Näin tilaat renkaat netistä

Oletko ajatellut ostaa auton renkaat netistä, omaan autoon, kuorma-autoon tai vaikkapa traktoriin? Vaikka renkaiden ostaminen netistä on Suomessa suhteellisen tuore juttu, renkaiden nettiostamisen markkinaosuus kasvaa jatkuvasti. Renkaiden tilaaminen netistä on helppoa ja kannattavaa, ja lisäksi rengaskauppoja on todella paljon. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, jos renkaat tilaa netistä? Renkaatsopivasti.fi opastaa sinut renkaiden nettiostamisen maailmaan, ja sivultamme löytyy myös vinkkejä vanteiden ostamiseen netistä, sekä katsastus-, ja autovakuutuspalvelujen tilaamiseen. Löydät sivultamme myös paljon perustietoa renkaista ja renkaiden vaihtamisesta. Vertailemme myös paikkakuntakohtaisesti hinnat sekä renkaiden vaihtoon, katsastukseen että rengashotelleihin liittyen.

Kesärenkaat netistä

Tilaa renkaat netistä edullisesti. Sivulta löydät kaikki parhaat vinkit renkaiden tilaamiseen netistä.

Hakkapeliitta, Conintental, Kumho vai Goodride? Kesärenkaita myydään useilla eri malleilla ja valmistajilla, mutta kuluttajan voi olla vaikea tietää, mikä kyseisistä rengasmerkeistä on kaikista paras. Onkin tärkeää ottaa huomioon kaikki tärkeimmät asiat kuten auton malli, paino, ajettavat tiet, ajokilometrien vuotuinen tai kesäkautinen määrä, sekä tottakai oma hinta. Renkaiden hinta riippuu monesta eri asiasta, mutta tärkein tekijä on tietysti merkki. Suomalaiset luottavat paljon myös Nokian renkaisiin, ja Hakkapeliitta on monen autoilijan ykkösmalli renkaissa. Kesärenkaat netistä onnistuvat helposti monesta eri nettikaupasta, joskin usein kuluttajat haluavat myös testata renkaita etukäteen. Muista myös, että vaikka sinulla olisi talvirenkaina kitkarenkaat, samoja renkaita ei kannata käyttää kesärenkaina. Monilla myös renkaiden vaihtaminen on operaatio, johon tarvitaan apua. Helpointa onkin hankkia rengaspalvelu, joka hoitaa sekä uudet kesärenkaat edullisesti, sekä myös renkaiden vaihdon. Usein myös rengashotelli kuuluu hintaan.

Talvirenkaat netistä

Suomalaisilla autoilijoilla on yleensä kaksi-, tai kolme eri rengasmallia, sillä useimmat kuluttajat haluavat käyttöönsä kahdet eri talvirenkaat, jotka voivat olla nastarenkaat tai kitkarenkaat. Renkaat onkin hyvä olla erilaisille keleille sopivasti. Kitkarenkaat sopivat lumisemmille keleille, ja niiden kausi on pidempi kuin nastarenkaiden. Nastarenkaat ovat silti paras valinta etenkin jäiselle kelille, joita Suomessa tuppaa olemaan vähintään muutaman kuukauden ajan vuodessa. Pohjois-Suomessa nastarenkaat ovat tarpeelliset vähintään 5 kuukautta vuodesta. Nastarenkaille suositellaan vähintään 500 kilometrin sisäänajoa, ennen kuin nastat kiinnittyvät kunnolla renkaaseen. Jos asennat vain kaksi pyörää joissa on uudet renkaat, laita ne aina taakse. Myös talvirenkaat on helppo tilata netistä.

Nastarenkaille suositellaan vähintään 500 kilometrin sisäänajoa

Milloin talvirenkaat pitää olla?

Suomen lain mukaan talvirenkaat tulee olla autossa viimeistään 1. joulukuuta, ja niitä on käytettävä vähintään helmikuun loppuun asti. Talvirenkailla tarkoitetaan tässä sellaisia renkaita, joiden kulutusurien syvyys on tarpeeksi suuri, ja talvirenkaita voivat olla sekä kitkat että nastat. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Lisäksi nastarenkaita saa käyttää silloin, kun säätila edellyttää sitä. Esimerkiksi takatalven tai jatkuvan hallan vaaran aikana on hyvä pitää nastarenkaita.

Talvirenkaita, joita ovat nastarenkaat ja kitkarenkaat, tulee käyttää vähintään 1.12-28.2. välisenä aikana. Nastarenkaita saa käyttää 1.11-31.3 välisenä aikana tai silloin, kun keliolosuhteet sitä vaativat. 

