Auton akun vaihto hinta

Auton akun vaihto tulee yleensä siinä vaiheessa mieleen, kun auto ei starttaa kunnolla. Akun kunnon tarkistus ja akun vaihto on tärkeä huolto-operaattio, jotta auton käynnistys sujuu moitteettomasti ja ajaminen on turvallista. Auton akun vaihto on suhteellisen yksinkertaista ja se voidaan tehdä itse, mutta jos auton konepellin alunen ei ole tuttu paikka, on parempi antaa ammattilaisen tehdä akun vaihto autoon.

Mistä tietää, että auton akku pitää vaihtaa?

Ennen akun vaihtoa on toki tärkeää tarkistaa, onko se tarpeen. Akku kuluu ajan myötä ja sen jännite voi laskea, mikä vaikuttaa auton käynnistymiseen. Jos auton käynnistys kestää kauemmin kuin normaalisti tai jos akun merkkivalo syttyy, on syytä tarkistaa akun jännite. Jos jännite on alhainen, akun vaihto on tarpeen.

Mikä on auton akun vaihdon hinta?

Koska ajan kuluessa akun kapasiteetti heikkenee, voi tämä johtaa auton käynnistymisongelmiin tai jopa akun varaustilan loppumiseen. Akun vaihto ei onneksi erityisen kallis huolto, mutta akkujen hinta nostaa toki myös kokonaishuoltohintaa.

  • Ensinnäkin, auton merkki ja malli vaikuttavat akun vaihdon hintaan. Esimerkiksi akun vaihto yleisimmillä henkilöautoilla, kuten Toyotalla tai Fordilla, maksaa vähemmän kuin esimerkiksi akun vaihto Mercedes-Benzilla tai BMW:llä.
  • Toiseksi, akun koosta ja teknisistä ominaisuuksista riippuu myös akun vaihdon hinta. Mitä suurempi ja tehokkaampi akku on, sitä kalliimpi se on vaihtaa.
  • Kolmanneksi, akun vaihdon hintaan vaikuttaa myös se, missä huolto tehdään. Esimerkiksi merkkihuolto maksaa yleensä enemmän kuin tavallinen huoltoliike.
  • Neljänneksi, akun vaihdon hintaan vaikuttaa myös se, käytetäänkö uutta vai käytettyä akkuja. Uusi akkua on yleensä kalliimpi vaihtaa kuin käytetty.

Yleensä auton akun vaihdon hinta vaihtelee noin 150-300 euron välillä. Auton akut maksavat noin 80-120 euroa kappale, ja erikoisakut, kuten AGM-akut, noin 180-250 euroa kappale. Näin ollen yli puolet akun vaihdon hinnasta koostuu akkujen hinnasta, ja vain osa niiden vaihtoon käytetystä työajasta.

Eri huoltoliikkeillä voi olla akkujen vaihtotarhjouksia, joista on mahdollista löytää halvin vaihtoehto. On myös tärkeää valita luotettava huoltoliike, jotta vaihdettu akku kestää pitkään ja varmistaa auton turvallisen ajaminen. On suositeltavaa tarkistaa akun kunto säännöllisesti ja vaihtaa se tarvittaessa, jotta välttyy kalliilta korjauksilta tulevaisuudessa.

Lue myös: Raidetangon pään vaihdon hinta

Kilpailuta auton akun vaihtohinnat

Kilpailuttaessa auton akun vaihtohinnat, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja valita paras tarjous. Tämä voidaan tehdä käymällä eri huoltoliikkeissä tai kysymällä suosituksia ystäviltä tai perheeltä. Myös internetissä on useita sivustoja, joilla voi vertailla eri huoltoliikkeiden tarjouksia.

Kun vertailet eri huoltoliikkeiden tarjouksia, on tärkeää huomioida eri tekijöitä. Tärkein tekijä on tietenkin hinta, mutta on myös tärkeää huomioida akun laatu ja merkki. Laadukas akku kestää kauemmin ja tarjoaa paremman suorituskyvyn. Merkki taasen takaa sen että akku on valmistettu tietyn standardin ja laadun mukaan.

On myös hyvä huomioida, että halvin tarjous ei välttämättä ole aina paras vaihtoehto. On tärkeää huomioida myös huoltoliikkeen maine ja palvelu. Huoltoliike, jolla on hyvä maine ja joka tarjoaa hyvää palvelua, voi tarjota parempaa arvoa rahalle pitkällä aikavälillä.

Kilpailuttaessa auton akun vaihtamisen hinnat, on tärkeää ottaa huomioon kaikki tekijät, kuten hinta, laatu, merkki ja huoltoliikkeen maine ja palvelu. Tämä auttaa löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen ja varmistaa, että auto saa tarvitsemansa huollon ja että ajomatka on turvallinen. Asiakkaan on tehtävä huolellinen vertailu ja valinta, jotta saadaan paras mahdollinen tarjous.

Lue myös: Laturin vaihto hinta

Auton akun vaihto itse

Akun vaihtaminen autoon voidaan tehdä itse, mutta on tärkeää tietää, miten akun irrotus ja asennus tehdään oikein. Ennen kuin aloitat työn, on tärkeää varmistaa, että auton moottori on jäähtynyt ja että turvallisuusohjeet on huomioitu. Akun irrotus tapahtuu usein auton alapuolelta ja sen jälkeen uusi akkua asennetaan samalle paikalle. On tärkeää varmistaa, että uusi auton akku asennetaan oikein päin, ja auton akun navat irroitetaan ja laitetaan oikein päin oikealla tavalla.

Auton akun navat: Muistisääntö: Eka musta negatiivinen napa irti

Muista: Irroita ensin akun musta johto ja miinusmerkkinen eli negatiivinen napa. Muita muistisääntöjä et tarvitse.

Akun vaihto voidaan antaa myös ammattilaisen tehtäväksi. Tällöin huoltoasema hoitaa kaiken tarvittavan ja varmistaa, että akun vaihto suoritetaan oikein. Ammattilaiset myös tarkistavat akun kunnon ja tarvittaessa tarjoavat tarvittavat lisäpalvelut, kuten akun varaajan tai akun suojan.