OP Autolaina

OP eli entinen Osuuspankki on monipuolinen pankki, joka tarjoaa moderneja lainaratkaisuja. Yksi näistä on OP autolaina. Parasta OP autolainassa on, että sen voi saada myös ilman vakuuksia. Vakuuksien tarvitseminen riippuu siitä, paljonko autolainaa otetaan. OP tarjoaa itse asiassa kolme eri vaihtoehtoa auton ostamiseen. Ne ovat perinteinen pankkilaina, täsmäluotto ja osamaksu. Kaikilla näillä voi rahoittaa joko uuden tai käytetyn auton ostamisen. Autolaina kannattaa kilpailuttaa jo ennakkoon, jolloin rahoitus on valmiina jo ennen autokaupoille lähtemistä. Lainan hakeminen on helppoa, sillä se onnistuu netissä. Lainahakemuksen täyttämiseen ei mene kuin muutama minuutti. Lue siis lisää ja saat tietää enemmän OP:n tarjoamasta autolainasta.

OP autorahoitus: Erilaiset autolainat

Kuten todettua, OP tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja auton rahoittamiseen. Joitakin lainoja varten tarvitaan vakuuksia, mutta toisia lainoja varten taas ei. Jokainen voi vertailla lainoja ja rahoituksia keskenään ja valita sieltä joukosta itselleen parhaiten sopivan. Se, millainen lainaratkaisu tulee edullisimmaksi riippuu muun muassa otettavan lainan määrästä. Lainojen hakemisen kanssa kannattaa siis olla tarkkana, sillä valitsemalla oikeanlaisen lainan voi säästää selvää rahaa. Tutustutaan siis erilaisiin laina- ja rahoitusvaihtoehtoihin!

OP vakuudellinen autolaina

OP vakuudellinen autolaina on perinteinen pankkilaina. Sitä varten tarvitaan siis vakuus, joka voi olla esimerkiksi omistusasunto, vapaa-ajan asunto tai jotakin muuta omaisuutta. Vakuudellisen autolainan hakemuksen voi täyttää ja lähettää netissä, mutta perinteinen pankkilaina vaatii aina lainaneuvottelun pankin kanssa. Päätöstä ei siis voi saada automaattisesti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Vakuudellinen autolaina on aina yli 10 000 euron suuruinen. Ylärajaa tällaiselle lainalle ei ole määritetty, joten laina siis sopii myös kalliimpien ajoneuvojen hankkimiseen. OP vakuudellinen autolaina ei ole ainoastaan Osuuspankin asiakkaille, vaan sitä voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat. Lainan korko määräytyy tietysti aina henkilökohtaisesti lainatarjouksessa, mutta korko on tyypillisesti 3–5 %.

OP vakuudeton autolaina

OP vakuuden autolaina on toiselta nimeltään Täsmäluotto. Se sopii hieman edullisempien autojen hankintaan. Koska lainasumma on pienempi, ei Täsmäluottoa varten tarvita vakuuksia tai takaajia. Tämä laina sopii myös niille henkilöille, joilla ei ole omaisuutta, jota voisi laittaa lainan vakuudeksi. Täsmäluottoa haetaan netissä ja myös luottopäätöksen saa netin kautta. Täsmäluottoa varten ei tarvitse käydä lainaneuvotteluissa. Lainaa voi hakea maksimissaan 15 000 euroa. Lainan korko on tyypillisesti 6–8 % luokkaa, mutta korko toki määräytyy henkilökohtaisesti. On hyvä huomata, että Täsmäluotto on tarkoitettu ainoastaan OP:n asiakkaille, joten muiden pankkien asiakkaat eivät pääse hakemaan Täsmäluottoa. Jos kuluttaja ei vielä ole OP:n asiakas, voi asiakkaaksi liittyä avaamalla pankkitilin netissä. Sen jälkeen Täsmäluottoa voi hakea vapaasti.

OP osamaksurahoitus autoon

Auton voi ostaa myös osamaksulla. Se tuo mukavasti joustovaraa talouteen ja on sen vuoksi järkevä valinta lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Tällaista rahoitusta voi käyttää sekä yksityiseltä että autoliikkeestä ostettaessa. OP:n Osamaksun kohdalla ostettava ajoneuvo toimii osamaksun vakuutena, joten erillisiä vakuuksia ei tarvita. OP:n osamaksurahoitus haetaan verkossa ja myös ennakkopäätöksen saa netin kautta. Toki pankki tekee vielä lopullisen päätöksen ja vahvistaa sen asiakkaalle. OP:n Osamaksulle ei ole määriteltyä ylärajaa. Osamaksua voi hakea kaiken hintaisiin autoihin ja pankki tekee lopullisen päätöksen siitä, myöntääkö se osamaksun vai ei. Osamaksussa tyypillinen korko on 2 ja 7 % välillä, mutta myös tässä tapauksessa korko määräytyy tilannekohtaisesti, ja on kaikkien pankkien asiakkaiden haettavissa.

