Laturin hihnan vaihto hinta

Laturin hihnan vaihto on tärkeä huoltotoimenpide auton moottorin toimivuuden kannalta. Laturin hihna vastaa akun latauksesta ja ohjaa samalla moottorin muita osia. Hihnan vaihtotarve voi vaihdella auton merkin ja mallin mukaan, mutta yleisesti suositellaan vaihtamaan hihna noin 60 000-120 000 ajokilometrin välein. Tässä artikkelissa käsitellään laturin hihnan vaihdon tärkeyttä, tarvittavia välineitä ja työvaiheita, sekä hihnan vaihtoon liittyviä kustannuksia.

Laturin hihnan vaihto

Laturin hihnan vaihto on tyypillisesti melko suoraviivainen toimenpide, mutta silti tärkeä osa auton huoltoa. Tämä tehtävä voidaan yleensä suorittaa ilman erityisiä työkaluja ja se kestää yleensä vain noin tunnin. Ensimmäinen vaihe on löytää laturin hihna ja tarkistaa sen kunto. Jos hihna on kulumassa tai siinä on halkeamia, se on vaihdettava. Seuraavaksi sinun on löydettävä laturin hihnapyörä ja löysättävä sen kiinnitysruuveja. Tämän jälkeen voit poistaa vanhan hihnan ja asentaa uuden paikalleen. Lopuksi kiristä hihnapyörän kiinnitysruuvit ja tarkista hihnan jännitys, jotta se toimii oikein.

Lue myös: Mitä auton määräaikaishuolto maksaa?

Laturin hihnan vaihdon hinta

Laturin hihnan vaihto on yleensä verrattain edullinen huoltotoimenpide, joka voidaan suorittaa suhteellisen nopeasti. Vaihtohinnat voivat kuitenkin vaihdella merkittävästi eri korjaamoilla, riippuen muun muassa korjaamon sijainnista, työn määrästä ja varaosien hinnoista. Tyypillisesti laturin hihnan vaihto maksaa noin 50-150 euroa, mutta hinta voi olla myös tätä huomattavasti korkeampi, mikäli samalla havaitaan muita ongelmia tai korjaamon varaosahinnat ovat korkeat. On tärkeää pyytää tarjous ennen huoltotoimenpiteen aloittamista, jotta ei tule yllätyksiä laskun saapuessa.

Laturin hihnan vaihto: Muista nämä 5 asiaa

Laturin hihnan vaihto on tärkeä huoltotoimenpide, joka kannattaa teettää ammattilaisella. Tässä muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä ennen laturin hihnan vaihtoa:

  1. Tarkista autosi käyttöohjekirjasta, kuinka usein laturin hihna tulisi vaihtaa. Suositus vaihtelee auton merkin ja mallin mukaan.
  2. Laturin hihna voi näyttää ulkoisesti hyväkuntoiselta, vaikka se olisi jo kulunut ja vaarassa katketa. Siksi kannattaa seurata auton käyttäytymistä ja kuunnella mahdollisia ääniä, jotka voivat viitata hihnan ongelmiin.
  3. Laturin hihnan vaihto kannattaa yhdistää muihin huoltotoimenpiteisiin, kuten öljynvaihtoon tai ilmansuodattimen vaihtoon, jotta vältytään ylimääräisiltä huolto- ja korjauskuluilta.
  4. Valitse luotettava ja ammattitaitoinen korjaamo, jolla on kokemusta laturin hihnan vaihdosta.
  5. Säännöllinen huolto ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten laturin hihnan vaihto, auttavat pidentämään autosi käyttöikää ja vähentämään yllättäviä huoltokuluja.

Laturin hihnan vaihto: Usein kysyttyjä kysymyksiä

  1. Mitä merkkejä laturin hihnan vaihdon tarpeesta kannattaa tarkkailla?

Laturin hihnan ikä, ulkonäkö ja kunto ovat tärkeitä seurattavia merkkejä. Mikäli hihna on kulunut, revennyt, halkeillut tai löysä, kannattaa se vaihtaa.

  1. Kuinka usein laturin hihna tulisi vaihtaa?

Laturin hihnan vaihtoväli riippuu auton merkistä ja mallista, mutta yleisesti ottaen se tulisi vaihtaa noin 80 000 – 120 000 ajokilometrin välein.

  1. Voiko laturin hihnan vaihdon tehdä itse?

Laturin hihnan vaihto vaatii yleensä auton huoltotaitoa ja erikoistyökaluja, joten sen suorittaminen itse ei ole suositeltavaa, ellei ole varma omista taidoistaan.

  1. Mitä riskejä laturin hihnan vaihdon laiminlyönnistä voi seurata?

Laturin hihnan laiminlyönti voi johtaa siihen, että akku ei lataudu kunnolla ja auton sähkölaitteet eivät toimi oikein. Pahimmassa tapauksessa se voi myös aiheuttaa auton sammumisen kesken ajon.

  1. Mitä muita osia kannattaa tarkastaa laturin hihnan vaihdon yhteydessä?

Laturin hihnan vaihdon yhteydessä kannattaa tarkastaa myös hihnapyörien ja laakereiden kunto sekä vaihtaa tarvittaessa muita kuluneita hihnoja ja osia, kuten apulaitehihna.