Mitä auton vahaus maksaa? Katso hinnat ja kilpailuta auton vahaus hinta!

Auton vahaus hinta

Auton vahaus antaa autolle suojaa lialta, UV-säteilyltä, hapettumiselta, lintujen jätöksiltä sekä tiesuolalta. Vahauksen tarkoituksena on hylkiä auton maalipintaan tulevaa vettä ja likaa sekä pitää auto puhtaan näköisenä pitempään. Ennen kuin vaha voidaan auton päälle laittaa, maalipinnan tulee olla täysin puhdas, joten auton puhdistus on suositeltava toimenpide ennen vahan laittoa, jottei auton pinnassa oleva lika aiheuta naarmuja.

On huomioitavaa, ettei auton vahauksen tarkoituksena ole poistaa auton naarmuja , vaan se peittää ne ja antaa kiiltoa auton maalipintaan. Vahauksen voi tehdä joko käsin tai koneella, ja se levitetään ensin auton pinnalle, jonka jälkeen vahan tulee antaa vaikuttaa hetken. Tämän jälkeen vaha pyyhitään auton pinnalta pois. Auton vahaukseen voi valita normaalin vahauksen tai kestovahauksen, joka kestää pidempään. Auton vahauksen lisäksi auton maalipinta voidaan myös konekiillottaa. Tätä kutsutaa myllytykseksi. Lue lisää auton myllytyksestä täältä.

Auton vahaus hinta: Mikä vahauksen hintaan vaikuttaa?

Jos auton vahaus tehdään liikkeessä, hintaan vaikuttaa yleensä liikkeiden tarjoamat palvelut, auton koko sekä mitä vahaa käytetään. Mitä isompi auto ja mitä laadukkaampaa vahaa käytetään, sitä kalliimpaa auton vahaus on. Pieni auto ei tarvitse niin paljon työtä ja vahaa kuin mitä isommat autot. Myös auton pesumenetelmä vaikuttaa hintaan. Vaikka laadukkaammasta vahasta saa maksaa hieman enemmän, se antaa kuitenkin paremman suojan likaa ja aurinkoa vastaan.

Tässä kohtaa on hyvä muistaa, ettei halpa hinta ole aina se kaikkein paras vaihtoehto, varsinkin kun kyse on autosta. Kalliimpi ja laadukkaampi vaha pitää auton pidempään siistinä ja puhtaana, joten hyvästä vahauksesta kannattaa maksaa eikä laadusta kannata tinkiä.

Katso myös: Auton ikkunoiden tummenushinnat

Mitä eri auton vahaustapoja on ja paljon ne maksavat?

Koneellinen kiillotus on myös kalliimpaa kuin käsintehty. Siinä missä perusvahauksesta saa keskimäärin maksaa 80-100 euroa joka 4-6 kuukausi, koneellisen kiillotuksen hinnat alkavat 200 eurosta ylöspäin, väliltä, riippuen auton mallista ja koosta, sekä missä vahaus suoritetaan. Koneellinen kiillotus eli myllytys poistaa naarmuja ja hapetta auton maalipinnasta. Tällä menetelmällä maalipinta voidaan palauttaa lähes uudenveroiseksi ja myllytys palauttaa auton oikean värin takaisin. Myllytyksen jälkeen auto on paljon helpompi pitää puhtaan näköisenä.

Vahapesu on halvempi ratkaisu, ja se tehdään yleensä käsinpesuna. Ensin auto esipestään huolellisesti, jonka jälkeen tehdään mekaaninen pesu kintaalla ja vahashampoolla. Auto kuivataan kokonaan, myös ovien välit kuivataan ja pyyhitään. Vahapesua suositellaan noin joka 4 pesukerta ja hinnat alkavat noin 30e ylöspäin, mutta kahdesti vuodessa on tarpeeksi suojaamaan autoa. Auto tulisi vahata ennen talven tuloa ja tiesuolauksia, sekä uudestaan keväällä suojaamaan kevätauringon säteiltä. Vahapesun voi tehdä myös itse, vahapesuaineella. Vahapesuaineita saa kaikista autotarvikeliikkeistä.

Kovavahauksen hinnat alkavat 120 eurosta ylöspäin, ja konevahauksen antama suoja kestää noin vuoden verran. Kovavahaus yleensä sisältää pesun, pien – ja raudanpoiston sekä vahauksen. Kovavahaus antaa autolle häikäisevän kiillon ja se suojaa auton maalipintaa tiesuolalta, kalkkijäämiltä, pihkalta, lintujen jätöksiltä jne.

Keraaminen kestopinnoite kestää pidempään, joten hinta on myös enemmän. Auton kestovahauksen hinnat alkavat 450 eurosta ylöspäin, ja uusimisaika on 3-5 vuotta. Kestopinnoite muodostaa kovan keraamisen pinnoitteen, joka suojaa maalipintaa erinomaisesti muun muassa veden helmeilyltä, hapettumiselta, kemikaaleilta ja auringon valolta. Kestopinnoitteita on erilaisia – voit valita muun muassa keraamisen tai lakkapinnoitteen väliltä. Lakkapinnoitteen hinta on hieman halvempi kuin keraamisen – ne alkavat 250 eurosta ylöspäin.

Joskus vahaus ei auta, vaan auto tarvitsee ruostesuojata. Katso auton ruostesuojauksen hinnat täältä.

Miten hinnat arvioidaan?

Vahauksen hinta-arviot perustuvat asiantuntijoiden arvioihin. Hinta-arvioiden tarkoitus on auttaa saamaan paremman käsityksen hintatasoista, sillä auton vahauksen tarkkaa hintaa on vaikea antaa. Hinta vaihtelee auton mallin, iän ja koon mukaan, mutta myös vahauksen laatu vaikuttaa arvioituun hintaan.

Yllä olevalla Stauffer Garagen videolla näet, miten auton vahaus tehdään itse.
Vieritä ylös