Bandag

Bandag renkaat

Bandag on amerikkalainen uusiorenkaita valmistava yritys, joka keskittyy toiminnassaan vanhojen renkaiden pinnoitukseen uudestaan tiekäyttöä varten. Bandag uusiorenkaat valmistetaan uudelleenpinnoittamalla, jolloin prosessissa uusitaan renkaan kulutuspinta. Nykyään tunnetuimpia ovat Bandag kuorma-auton renkaat, joihin merkki on keskittynyt. Bandag on Bridgestonen tytäryhtiö, ja monet Bandagin uusiorenkaat ovat uudelleenpinnoitettu Bridgestonen renkaista. Tilaa Bandag renkaat netistä joko kotiovelle, firman pihaan tai suoraan autohuoltoon.

Bandag on yksi uusiorenkaiden johtavista valmistajista maailmassa, jonka lisäksi se myös valmistaa uudelleenpinnoitukseen vaadittavaa materiaalia ja laiteistoa.

Katso myös: Maalipinnan säilytys: Kilpailuta auton vahaus hinnat 

Bandag kuorma auton renkaat – Uudelleenpinnoitus

Kun kuorma-auton renkaat pinnoitetaan uudelleen, säästetään huomattavasti resursseja kaikissa kuljetusalan yrityksissä. Mitä enemmän autoja omalla yritykselläsi on, sitä suuremmat ovat kustannussäästöt valitsemalla Bandag kuorma auton renkaat. Bandag renkaat voidaan hankkia jälleenmyyjältä tai renkaan pintakuviointi voidaan myös suunnitella haluttuun kuvioon.

Bandag kuorma-auton renkaat hankkimalla säästät sekä ympäristöä että omaa lompakkoa. Arvioiden mukaan uusiorenkaiden valmistumisessa säästyy noin 70% renkaan valmistamiseen käytetystä öljystä, 80% CO2 päästöistä, sekä valtaosa (jopa 75%) käytetyistä muista materiaaleista.  (kumi, teräs). Bandagin rengas on siis ekologinen uusiorengas.

Bandag on tehnyt uusiorenkaita jo vuodesta 1957, joten se on alan todellinen pioneeri. Mitä enemmän kierrätettäviä tuotteita rengasmaailmassa käytetään, sitä pienemmäksi laskevat myös alan kokonaispäästöt.