Kiveniskemän korjaus

Tiesuola, sorakivi tai muu kova esine voi helposti aiheuttaa ikävän kiveniskemän auton tuulilasiin tai maalipintaan. Kiveniskemä ei ainoastaan heikennä auton ulkonäköä, vaan se voi myös kasvaa suuremmaksi halkeamaksi ja vaikuttaa ajoturvallisuuteen.

Onneksi kiveniskemät on mahdollista korjata helposti ja nopeasti ennen kuin ne kasvavat isommiksi. Tässä artikkelissa käsitellään auton kiveniskemän korjausta ja siihen liittyviä kysymyksiä.

Kiveniskemän korjaus hinta

Kiveniskemän korjauksen hinta vaihtelee merkittävästi riippuen korjauksen laajuudesta, ajoneuvon merkistä ja mallista sekä korjaamon sijainnista. Yleensä korjaus on kuitenkin huomattavasti edullisempaa kuin koko tuulilasin vaihto, joten korjaus kannattaa teettää mahdollisimman pian, sillä pienikin kiveniskemä voi kasvaessaan johtaa isompaan halkeamaan ja lopulta koko tuulilasin vaihtoon.

Yksinkertaiset kiveniskemät, joissa halkeamaa ei ole syntynyt, voidaan usein korjata varsin edullisesti. Tämä korjaus voidaan tehdä nopeasti, jopa alle tunnissa, ja sen hinta on yleensä alle 100 euroa. Jos kiveniskemä on kuitenkin laaja ja siihen liittyy halkeama, korjaus on monimutkaisempaa ja kalliimpaa. Tällaisen korjauksen hinta voi nousta jopa muutamaan sataan euroon.

On tärkeää muistaa, että kiveniskemän korjauksen hinta ei välttämättä kata koko tuulilasin mahdollista vaihtoa, mikäli korjaus ei onnistu tai tuulilasi on muuten vaurioitunut. Siksi kannattaa aina pyytää korjaamolta selvitys siitä, mitä korjaus sisältää ja millainen hinta-arvio siihen liittyy.

Katso myös: Auton määräaikaishuolto hinnat

Näin kiveniskemän korjaus suoritetaan

Kiveniskemän korjaus on yleensä melko nopea ja edullinen toimenpide verrattuna koko tuulilasin vaihtoon. Korjauksen aikana tuulilasin vaurioitunut kohta porataan ja puhdistetaan, minkä jälkeen siihen ruiskutetaan erityistä hartsiä. Hartsi täyttää vaurion, jolloin lasi palautuu alkuperäiseen vahvuuteensa. Korjausprosessi kestää yleensä noin 30 minuuttia, mutta korjausaika voi vaihdella vaurion koon ja sijainnin mukaan.

On tärkeää huomata, että korjaus on mahdollista vain, jos vaurio on riittävän pieni. Jos vaurio on liian suuri tai sijaitsee lasin reunassa, koko tuulilasin vaihto voi olla tarpeen. Korjausprosessi voi myös olla mahdotonta, jos vaurio on liian syvä tai jos se on aiheuttanut halkeaman lasiin.

Tuulilasin kiveniskemän korjaus: Kysymyksiä ja vastauksia

 1. Kuinka paljon kiveniskemän korjaus yleensä maksaa?
  Kiveniskemän korjauksen hinta voi vaihdella noin 50-150 euron välillä riippuen vaurion koosta ja korjaustavasta.
 2. Kuuluuko kiveniskemän korjaus autovakuutuksen piiriin?
  Useimmat autovakuutukset kattavat kiveniskemän korjauksen ilman omavastuuta, mutta tarkista oma vakuutuksesi kattavuus ja ehdot.
 3. Miten kiveniskemän korjaus vaikuttaa auton arvoon?
  Korjattu kiveniskemä ei yleensä vaikuta merkittävästi auton arvoon, mutta useita korjattuja kiveniskemiä voi alentaa auton arvoa.
 4. Voinko korjata kiveniskemän itse?
  Kotikorjaussettejä ovat saatavilla, mutta kiveniskemän korjaaminen vaatii erityistaitoja ja -välineitä, joten ammattilaisen apu on yleensä suositeltavaa.
 5. Mitkä ovat vaihtoehtoisia korjaustapoja kiveniskemälle?
  Korjaus voidaan tehdä injektoimalla hartsiä tai vaihtoehtoisesti koko tuulilasi voidaan vaihtaa. Koko tuulilasin vaihto on yleensä kalliimpi vaihtoehto.

Lue myös: Kytkinhuoltojen hinta