Talvirenkaat – 21 vinkkiä oikeiden talvirenkaiden ostamiseen

Näin valitset ja ostat oikeat talvirenkaat

Kesän lähestyessä loppuaan aletaan syksyn ja talven tullen taas olla ympäri Suomen siinä pisteessä, että tien pintaan yllättäen ilmestyvä kiinteä vesimassa, jää, saa autoilijat helposti ihmetyksen valtaan: Talvi yllätti autoilijat! Vaikka talven tulemiseen ei sen enempää voi vaikuttaa kuin lottovoiton saantiin, tärkein tapa autoilijana on varustautua talveen oikein. Tässä ovat pääosassa hyvät ja sopivat talvirenkaat. Mutta minkälaiset talvirenkaat kannattaisi seuraavaksi hankkia? Tässä artikkelissa käsittelemme sitä, mitä tulee ottaa huomioon, jos haluat ostaa talvirenkaat edullisesti netistä tai kivijalkaliikkeestä.

Pikalinkit artikkelin aiheisiin:

[ps2id id=’oikeat-talvirenkaat’ target=”/]

Miten valitsen oikeat talvirenkaat?

Valitset sitten nastarenkaat tai kitkarenkaat, talvirenkaiden hintavertailu kannattaa

Aloitetaan perusasioilla. Mitkä ovat hyvät talvirenkaat? Yleisesti talvirenkaiden tulee kestää enemmän erilaisia keliolosuhteita. Talvirenkaan tulee olla sellainen, että niiden kanssa voi turvallisesti ajaa jäällä, lumessa ja loskassa, eli aina kuin tiet ovat liukkaita. Lisäksi talvirengas ei saa aiheuttaa yllätyksiä kuljettajalle, ja toisaalta hyvä talvirengas myös auttaa kuskia ajamaan huonoissakin keleissä.

Jotta ajettavuus olisi hyvä ja renkaan kosketuspinta pysyisi mahdollisimman laajana talvikeleillä, talvirenkaiden perusmassa on pehmepämpää kuin kesärenkaiden. Talvirenkaista tehdään pehmeitä esimerkiksi erilaisilla kumilaaduilla. Lisäksi talvirenkaissa on enemmän kuviointia eri uria kuin kesärenkaissa, ja toisaalta talvirenkaiden urat ovat syvempiä kuin kesärenkaiden.

[ps2id id=’talvirenkaat-hinta’ target=”/]

Talvirenkaat hinta

Kuinka paljon auton talvirenkaat maksavat, ja mikä on helpoin tapa ostaa kumit autoon halvalla? Voinko ostaa talvirenkaat osamaksulla? Talvirenkaiden hintaan vaikuttaa merkki, auton malli ja etenkin se, haluatko ostaa kitka-, vai nastarenkaat. Kitkarenkaat ovat lähtökohtaisesti aina edullisemmat kuin nastarenkaat, sillä niiden valmistaminen on myös edullisempaa.

Kitkarenkaat voivat maksaa mallista riippuen 50 eurosta ylöspäin per rengas, kun taas nastarenkaat maksavat yleensä vähintään 80 euroa kappale. Lisäksi, koska yleensä ostetaan rengaspaketti, jossa on uudet vanteet, kannattaa laskea myös vanteen hinta mukaan myös silloin, kun ostat talvirenkaat netistä. Neljän renkaan pakettihinta pyörii 300-400 euron välillä kitkarenkaiden osalta, ja nastarenkaiden osalta pakettiin kannattaa varata ainakin sataen lisää.

[ps2id id=’halvat-talvirenkaat’ target=”/]

Mistä halvat renkaat?

Edullisimmat talvirenkaat saa joko tarjouskaupasta tai netistä. Jos haluat säästää ja saada renkaat halvalla, kannattaa ostaa ne kevätsesongin aikaan. Ostoajalla on siis merkitystä, sillä syksyisin talvirenkaiden hinnat helposti nousevat kysynnän nousun mukaisesti. Yksi parhaista tavoista on hakea tarjouksia suoraan netistä, esimerkiksi hakusanoilla: mistä talvirenkaat halvalla. Näin voit säästää talvirenkaiden ostamisessa pitkän pennin!

Talvirenkaat tarjous

Oletko löytänyt erillisiä tarjouksia talvirenkaista? Verkkokauppa lienee paras osoite talvirenkaiden tarjousten metsästämiseen. Useat nettikaupat pitävät valikoimissaan myös tuntemattomampia talvirengasmerkkejä, jotka ovat hyviä myös Suomen teille.