Onko renkaiden ostaminen netistä turvallista?

Renkaiden ostaminen netistä on turvallista. Nettiostosten määrä on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti myös Suomessa, ja toisaalta renkaat voi ostaa turvallisesti myös Ruotsista tai Virosta. Renkaiden ostaminen netistä turvallisesti edellyttää tietysti sitä, että ostaa renkaat netistä luotettavalta ja asiansa osaavalta kauppiaalta. Netissä toimii nykyään useita eri liikkeitä, joilla on vuosien kokemus. Useissa nettikaupoissa voit tilata renkaat suoraan kotiovelle oman auton mallin ja merkin mukaan. Renkaiden ostaminen netistä on siis tehty erittäin helpoksi ja turvalliseksi. Turvallisempaa renkaiden nettishoppailusta tekee myös se, jos on tarpeeksi hyviä referenssejä joko tutuilta tai netistä parhaista rengasnettikaupoista. Jos vain mahdollista, tilaa renkaat asiantuntijan kanssa netistä.

Kuinka paljon renkaat netistä maksavat?

Renkaiden nettihinta riipuu tietysti rengasmallista ja myyntipaikasta. Sellainen kuluttaja, jolta sujuu kesärenkaiden tai talvirenkaiden vaihto, saa säästettyä pitkän pennin, vaikka erilaisia rengaspalvelupaketteja tarjotaan nykyään kuluttajille myös paljon. Edulliset renkaat löytynevät rajojen puolelta, kuten Ruotsista, Saksasta, tai Virosta. Monesta muustakin maasta kuin Suomesta voi siis ostaa renkaita, ja esimerkiksi renkaat Saksasta ovat oiva valinta silloin, jos oma kotimaan hintataso tuntuu liian kalliilta. Myös Ruotsin nettikaupasta voi saada hyvään hintaan renkaita.

Renkaat maksavat netissä usein vähemmän kuin kaupassa, joten renkaat on mahdollista saada edullisesti.

Renkaat netistä osamaksulla

Monilla netissä toimivilla rengasnettikaupoilla on käytössä myös mahdollisuus maksaa renkaat joko laskulla tai osamaksulla. Renkaiden osto osamaksulla on tätä päivää, sillä kulujen jakaminen monelle kuukaudelle auttaa tasapainottamaan omaa taloutta. Usein uusien renkaiden ostaminen saattaa tulla kuskille pienenä yllätyksenä vaikkapa katsastuksen yhteydessä. Vanhat renkaat voivat olla tieturvallisuusriski, ja tämän vuoksi uudet kumit tulee saada heti. Jos varaa ei ole maksaa renkaita välittömästi, mutta autoa kuitenkin tarvitsee töissä tai muutenkin, hyvä tapa on ostaa renkaat osamaksulla. Tämä edellyttää tietysti puhtaita luottotietoja. Osamaksulla otettujen renkaiden korko on myös hyvin kilpailukykyinen. Renkaatsopivasti.fi auttaa etsimään, mistä voit ostaa renkaat osamaksulla, ja kertoo mitkä seikat pitää tietää, jos renkaiden maksun haluaa suorittaa erissä. Osamaksupalveluja tarjoaa monessa nettikaupassa myös esimerkiksi maksupalvelu Klarna.

Vanhat renkaat voivat olla tieturvallisuusriski.

Renkaat ulkomailta

Vaikka Suomessakin on laaja tarjonta rengasliikkeissä sekä kivijalkakaupoissa että netissä, on myös hyvä tutkia hintoja. Mahdollista on, että haluamasi renkaat löytää suomalaisia rengasliikkeitä edullisemmin ulkomailta. Rengasliikkeiden valikoimat kannattaa joka tapauksessa katsastaa moneen otteeseen, jotta löytää omat renkaat edullisesti. Renkaat Saksasta tai Virosta voivat olla edullisemmat kuin suomalaiset renkaat. Nettitilaamisen yhteydessä tärkeää on myös tarkastaa, että miten renkaiden mahdollinen palautus voidaan järjestää, jos ne eivät syystä tai toisesta miellytäkään silmää tai autoa.

