Santander Autolaina

Jopa käytettyjen autojen ostaminen on kallista, joten ei ole ihme, että suurin osa kuluttajista rahoittaa autonsa lainalla. Santander autolaina on hyvä vaihtoehto, olipa auton rahoitustarve sitten pieni tai suuri. Parasta Santanderin autolainassa on se, että sitä voi hakea jo ennen kuin edes tietää, minkä auton haluaa ostaa. Lainaa voi hakea pienimmillään 2 000 euroa ja suurimmillaan jopa 50 000 euroa. Tämä antaa mahdollisuuden katsella autoja monesta eri hintaluokasta. Santanderin vakuudeton laina sopii myös sellaisille henkilöille, jotka eivät välttämättä voi saada pankkilainaa, johon vaaditaan vakuuksia. Lisäksi autolaina on haettavissa netistä ja päätöksen saa nopeasti. Autokaupoille pääsee siis hyvinkin pikaisesti.

Santander ajoneuvorahoitus

Ajoneuvon oston voi rahoittaa Santanderin avulla. Santander autorahoitus onnistuu siten, että hakemus tehdään netissä. Jokainen hakija voi valita itselleen sopivimman maksuajan, joka voi olla jopa 15 vuotta. Näin pitkä maksuaika on mahdollinen silloin, kun lainasumma on yli 10 000 euroa. Pienempien lainojen kohdalla maksuaika voi olla mitä tahansa kahden vuoden ja kymmenen vuoden väliltä. Kuluttajan kannattaa kuitenkin huomioida, että mitä pidempi maksuaika, sitä enemmän korkoja ehtii kertymään. Autorahoitus Santander on siis syytä suunnitella siten, että oma talous ei joudu liian tiukalle, mutta toisaalta lainaa ei maksa myöskään takaisin liian hitaalla tahdilla.

Santanderin autolainaa aloitetaan hakemaan tunnistautumalla omilla verkkopankkitunnuksilla. Suomalaiset verkkopankkitunnukset ovat yksi edellytys, jotta lainaa voi ylipäätään hakea. Sen jälkeen hakemukseen täytetään omat tiedot sekä tiedot haettavasta lainasta. Esimerkiksi lainasumma ja takaisinmaksuaika tulee siis pohtia valmiiksi ennen hakemuksen aloittamista.

Santanderilta voi hakea myös osamaksuvaihtoehtoa. Osamaksua haetaan autokaupan yhteydessä ja vakuutena toimii ostettava kohde. Osamaksulla maksuaikaa on jopa 60 kuukautta, mikä tekee maksamisesta joustavaa. Osamaksun kohdalla kuluttajalla täytyy kuitenkin olla myös omarahoitusta. Omarahoituksen osuus on noin 10–30 % ostettavan ajoneuvon hinnasta.

Santander autorahoitus korko

Santander autorahoitus korko riippuu siitä, kuinka suuri lainasumma on ja kuinka pitkään lainaa maksetaan takaisin. Korko voi olla pienimmillään 4,45 %. Se voi olla suurimmillaan 9,35 %. Täytyy kuitenkin huomioida, että todellinen vuosikorko on eri asia. Se vaihtelee 4,91 % ja 16,94 % välillä. Kaikkien lainojen kohdalla käytetään 3 kk Euriboria, johon tulee päälle 5–9,9 prosenttiyksikköä. Mitä suurempi laina on, sitä pienempää prosenttiyksikköä käytetään. Jos lainasumma on 2 000 euroa ja laina-aika on kaksi vuotta, on lainassa tällöin 24 erää. Kuukausierän suuruudeksi tulee 98 euroa. Kahden vuoden lainoissa prosenttiyksikön marginaali on 9,90. Kun se lasketaan yhteen 3 kk Euriborin kanssa, saadaan lainan kokonaiskustannukset.