[ps2id id=’halvat-talvirenkaat-netista’ target=”/]

Halvat talvirenkaat netistä

Pienellä tutkimisella ja hintavertailulla saat halvat talvirenkaat netistä. Myös laatumerkit, esimerkiksi Continental, Nokian, ja Michelin, myyvät välillä renkaita tarjouksella netissä.
Talvi yllätti autoilijat.

Kuten sanottua, netti on yksi parhaita paikkoja, jos haluat talvirenkaat poistohintaan. Edulliset talvirenkaat netistä edellyttää jonkin verran salapoliisintyötä ja nuuskimista, ja jotta löydät halvimmat renkaat netistä, sinun tulee koluta läpi kaikki nettikaupat. Me Renkaatsopivasti.fi:ssä autamme sinua löytämään juuri sinun autoosi sopivat renkaat alan nettikaupoista. Nettikauppa onkin hyvä osoite rengaskaupoille, sillä yleensä yli 50 euron nettitilaukset ovat kaiken päälle myös ilman postikuluja!

[ps2id id=’nettikauppa’ target=”/]

Nettikauppa – Säästä renkaiden hankinnassa kesällä ja talvella

Monet suomalaiset autoilijat tilaavat nykyään talvirenkaat netistä. Talvirenkaiden tilaaminen netistä on nykyään hyvin helppoa, joskin se kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen ajokauden alkua etenkin, jos suunnitelmissa on ostaa nastarenkaat.

Netistä tilatut talvirenkaat ovat usein edullisemmat. Hyvät ja edulliset talvirenkaat löytyvät helposti netin eri palveluista, ja lisäksi yleensä yli 50 € tilaukselle saa vielä kuljetuksen kaupan päälle. Renkaat ovat kotiovellasi yhdessä viikossa riippumatta siitä, mistä ne tilaat. Valitse siis verkkokauppa ja tilaa edulliset talvirenkaat. Jos Suomen hinnat tai asiakaspalvelu eivät miellytä, talvirenkaiden tilausta voi suositella myös ulkomailta.

[ps2id id=’renkaat-ulkomailta’ target=”/]

Renkaat ulkomailta edullisesti

Talvirenkaiden tilaaminen ulkomailta on täysin yhtä helppoa kuin Suomesta tilaaminen. Etenkin jos tilaat EU:n alueelta, et joudu maksamaan ylimääräisiä tulleja. Tämä johtuu siitä, että Euroopan alueella eli yhteisökaupassa tullit maksetaan vain silloin, kun tuote tulee koko alueen ulkopuolelta sisälle. Mitkä sitten ovat parhaita lokaatioita tilata edulliset talvirenkaat ulkomailta?

[ps2id id=’talvirenkaat-virosta’ target=”/]

Talvirenkaat halvalla Virosta

Suomen etelänaapurissa Virossa toimii muutama todella kattava rengasalan verkkokauppa, jotka kaiken lisäksi palvelevat myös suomen kielellä. Suomenkielinen asiakaspalvelu onkin yksi Viron rengasliikkeiden valttikorteista, jonka lisäksi virolaiset ovat yleensä kokeneita rengasmyyjiä. Koska Viro sijaitsee hieman härmää etelämmässä, on hyvä tarkastaa Viron nettikauppojen talvirengasvalikoima ja se, minkälaisiin olosuhteisiin ne on tarkoitettu. Jos kyseessä on keskieurooppalainen talvirengas, se ei välttämättä sovellu Suomen lumi-, ja jääkeleihin Useimmista virolaisista nettikaupoista saat yli 50 e rengastilauksen ilman postikuluja. Toimitusaika rengastilaukselle Virosta on yleensä hieman yli viikon.

[ps2id id=’talvirenkaat-saksasta’ target=”/]

Talvirenkaat halvalla Saksasta

Suomalaiset tilaavat talvirenkaita paljon myös Saksasta, onhan Saksa autoteollisuuden suurmaa. Mutta mikä on talvirenkaiden hinta Saksasta? Luultavasti säästät talvirengastilauksessa noin 10-20% silloin, kun tilaat talvikumit Itämeren yli. Renkaiden tilaus Saksasta tapahtuu yleensä englannin kielellä, mutta muuten saksalaiset verkkokaupat toimivat täysin samalla tavalla kuin suomalaiset. Maksu onnistuu usein joko luottokortilla tai usein myös verkkopankin välityksellä. Myös Saksasta saat talvirenkaat noin viikossa.