OP autolainalaskuri

Osuuspankki autolaina laskuri on käytännöllinen työkalu, jonka avulla voi selvittää sen, minkä suuruinen laina on omaan talouteen sopiva. Lainasummalla ja laina-ajalla voi saada selville sen, millaista lainaa pankki suosittelee mihinkin tilanteeseen. Laskurin avulla saa tietää lainan kuukausierän, koron, lainan kokonaiskustannuksen sekä lainan viimeisen maksuerän suuruuden. Viimeisen maksuerän suuruudella on siinä mielessä väliä, että se on yleensä eri suuruinen kuin muut maksuerät. Laskurin löytää OP:n nettisivuilta, jossa se on kaikille vapaassa käytössä.

Laskuri antaa mahdollisuuden verrata eri lainavaihtoehtoja toisiinsa. Se näyttää, kuinka paljon minkäkin suuruinen laina tulisi milläkin tavalla maksamaan. Kuluttajan on hyvä huomioida, että esimerkiksi koroltaan edullisin laina ei aina ole välttämättä se paras valinta. Lainat eroavat toisistaan huomattavasti, joten vertailua kannattaa tehdä tarkoin. Vertailun kohteeksi on syytä ottaa lainan säännöt ja ehdot.

OP autolainan korko

Osuuspankki autolaina korko määräytyy ensiksikin sen mukaan, millainen laina otetaan. Osamaksu saattaa olla joissakin tapauksissa koroltaan edullisin, mutta toisaalta myös tavallinen pankkilaina tunnetaan alhaisesta korostaan. Täsmäluoton korko sen sijaan on keskimäärin hieman korkeampi. Täsmäluottoon ei siis tarvita vakuuksia, joten se näkyy korossa. Korko on aina hieman korkeampi silloin, kun kyseessä on vakuudeton laina.

Autolainan korkoon vaikuttaa tietysti myös autolainan määrä. Mitä suurempi lainasumma on ja mitä pidempään lainaa maksetaan takaisin, sitä suuremmaksi korko muodostuu. Nimelliskorko ei kuitenkaan ole se seikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota autolainaa haettaessa. Sen sijaan lainan kokonaiskustannukset kertovat paljon enemmän. Ne kertovat sen, kuinka kalliiksi laina loppujen lopuksi tulee. Kokonaiskustannukset voi selvittää helposti lainalaskurilla. Koron lisäksi lainan kuluihin lukeutuvat myös aloitusmaksu sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu tai käsittelymaksu. Pienimmän koron laina ei siis välttämättä tule aina edullisimmaksi, vaan kokonaiskustannukset kertovat sen, mikä laina on oikeasti edullisin.

OP Yrityspankki autorahoitus

Myös yritykset voivat hakea autorahoitusta Osuuspankista. Autorahoitus OP yrityspankki mahdollistaa sen, että työntekijöille voi hankkia esimerkiksi työsuhdeautot ilman, että niitä tarvitsee maksaa kerralla. Yritykset voivat rahoittaa ajoneuvohankinnat yrityslainalla, osamaksulla tai rahoituslimiitillä. Nämä kaikki eroavat hieman toisistaan. Yrityslaina on siis perinteinen laina ja osamaksu toimii kuin yksityisillekin tarjottava osamaksu. Rahoituslimiitti taas on ikään kuin luottoraja, jonka yritys voi hakea jo ennakkoon. Tuota luottorajaa voi käyttää kuin luottokortin tapaan aina tarpeen tullen. Yrityksen ei siis ole pakko käyttää kaikkea saamaansa luottoa ja toisaalta luottoa voi käyttää monella eri kerralla. Rahoituslimiitti on todella kätevä tapa rahoittaa yrityksen hankinnat. Yritys voi hakea autolainaa samaan tapaan kuin yksityisetkin. Lainaa haetaan siis netissä, mutta päätöstä ei kaikissa tapauksissa saa automaattisesti. Myös yritysten kohdalla on hyvä tietää, että mitä suurempi laina on, sitä suuremmaksi sen kokonaiskustannukset nousevat. Lainaaminen toimii siis samaan tapaan kuin yksityisten kohdalla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaisia autolainoja OP:lla on tarjolla?
Osuuspankki tarjoaa kolmea erilaista autolainaa. Ne ovat perinteinen pankkilaina, Täsmäluotto ja osamaksu.

Mistä autolainan kulut koostuvat?
Autolainan kulut koostuvat korosta, aloitusmaksusta sekä kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta tai käsittelymaksusta. Kokonaiskustannuksiin lasketaan siis mukaan kaikki mahdolliset lainasta aiheutuvat kulut.

Paljonko autolainojen korot ovat?
Tavallisen pankkilainan korko on 3–5 %, Täsmäluoton korko on 6–8 % ja osamaksun korko 2–7 %. Korko määräytyy henkilökohtaisesti jokaisen hakijan kohdalla.

Tarvitseeko Osuuspankin autolainaa varten vakuuksia?
Osa OP autolainoista vaatii vakuuksia. Täsmäluottoa varten ei tarvita vakuuksia. Osamaksun kohdalla vakuutena toimii itse ostettava ajoneuvo. Perinteiseen pankkilainaan taas tarvitaan vakuuksia, kuten omistusasunto tai muuta omaisuutta.