Alfa Romeo

Etsitkö renkaita automerkkiin Alfa Romeo? Alfa Romeolla on mielenkiintoinen historia yhtenä Euroopan ikonisimmista automerkeistä.

Alfa Romeo Renkaat

Italialais-Ranskalaisena automerkkinä Alfa Romeo on tehnyt pitkään yhteistyötä useiden eri rengasvalmistajien kanssa. Katso uudet kesärenkaat tai kesärenkaat Alfa Romeoon tästä. Esimerkiksi Alfa Romeo 147 GTA pitää tehdasvarusteisena sisällään Yokohoama V102-renkaat, kun taas esimerkiksi 156-, ja 147-malleissa on käytetty tehdasvalmisteisena Bridgestonen renkaita. Geneven autonäyttelyssä vuonna 2010 esitelty Alfa Romeon Spider-malli käytti allaan Dunlopin renkaita. Alfa Romeo on tehnyt yhteistyötä myös Pirelli-autonvalmistajan kanssa.

Tilaa Alfa Romeo renkaat netistä

 

Alfa Romeon historia ulottuu 1900-luvun alkupuolelle, kun ranskalainen autovalmistaja Alexandre Darracq perusti Portelloon automobiileja valmistavan yrityksen yhdessä Milanon alueen teollisuuvaikuttajan Ugo Stellan kanssa. Ensimmäisenä Alfa Romeon nimeksi tuli Societa Italiana Automobili Darracq. Kun taloudelliset ongelmat pääsivät yllättämään vuonna 1909, mutta Ugo Stella jatkoi autojen valmistusta uudella automerkillä, jonka nimeksi tuli Anonima Lombarda Fabrica Automobili eli A.L.F.A. Vuosien saatossa talousvaikeudet eivät kuitenkaan hellittäneet kertaheitolla, joten vuonna 1915 yritystä alkoi johtaa rautatieyrittäjä Nicola Romeo, jonka sukunimen perusteella muodostettiin Alfa Romeo nimi. Alfa Romeon logo kuvaa Milanon ja Lombardian vaakunoita.

Alfa Romeon historiallisesti suosittua 1900-mallia ruvettiin valmistamaan vuonna 1950, ja yhdisteli tyylissään urheiluauton ja perheauton ominaisuuksia. Muita tunnettuja automalleja Alfa Romeolta ovat olleet muun muassa 164, 156 ja 147. Vuodesta 1986 Alfa Romeo on kuulunut Fiat-konserniin.