[ps2id id=’talvirenkaat-ruotsista’ target=”/]

Talvirenkaat halvalla Ruotsista

Ruotsissa toimii muutama suomalaisille tuttu rengaskauppa, joista jotkut ovat myös pohjoismaiden suurimpia. Usein suomalaisia asiakkaita palvelee se liike, joka on Ruotsin puolella lähimpänä. Haaparanta on suosituin osoite rengasliikkeille, kun asiakkaat tilaavat talvirenkaita Ruotsista Suomeen. Tämä Tornion rajakylä on todella lähellä Oulua, ja talvirenkaiden tilaaminen Ruotsista onkin todella nopeaa. Saat renkaat kotiovelle tavallisesti 2-5 työpäivässä. Myös ruotsalaisilla nettikaupoilla on usein toimitusehdoissa tarjous, jonka mukaan voit saada yli 50 euron tilauksen ilman postikuluja kotiin.

[ps2id id=’hyvat-edulliset-talvirenkaat’ target=”/]

Hyvät ja edulliset talvirenkaat

Mitkä ovat sitten hyvät talvirenkaat? Toisilla ostopäätökseen vaikuttaa enemmän hinta, toisilla taas merkki ja laatu. Lähes kaikki Suomessa tai Suomeen myytävät talvirengaspaketit ovat kategoriassa hyviä talvirenkaita, ja pääsääntöisesti ne kestävät hyvin Suomen talviolosuhteet. Hyvät talvirenkaat siis ajavat asiansa säilyttäen ajomukavuuden turvallisuudesta tinkimättä kelillä kuin kelillä. Ennen kuin siirryt päätä pahkaa ostamaan kaikista kalleimmat, kannattaa suorittaa kattava hintavertailu talvirenkaille.

Talvirenkaita valmistavat useat eri yritykset, joista suomalaisille tunnetuimpia ovat esimerkiksi Contintentalin, Kumhon ja Nokian talvirenkaat. Se, minkälaiset renkaat ovat sopivat juuri sinun autoosi, riippuu autosta, mallista ja omasta budjetista. Talvirenkaiden hyvät ja huonot puolet riippuvat siis paljon myös autosta. Hyvin suosittuja talvirengasmalleja ovat muun muassa:

 1. Nokian Hakkapeliitta 7. Nokian Hakkapeliitta 7 on testivoittaja. Tämä talvirenkaiden suomalainen suosikki tarjoaa hyvää pitoa sekä jäällä, lumella, loskalla että plussakelillä. Hakkapeliitta 7 on voittanut monia eri rengastestejä. Nokian Hakkapeliitta 7 on nastarengas, ja sen ainoa ongelma on suhteellisen korkea hinta.
 2. Continental Wintercontact TS 850P. Tämä hyvin korkealaatuinen kitkarengas on suunniteltu erityisesti urheiluautoille ja maastureille. Continental talvirenkaat ovat hyvin laadukkaita Nokian renkaiden tapaan, mutta eivät sieltä edullisimmasta päästä.
 3. Sunny SN3860 nastarenkaat. Sunnyn valmistamat nastarenkaat ovat hinta-laatusuhteiltaan todella hyvät talvirenkaat. HInnaltaan hyvin kilpailukykyinen rengas kuuluu nastarenkaiden edullisimpaan hintaluokkaan, mutta tässä renkaassa suorituskyky ei riipu hinnasta.
 4. Goodride SW612. Goodriden talvirenkaissa on hyvä pito, ja ne ovat parhaimmillaan lumisilla ja jäisillä keleillä. Tässä hyvät perusrenkaat talven varalle, joiden märkäpito ja kuivapito ovat molemmat hyvää luokkaa.
 5. Kumho talvirenkaat, kuten Kumho W131 Wintercraft Ice. Tämä nastarengas on saanut loistavaa palautetta etenkin siitä, että renkaat ovat hyvin hiljaiset. Wintercraft-sarjan renkaat pitävät moitteetta sekä lumella että jäällä. Kumholla on toki muitakin hyviä talvirengasmalleja. Etelä-Korealainan Kumho onkin lyhyessä ajassa noussut nopeasti suomalaisten suosimaksi rengasvalmistajaksi. Sillä Kumho renkaat saa aika halvalla.
 6. Master talvirenkaat. Master Nordic 3 -sarjan uusionastarengas on pinnoitettu nastarengas, joka on erityisesti luotu pohjoisiin oloihin, ja on lisäksi ympäristöystävällinen.
 7. Hankook talvirenkaat. Myös tämä eteläkorealainen rengasvalmistaja on saanut vuosien saatossa suomalaisten autoilijoiden sydämen puolelleen. Hyvänä esimerkkinä loistavasta halvasta talvirenkaasta on Hankook i*cept RS2 talvirengas, joka on pitkän kehitystyön tulosta. Tämä rengas on voittanut useita eri palkintoja monien maiden talvirengasvertailuissa, sijoittuen aina viiden parhaimman talvirenkaan joukkoon.
[ps2id id=’halvimmat’ target=”/]