Koron lisäksi Santander autolainaan tulee myös muita kuluja. Kaikissa yli 5 000 euron suuruisissa lainoissa on 49 euron avausmaksu. Tilinhoitomaksu on joko kuusi tai kahdeksan euroa kuukaudessa riippuen lainan summasta. Kuuden euron tilinhoitomaksu on käytössä alle 5 000 euron suuruisilla lainoilla. Kun puhutaan sitä suuremmista summista, on tilinhoitomaksu tuon kahdeksan euroa kuukaudessa.

Santander autolainalaskuri

Santander autolaina laskuri on loistava tapa selvittää, paljonko minkäkin suuruinen autolaina tulee loppujen lopuksi maksamaan. Näin voi varmistaa sen, että kyseinen autolaina sopii hyvin oman talouden budjettiin. Lainan kuukausisumman tulee olla sellainen, että siitä selviytyy huoletta ja että rahaa jää lainanmaksun jälkeen myös elämiseen. Lainan kuukausimäärän saa selville syöttämällä laskuriin lainasumman sekä maksuajan. Lainasummaa ja maksuaikaa muuttamalla saa selville, kuinka paljon kuukausimaksu vaihtelee milläkin tiedoilla. Esimerkiksi 5 000 euron laina kahden vuoden maksuajalla tulee maksamaan hieman yli 230 euroa kuukaudessa. Jos maksuajaksi sopii viisi vuotta, putoaa kuukausisumma hieman yli 100 euroon. Laskuri onkin hyvin hyödyllinen työkalu, jonka avulla voi säätää kuukausisumman itselleen sopivaksi. Kuukausisumma kannattaa miettiä mielellään jopa hieman alakanttiin, sillä talouteen voi tulla yllättäviä menoja. Tällöin autolaina ei ainakaan vie taloutta liian tiukalle.

Santander vakuudeton laina

Santander tarjoaa autolainaa ilman vakuuksia. Sitä varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia, mikä sopiikin kaikille kuluttajille. Monesti perinteisten pankkilainojen kohdalla juuri takaus voi nousta ongelmaksi, jonka vuoksi lainaa ei saa. Santanderin kohdalla näin ei ole, vaan laina on jokaisen haettavissa. Santander autorahoitus ehdot kuitenkin määrittävät sen, että hakijan luottotietojen täytyy olla kunnossa ja hakijalla on oltava säännöllisiä tuloja, jotta hakemus voidaan hyväksyä. Pienemmän lainan voi kuitenkin saada jo pienemmillä tuloilla, joten esimerkiksi osa-aikatyö ei ole este rahoituksen saamiselle. Kaikki tarkat säännöt ja ehdot löytyvät Santanderin vakuutussivuilta sekä lainasopimuksesta.

Santanderin kautta voi hakea myös osamaksua, jota ei siis haeta netissä etukäteen. Hyväksyttyä osamaksupäätöstä haetaan autoliikkeessä kaupan teon aikoihin. Tällöin autoliike on se taho, joka hakee osamaksupäätöstä asiakkaalle. Hakeminen tapahtuu samaan tapaan kuin perinteisen lainan hakeminen. Päätöksen saa välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka paljon Santanderilta voi hakea autolainaa?
Santander autolainaa voi hakea aina 2 000 eurosta jopa 50 000 euroon asti.

Miten Santander autolainaa haetaan?
Santander autolaina on haettavissa netissä Santanderin sivuilla. Hakemista varten tarvitsee verkkopankkitunnukset, joiden avulla pääsee tunnistautumaan.

Miten Santander osamaksu toimii?
Santander osamaksua haetaan autoliikkeen toimesta kauppojen teon yhteydessä. Osamaksupäätöksen saa välittömästi. Osamaksun vakuutena toimii itse ostettava ajoneuvo.

Paljonko Santanderin autolainalle voi saada maksuaikaa?
Santander autolainan maksuajan voi päättää itse, mutta toki maksuaika riippuu myös lainan määrästä. Alle 10 000 euron lainoissa maksuaika on 2–10 vuotta. Jos lainasumma on yli 10 000 euroa, maksuaikaa voi saada jopa 15 vuotta.