiä Chevrolet huoltoon liittyviä kysymyksiä.

Kilpailuta ja varaa valtuutettu Chevrolet huolto netistä omalla paikkakunnallasi

Miten usein Chevroletiin tulee tehdä öljynvaihto?

Kun öljyn merkkivalo alkaa palaa, öljynvaihto kannattaa tehdä niin pian kuin mahdollista. Auto tulee viedä autokorjaamolle öljynvaihtoa varten seuraavan 1000 kilometrin ajon aikana.

Mikä on oikea moottoriöljy Chevroletiin?

Oikealaatuinen moottoriöljy on moottorin toiminnalle tärkeää auton hyvän ylläpidon kannalta. Jos et ole varma, mikä moottoriöljy käy omaan Chevyyn, kannattaa asiaa kysyä autohuollosta tai lukea auton ohjekirjasta. Erilaisia öljytyyppejä ovat synteettiset ja perinteiset moottoriöljyt. Jos oma Chevrolet on myös talvikäytössä, on tärkeää valita talvikäyttöön soveltuva korkeaviskositeettinen öljy. Hyvin juoksevalla öljyllä moottorisi kestää pidempään.

Pitääkö moottoriöljy vaihtaa 5000 kilometrin ajon välein?

Lähes kaikissa nykyaikaisissa Chevroleteissä on hälytysjärjestelmä öljyn riittoisuudelle moottorissa. Chevroleteissa ja muissa General Motorsin autoissa on erillinen moottoriöljyn riittoisuutta mittaava järjestelmä, joka ilmoittaa koska öljyt tulee vaihtaa. Vain 5000 kilometrin jälkeen öljynvaihtoa ei siis tarvitse tehdä. Riippuen oman Chevroletin mallista, omasta ajotyylistä ja sääolosuhteista, nykyaikaisilla paremmilla moottoreilla voidaan ajaa yhdellä öljynvaihdolla pidempään kuin 5000 kilometriä.

Kuinka usein Chevroletin renkaat tulee tasapainottaa ja suunnata?

Renkaiden nelipyöräsuuntaus ja tasapainotus on tärkeä huoltotoimenpide sen takia, että huonosti tasapainotetut renkaat kuluvat eri tavalla. Renkaat kannattaa suunnata ja tasapainottaa aina renkaiden vaihdon yhteydessä, mutta erityisesti silloin kun hankit uudet renkaat Chevroletiin, tulee renkaat tasapainottaa.

Voiko renkaat suunnata öljynvaihdon kanssa yhtä aikaa?

Öljynvaihto ja renkaiden tasapainotus voidaan tehdä samanaikaisesti, kunhan ne tehdään öljynvaihdon osalta aikataulutetusti.

Miksi oikea rengaspaine on tärkeä asia renkaiden kulumisen kannalta?

Väärin ilmatut renkaat ovat yksi suurimmista syistä renkaiden hajoamiseen. Oikealla rengaspaineella renkaan pintakuviointi kohdistuu tienpintaan oikein, joka näkyy autolla ajamisessa ja renkaan tarjoamissa ajo-ominaisuuksissa. Alipaineistetut renkaat luovat enemmän kitkaa, joka kuluttaa rengasta.

Lisävalot Chevyyn? Katso lisävalojen asennushinnat

Koska tarvitsen uudet renkaat?

Uusissa rengasmalleissa on silmillä huomattavat kulutuspinnan kulumisen osoittimet eli kulutuspalkit. Kulutuspalkit eivät näy uusissa renkaissa, vaan renkaan tulee kulua että ne tulevat näkyviin. Kulutuspalkit näyttävät kapeilta nauhoilta renkaiden ulkopinnan ja kulutuspinnan liittymäkohdassa. Renkaat tulee vaihtaa silloin, jos renkaan ympärillä alkaa näkyä vähintään kolme kulutuspinnan kulumista osoittavaa nauhaa. Suomen tieliikennelaissa talvirenkaiden sallittu urasyvyys on kuusi millimetriä ja kesärenkailla kolme millimetriä.

Miksi Chevrolet ei käynnisty?

On olemassa kymmeniä erilaisia syitä, minkä takia auto ei käynnisty startattaessa. Jos kyse on akkuviasta, käynnistysmoottori ei saa moottoria käyntiin. Käynnistysmoottorin ongelmat tunnistaa naksuttavasta äänestä startatessa. Ongelmana voi olla tällöin vanhentunut akku, huonosti kiinnitetyt akkuliittimet tai se, että akun laturi ei toimi ajettaessa oikein.

Mistä tiedän, että Chevroletiin tulee tehdä jarruhuolto?

On helppo tietää, koska tarvitset uudet jarrut autoon. Kaikki nykyaikaiset jarrupalat pitävät sisällään kulumisosoittimet, jotka pitävät kirkuvaa ääntä siinä vaiheessa, kun jarrupalat pitää vaihtaa. Ääni voi kuulua joko silloin kun jarrutetaan kovaa tai vain hidastetaan nopeutta. Joka tapauksessa jarrujen vinkuminen on merkki siitä, että jarrupalat tulee vaihtaa. Kulumisosoittimet on normaalisti asennettu niin, että jarrutuksen aikana syntyy melua siinä vaiheesa, kun jarrupalan kitkamateriaalia on jäljellä noin kaksi millimetriä.

Chevrolet.com