Mitkä ovat halvimmat talvirenkaat?

Mitkä sitten ovat kaikista halvimmat talvirenkaat? Tähän kysymykseen vastataksemme tulee tehdä pieni talvirenkaiden hintavertailu: Vuoden 2019 talvirenkaat ovat halvimmillaan vain noin 30-40 euroa kappale, ja kyseiset renkaat ovat usein omia kiinalaisia brändejä. Keskihintaluokassa olevat rengaspaketit taas ovat sellaisia, joista löytyy myös monia ihan tunnettujakin merkkejä.

[ps2id id=’rangaspaketti-vanteet’ target=”/]

Rengaspaketti – Talvirenkaat ja vanteet

Rengaspaketti on usein edullisin hankinta. Talvirenkaiden ostaminen vanteilla on tavallisin tapa toisen rengassarjan hankkimiseen kesärenkaiden ohelle. Rengaspaketti onkin ehdottoman hyvä idea, sillä esimerkiksi aluvanteet voivat olla hyvin kalliit sellaisinaan. Vanteet ja talvirenkaat saa tilattua helposti samalla kertaa alan nettikaupasta, jossa voi vertailla itselleen myös parhaan vannemallin. Talvirenkaat ja vanteet saa perinteisesti siis sopuisaan yhteishintaan lähes mistä tahansa nettikaupasta.

[ps2id id=’kaytetyt-talvirenkaat’ target=”/]

Käytetyt talvirenkaat

Vaikka mielessä saattaisi käydä hankkia käytetyt talvirenkaat, kannattaa pitää pää kylmänä. Useimmiten talvirenkaiden hankkiminen käytettynä on huono valinta. Jos kuitenkin päätät hankkia käytetyt talvirenkaat, mittaa etenkin renkaiden urasyvyys, jonka kannattaa olla vähintään viisi milliä. Helpommalla pääset, kun vaikkapa ostat uudet talvirenkaat osamaksulla. Katso myös osamaksurahoitus autoon.

[ps2id id=’renkaat-talvikeleille’ target=”/]

Millaiset ovat hyvät renkaat talvikeleille?

Talvirenkaissa käytettävä rengasmassa on joustavampaa kuin kesärenkaan rengasmassa. Pehemämpi rengasmassa lisää pitoa ja tien ja renkaan välistä kitkaa, joka on talvikeleillä pehmeän renkaan tarkoitus. Kesäkelillä sama talvirenkaiden pinta kuluu helposti. Talvirenkaat tarjoavat ajoturvallisuutta talvikuukausille. Kumimassan joustavuuden lisäksi tärkein ero kesärenkaisiin on renkaan urasyvyys.

Uusissa talvirenkaissa urasyvyys on 7-9 millimetriä, ja tieliikennelain mukaan talvirengaspakon aikana urasyvyys tulee olla vähintään 3 millimetriä. Rengasalan ammattilaiset suosivat talvirenkaiden urasyvyyksiksi aina vähintään 5 mm, koska tätä pienempi urasyvyys vaikuttaa renkaiden turvallisuuteen. Vaikka talvella ei voi joutua vesiliirtoon, on sohjoliirto vielä vaarallisempi tilanne. Jos talvirenkaan pintakuvio on kovin kulunut, kitkarenkaat eivätkä myöskään nastarenkaat pidä enää lumella tai jäällä.

Vaikka suurin osa etenkin pääkaupunkiseudun talvesta on nykyään vähälumista, talvirenkaita tulee käyttää kaikkialla Suomessa vähintään talvikuukausina. Lumettomien teiden vuoksi hyvä talvirengas on myös hyvä ajaa, jos lunta tai jäätä ei olekaan. Talvirenkailta edellytetään siis suorituskykyä aina marraskuun sateista jopa 30-asteen pakkasiin asti.

