auton aurauskulman säätö hinta: kuinka paljon auton ohjauskulman säätö maksaa?

Aurauskulmien säädön hinta

Tiesitkö, että aurauskulman poikkeamat voivat vähentää renkaidesi käyttöikää jopa 10%? Aurauskulmien tai ohjauskulmien säädöllä varmistetaan ajoneuvon pyörien olevan auton valmistajan määrittelemässä asennossa. Auton puoltaminen oikealle tai vasemmalle voi olla merkki renkaiden epätasaisesta kulumisesta, ja jos ohjauskulmia ei säädetä, voi niistä aiheutua jousitus- ja ohjausongelmia. Auton puoltaminen tarkoittaa sitä, että ajaessa autoa suoraan, rattia joutuu kääntämään hieman, jotta auton saisi suoraan.

Renkaiden liiallisen tai epätasaiseen kulumiseen voi vaikuttaa renkaiden suuntauksella. Renkaiden suuntaus on renkaiden asennon hienosäätöä yhdenmukaisuuden ja ajoneuvotyypin mukaisesti. Renkaiden ulkosyrjät voivat kulua joko vain toiselta puolelta tai renkaiden molemmin puolin. Renkaat, jotka ovat epätasaisesti kuluneet voivat viitata ongelmasta aurauskulmien ja rengaskulmien kanssa. Reunakivet tai epätasaiseen tienkohtaan osuminen voi vioittaa kulmien säätöjä. Tämän vuoksi olisi hyvä hiljentää vauhtia kuoppien ja korokkeiden kohdalla.

Auton aurauskulmien säätö hinta – Mitä aurauskulmien säätö maksaa?

Aurauskulmien säätö vaihtelee autokorjaamoittain sekä auton mallista riippuen. Palvelun hintaan vaikuttaa myös työn määrä. Tavallisesti hinta on 60–120 euron välillä.

Aurauskulmien säätö on erittäin tärkeä toimenpide. Niitä säätämällä varmistetaan auton rengaiden osoittavan samaan suuntaan. Ohjauskulmien säädöllä voi vaikuttaa myös bensankulutukseen. Kuluneet alustan osat tai muu väljyys voi tehdä säätämisen mahdottomaksi. Tämän vuoksi auto tulisi huoltaa ennen aurauskulmien säätöä.

On hyvä pitää mielessä, että ohjauskulmat voivat muuttua jopa pienen iskun seurauksena. Jos autosi alkaa puoltaa oikealle tai vasemmalle, tai jos auto tärisee korkealla nopeudella, autosi tarvitsee aurakulmien säätöä kiireellisesti. Jos ohjauspyörä ei ole suorassa tai renkaista kuuluu ääntä ilman päältä näkyvää syytä, aurauskulmat on hyvä käydä tarkastuttamassa. Aurakulmia ei tarvitse tarkistaa joka kerta, kun vaihtaa samankokoiset renkaat.

Mistä tiedän, että auton aurauskulmat kannattaa säätää?

Auton ohjauskulmien säätöä ennakoi renkaiden kulutuspinta. Jos eturenkaat ovat kuluneet huomattavasti vain toiselta puolelta, ne eivät ole tiehen nähden optimaalisessa kunnossa ajon aikana. Toinen tapa on tarkistuttaa ohjauskulmat ratin liikkeessä. Jos auto kaartaa suoraan ajaessa sivulle, tai sivulle ajaessa suoraan, voi ohjauskulmissa olla korjattavaa.

Nelipyöräsuuntaus ja aurauskulmat

Nelipyöräsuuntauksen tarkoituksena on varmistaa auton renkaiden olevan valmistajan ilmoittamassa raja-arvossa, jotta auto ajaisi valmistajan tarkoittamalla tavalla. Se vaikuttaa myös renkaiden yleiseen kulutukseen. Nelipyöräisyys vaatii tietynlaisen laitteiston, joka useimmista korjaamoista löytyy.

Jokaisessa autossa on optimaaliset camber-, caster sekä aurauskulmat, joiden säädöt tulisi jättää vain ammattilaisten käsiin, sillä he osaavat tehdä mittaukset millimetrin tarkkuudella.

Aurauskulmien säätö: Näin aurauskulmat säädetään

Auton aurauskulmat vaikuttavat renkaiden kulumiseen, renkaan pitkittäiseen asentoon suhteessa auton koriin, sekä ajovakauteen. Autojen renkaat ovat normaalisti hieman kääntyneenä sisäänpäin, edestä hieman enemmän kuin takaa. Auraus on positiivinen kulma, ja haritus negatiivinen. Jos aurauskulma on liian suuri, se kuluttaa rengasta ulko-tai sisäreunasta.

Lue myös: Lisävalojen asennus autoon

Camber-kulma

Aurakulman säädössä tarkastetaan auton camber- ja aurauskulmat, ja tarvittaessa tehdään korjaukset näihin. Camber-kulma vaikuttaa auton käyttäytymiseen erityisesti kaariajossa, sekä renkaan kulumiseen. Liian suuri camber-kulma kuluttaa rengasta sisäpinnasta, minkä vuoksi auton renkaisiin pyritään saamaan hieman negatiivista camber-kulmaa.

Negatiivinen kulma tarkoittaa rengasta, joka on pystysuuntaisesti käännetty autoon päin, ja positiivinen kulma tarkoittaa ulospäin käännettyä rengasta.

Caster kulma

Caster-kulma on kääntymislinjan ja kääntyvän renkaan pystysuoran akselin välinen kulma sivusta katsottuna. Se vaikuttaa auton ajovakauteen ja kääntöasteeseen. Autoa käännettäessä, caster-kulma vaikuttaa sen kestävyyteen. Auton renkaat palautuvat paljon helpommin suoraan käännyttäessä, joten liian suuri caster-kulma tekee auton ohjauksesta raskaan ja se huonontaa ohjaustuntumaa.

Katso myös: Auton vahaushinnat

Aurauskulmien säätö: Hyödyt

Renkaiden kulutus vähentyy ja ajaminen on paljon turvallisempaa. Polttoaineen kulutus vähenee, joka tarkoittaa rahansäästöä, sekä vältät väärässä asennossa olevien pyörien aiheuttaman renkaiden epätasaisen kulumisen. Huonoilla säädöillä voi olla merkittävä vaikutus renkaiden käyttöikään, mikä puolestaan voi johtaa ylimääräisiin kuluihin, ja sillä voi olla negatiivinen vaikutus auton ohjautuvuuteen.

Mitä aurauskulmien säädön hintaan yleensä sisältyy?

Aurauskulmien säädön hintaan kuuluu tavallisesti tarkastuksen yhteydessä saat tarkastuskortin, joka kertoo autosi kunnon. Palveluun
sisältyy renkaiden ja rengaspaineen tarkastus. Renkaiden urasyvyydet mitataaan digitaalisesti. Aurakulman säätö ja tarkastus kestää normaalisti maksimissaan tunnin. Valinnaisina palveluita on muun muassa renkaiden tasapainotus.

Vertaa myös: Autolaina ilman käsirahaa