Vanteiden maalaus

Vanteiden maalaus on erinomainen tapa uudistaa auton ulkonäköä ja antaa sille persoonallinen ilme. Auton vanteet altistuvat jatkuvasti kulutukselle ja sään vaikutuksille, joten ajan mittaan ne voivat menettää kiiltonsa ja alkavat ruostua. Vanteiden maalaus on hyvä tapa suojata niitä ja saada ne näyttämään jälleen hyvältä.

Lisäksi vanteiden maalaus voi olla edullisempi vaihtoehto kuin uusien vanteiden hankinta. Tässä artikkelissa käsittelemme vanteiden maalauksen hyötyjä, maalauksen vaiheita sekä hintoja.

Vanteiden maalaaminen

Vanteiden maalaus on prosessi, jossa alkuperäisen värin tai maalipinnan päälle levitetään uusi maalikerros. Ennen maalausta vanteet täytyy puhdistaa ja hioa huolellisesti, jotta uusi maalikerros tarttuu hyvin. Vanteiden puhdistus alkaa yleensä lian ja jarrupölyn poistamisella pesuaineella. Tämän jälkeen vanteet hiotaan, jotta vanha maali tai kromipinta saadaan poistettua.

Kun vanteet on hiottu ja puhdistettu, ne voidaan maalata halutulla värillä. Maalausprosessi koostuu useista kerroksista, jotta saadaan tasainen ja kestävä maalipinta. Lopuksi vanteet lakataan suojaksi ja paremman kiillon saavuttamiseksi. Maalauksen jälkeen vanteiden annetaan kuivua ja ne asennetaan takaisin autoon.

Katso myös: Kaksoismassavauhtipyörän korjaus

Millaisia maaleja vanteiden maalaamiseen käytetään?

Vanteiden maalaamiseen käytetään yleensä erityisesti metallipinnoille tarkoitettuja maaleja, jotka kestävät hyvin kulutusta, sään vaihteluita ja korroosiota. Yleisimmin käytettyjä maalityyppejä ovat akryyli-, uretaani- ja epoksimaalit. Akryylimaali on yleisesti käytetty maalityyppi, joka kuivuu nopeasti ja kestää hyvin auringonvaloa. Uretaanimaalit ovat kestävämpiä ja niitä käytetään yleensä raskaammissa ajoneuvoissa tai vanteissa, joissa tarvitaan korkeaa kestävyyttä.

Epoksimaaleja käytetään yleensä teollisuudessa tai vaativimmissa olosuhteissa, kuten kilpa-autoissa tai raskaassa työkäytössä olevissa ajoneuvoissa. Vanteiden maalauksessa on tärkeää valita oikea maalityyppi käyttötarkoituksen mukaan, jotta maalaus kestää mahdollisimman pitkään ja lopputulos on hyvä.

Vanteiden maalaus hinta

Vanteiden maalaus on huoltotoimenpide, joka lisää auton ulkonäköä ja parantaa sen arvoa. Vanteiden maalaus voi kuitenkin olla kallista riippuen monesta eri tekijästä. Vanteiden maalauksen hinta voi vaihdella muun muassa vanteiden koon, käytettävän maalin laadun, maalaustyön laajuuden ja maalaamon sijainnin mukaan.

Yleensä vanteiden maalauksen hinta vaihtelee noin 60-150 euron välillä per vanne. Tämä tarkoittaa, että neljän vanteen maalaus voi maksaa noin 240-600 euroa. Suuremmat vanteet tai erikoisemmat värivaihtoehdot voivat nostaa hintaa huomattavasti.

On tärkeää huomata, että vanteiden maalaus ei sisällä yleensä vanteiden hiontaa ja korjausta, joten nämä lisätyöt tulevat lisähinnalla. Onkin suositeltavaa hankkia tarkat kustannusarviot ennen vanteiden maalausta, jotta vältytään yllätyksiltä laskun saapuessa.

Vanteiden maalaus: Usein kysyttyjä kysymyksiä

 1. Miksi vanteiden maalaus on suosittua auton omistajien keskuudessa?
  Vanteiden maalaus antaa auton ulkonäölle uuden ilmeen ja auttaa vanteita säilymään paremmassa kunnossa pidentämällä niiden käyttöikää.
 2. Voinko maalata autoni vanteet itse?
  Vanteiden maalaaminen vaatii erityisiä taitoja ja laitteita, joten on suositeltavaa antaa ammattilaisten hoitaa se.
 3. Kuinka kauan vanteiden maalaus yleensä kestää?
  Vanteiden maalaus voi kestää yhdestä kolmeen päivää riippuen vanteiden määrästä, värin valinnasta, maalaustyypistä ja kuivumisajasta.
 4. Voinko maalauttaa vain yhden tai kaksi vannetta?
  Kyllä, yksittäisten vanteiden maalaus on mahdollista. Kuitenkin suositellaan maalaamaan kaikki auton vanteet samalla kerralla, jotta lopputulos olisi tasainen.
 5. Vaikuttaako vanteiden koko maalaushintaan?
  Kyllä, vanteiden koko ja tyyppi vaikuttavat maalaushintaan. Isompien vanteiden maalaus on yleensä kalliimpaa kuin pienempien vanteiden maalaus.