[ps2id id=’talvirenkaiden vertailu’ target=”/]

Talvirenkaiden vertailu: Kitkarenkaat vai nastarenkaat?

Talvirenkaiden kuningaskysymyksen pohtimiseen ja asiasta väittelyyn voitaisiin käyttää vuosia. Kannattaako ostaa nastarenkaat vai kitkarenkaat? Mitä eroa nastarenkailla ja kitkarenkailla on? Asian selventämiseksi on hyvä kerrata, miten nastarenkaat ja kitkarenkaat eroavat toisistaan, ja kerrata molempien rengasmallien plussat ja miinukset.

Talvirenkaat voivat siis olla nastattomia tai nastallisia. Nastallisia renkaita kutsutaan luonnollisesti nastarenkaiksi, ja jos renkaassa ei ole talvella nastoja, kyseessä ovat nastattomat talvirenkaat. Kitkarenkaalla tarkoitetaan oikeasti märälle hiekka-, ja lumipinnalle tarkoitettua rengasmallia, ja termi kitkarenkaat on lähinnä puhekielinen ilmaisu.

Nyrkkisääntönä todettakoon, että nastarenkaiden pito on parempi jäällä, kun taas kitkarenkaiden pito on parempi lumella. Oikean talvirengastyypin, siis kitkarenkaan tai nastarenkaan, valintaan vaikuttavat päivittäiset ajo-olosuhteet, oma ajotyyli ja ajokokemus.

Suomessa sääolosuhteet vaihtelevat huomattavasti Lapista etelään, sillä pohjoisessa on huomattavasti enemmän lunta talvisin kuin etelässä. Näin esimerkiksi Rovaniemen lumisilla teillä ajeleva saattaa saada paremmat nastarenkaat kitkoista, kun taas keskitalvella Helsingissä tiet ovat enimmäkseen jäässä, eivätkä lumessa. Tällöin nastarenkaat voivat olla parempi valinta. Molemmilla rengastyypeillä on kuitenkin omat hyvät ja huonot puolet.

[ps2id id=’nastarenkaat’ target=”/]

Nastarenkaat: Plussat ja miinukset

Yleisesti ajatellaan, että nastarengas on parempi talvirengas Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin, ja lähes 70% suomalaisista kuljettajista käyttääkin talvella nastarenkaita. Nastarenkaan paras puoli onkin se, että se toimii kelillä kuin kelillä, sekä lumella, vedellä että jäällä.

Nastarenkaiden ostamisen puolesta puhuu myös se, että jäisillä teillä niiden jarrutusmatka on kitkarenkaita lyhyempi etenkin pikkupakkasilla. Nastarenkaat eivät välttämättä ole paras valinta teille tai ympäristölle, sillä ne kuluttavat tien pintaa kitkarenkaita enemmän. Nastarenkaat aiheuttavat tutkitusti enemmän maantiepölyä kuin kitkarenkaat. Sanotaan, että nastarenkaat kuluvat nopeammin kuin kitkarenkaat, mutta tämä riippuu valmistajasta, autosta, ajotyylistä, kilometreistä ja rengaspaineista.

[ps2id id=’kitkarenkaat’ target=”/]

Kitkarenkaat: Plussat ja miinukset

Kitkarenkaat ovat hieman helpommat renkaat kuin nastarenkaat, sillä niiden vaihtamisesta ei ole samanlaisia säädöksiä kuin nastarenkaiden vaihtamisesta. Kitkarenkaat voi siis vaihtaa tai vaihdattaa autoon helposti ennen lokakuun ja maaliskuun superruuhkia, kun kaikki muutkin haluavat vaihtaa talvirenkaat. Kitkarenkaan teho perustuu pieniin urakuvioihin, jotka auttavat jarruttamista ja kiihdyttämistä lisäämällä renkaan ja tien pinnan välistä kitkaa.

Kitkarengas onkin lähes yhtä pitävä kaikilla muilla keleillä kuin jäällä, joilla nastarengas puree tien pintaan paremmin, etenkin jos jään pinnalla on vettä. Sanotaan, että kitkarenkailla on mukavampi ajaa kuin nastarenkailla, ja nastojen puutteesta johtuen se ei myöskään kuluta tien pintaa eikä pidä samanlaista ääntä kuin nastarenkaat. Pikkupakkasilla kitkarenkaiden jarrutusmatkat ovat pidempiä kuin nastarenkaiden, mutta mitä kovemmat pakkaset ovat, sitä pienempi ero on kitkarenkaiden ja nastarenkaiden jarrutusmatkoissa. Kitkarenkailla pärjää hyvin etenkin uudempien autojen kanssa, joiden ajettavuus on parempi kuin vanhempien automallien.

[ps2id id=’kitka-nasta’ target=”/]

Kitkarenkaat vai nastarenkaat?

 • Talvirenkaiden valintaan ei ole yhtä ja oikeaa valintaa, mutta tärkein tekijä on oma asuinpaikka.
 • Jos asut eteläisessä Suomessa tai alueella, jossa on enemmän jäätä kuin lunta, valitse nastarenkaat
 • Kitkarenkaat pitävät paremmin lumella, nastarenkaat jäällä
 • Kitkarenkaat ovat mukavammat ajaa, nastarenkaat ovat turvallisemmat
 • Kitkarenkaat ovat edullisemmat renkaat kuin nastarenkaat
 • Nastarenkaat toimivat jokaisessa kelissä, kitkarenkaat parhaiten lumella
[ps2id id=’pinnoitetut’ target=”/]

Pinnoitetut eli pinnatut talvirenkaat

Pinnoitetulla talvirenkailla tarkoitetaan tavallisesti uusiorenkaita, eli kyseessä on käyteyt talvirenkaat, jotka pinnoitetaan uudelleen. Raaka-aineena käytetään jyrsittyjä rengasrunkoja, joihin pinnoitetaan uusi kumiaines päälle erityisliimalla. Uusiorenkaat ovat ympäristöystävällisempi valinta kuin uudet nasta-, tai kitkarenkaat. Uusiorenkaiden laadussa voi olla paljon vaihteluja, jonka vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, minkälaiset uusiorenkaat ostaa. Pinnoitetut talvirenkaat löytyvät hyvin varustelluista rengasliikkeistä ja netistä, siinä missä muutkin rengasmallit.

[ps2id id=’talvirenkaat-vaihto’ target=”/]

Milloin talvirenkaat pitää vaihtaa?

Milloin saa vaihtaa talvirenkaat on eri asia kuin se, koska ne pitää vaihtaa. Kuten useimmissa Pohjois-Euroopan maissa, myös Suomessa talvirenkaiden käyttäminen on tieliikennelain mukaan pakollista vähintään talvikuukausina, joiksi lasketaan joulukuu, tammikuu ja helmikuu. Tänä ajankohtana on siis pakko pitää talvirenkaita.

Nastarenkaita voi käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun, ja lisäksi silloin, jos keliolosuhteet edellyttävät nastarenkaiden käyttöä. Kitkarenkaat eivät ole samanlaisen sääntelyn piirissä, joten kitkat voi vaihtaa alle hyvissä ajoin ennen kesärajoitusten loppumista. Suomessa talvirenkaiden pitäminen perustuu siis kalenteriin, eikä sillä ole vielä tällä hetkellä merkitystä, onko talvi jo alkanut vai ei.

[ps2id id=’uusi-tieliikennelaki’ target=”/]

Uusi tieliikennelaki 2020 muutti talvirenkaita koskevan sääntelyn

Uuden, tulevan tieliikennelain mukaan talvirenkaita tulee käyttää marraskuusta maaliskuuhun, jos sää tai keli sitä edellyttää. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1. kesäkuuta vuonna 2020, joten vielä talven 2019-2020 talvirenkaiden säädökset ovat samat kuin aikaisemmin. Vielä tänä talvena talvirenkaiden käytössä mennäänkin siis kalenterin, eikä keliolosuhteiden mukaisesti.

Vuoden 2020 syksyllä talvirenkaiden käyttö tulee siis pakolliseksi keliolosuhteiden mukaan. Keliolosuhteet, joiden perusteella talvirenkaita tulee käyttää, määritellään myös uudessa tieliikennelaissa. Talvikelillä tarkoitetaan siinä sellaisia tieolosuhteita, joissa alueen tieverkoilla, ottaen huomioon kaikki tiet, olisi tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi. Käytännössä kitka-, tai nastarenkaat tulee olla autossa käytössä aina, kun on liukkaan tien vaara talvikeleillä.