Renkaiden vaihtaminen

Renkaiden vaihtamisen voi suorittaa itse tai jättää sen alan ammattilaisille

Renkaiden vaihtaminen on monille tuttua puuhaa, ja tällä voikin säästää paljon renkaiden kustannuksista. Se on oikeastaan aika helppoa, ja hieman yli puolet suomalaisista autoilijoista tekee sen itse. Renkaiden vaihtamiseen tarvitset tunkin ja pulttiavaimen, sekä renkaiden ja vanteiden putsaamiseen kuuluvat välineet. Kerromme Renkaatsopivasti.fi – sivulla, miten renkaat vaihdetaan sujuvasti kotioloissa. Tiettyjä osia tästä operaatiosta kannattaa kuitenkin jättää ammattilaiselle, jos ei ole varma mitä on tekemässä. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi rengaspaineiden tarkistus, sekä alle asennettavien pyörien tasapainoittaminen. Tunkki ja pulttiavain kestää muutaman kerran vuodessa käytettynä useita vuosia, mutta esimerkiksi rengaspainemittarin kalibrointi on tärkeä osa renkaiden vaihtamista, sillä harvalla on käsitystä siitä, kuinka paljon väärin rengapainemittari näyttää normaaliolosuhteissa. Turvallisinta on tehdä renkaiden vaihtaminen alan liikkeessä. Renkaiden vaihdon hinta ilman niiden kausisäilytystä maksaa keskimäärin 30 euroa, kaupungista ja autohuollon paikasta riippuen.

Rengashotelli

Renkaiden ostamisen netistä lisäksi kysymys tietysti on, mihin vanhat renkaat voi viedä säilytykseen? Jos renkaiden vaihtamisen jälkeen vaihdetut talvirenkaat tai kesärenkaat ovat vielä hyvässä käyttökunnossa, yksi tapa on viedä ne rengashotelliin eli kausisäilytykseen autohuoltoliikkeiden omaan säilöön. Useat renkaiden vaihtamiseen erikoistuneet autohuoltoa harjoittavat yritykset tarjoavat myös rengashotelli palvelua, jonka hinta riippuu paikkakunnasta ja sijainnista. Edullisimmillaan rengashotellin saa halvalla, ja keskihinta on noin 80 euroa. Renkaatsopivasti.fi – sivustolla vertailemme myös edullisimman rengashotellin paikkakunnallasi. Rengashotellipalvelu sisältää usein myös erikseen tilattavan renkaiden vaihdon, renkaiden pesun ja perushuollon.

Vanteet netistä

Myös vanteet on tottakai renkaiden ohella helppo tilata netistä. Aluvanteet ovat useimmille se oikea valinta, ja vanteiden valinnassa tärkeintä onkin auton malli, sekä pyörien ja renkaiden koko. Useat rengasliikkeet tarjoavat paketteja, joilla saa sekä vanteet että renkaat samaan aikaan pyörinä. Etenkin alumiinivanteita myyviä yrityksiä on nykyään paljon, mutta on hyvä käyttää autonvalmistajan standardisoimaa vanne-, ja rengaskokoa. Näin säästyt yllätyksiltä. Suomen tiet ja asfaltti ovat perinteisesti routaisia, ja leveät ja matalat alumiinivanteet voivat tuntua raskailta ajaa. Vanteiden valintaan kannattaa varata hetki aikaa, ja tarkastaa auton niin kutsuttu ET-luku (offset-luku) ja vanteiden leveys. Helpointa on ostaa suoraan oman auton merkkiin ja malliiin kuuluvat vanteet. Alumiinivanteiden hinta netistä vaihtelee paljon, joten hintoja kannattaa verrata. Älä ikinä osta käytettyjä renkaita tai vanteita!

Renkaat ja automallit

Kaikki renkaat eivät tietenkään sovi kaikkiin autoihin, mutta kyse on enemmän tietysti vanteiden erilaisuuksista. Oman autosi mallin ja rengastyypit saat tarkastettua valmistajan sivuilta, mutta myös rengaskaupoilla on laaja tietopankki niistä pyörä-, ja rengasmalleista, jotka soveltuvat juuri sinun autoosi. Jos sinulla ei ole mitään tietoa uusien renkaiden hankinnasta, suosittelemme tutustumaan Renkaatsopivasti.fi – palvelun rengasvinkkeihin, tai asioimaan suoraan lähimmässä autohuoltopalvelussa.

Traktorin renkaat netistä

Myös traktorin renkaat on helppo hankkia netistä. Usein, jos renkaat hankkii itse liikkeestä, ongelmana on niiden kuljetus. Renkaiden nettikaupat järjestävät kuitenkin kuljetuksen traktorin renkaille netistä ostettuna kotiovelle asti. Toki traktorin renkaiden vaihtaminen onkin asia erikseen, mutta siihen monilla on jo valmiina olevat kontaktit.

Kuorma auton renkaat netistä

Pakettiauton ja kuorma-auton renkaiden ostaminen netistä onnistuu myös, sekä myös nelivetoisten tai maastoautojen kumien ostaminen. 4×4 offroad-renkaat ovat kuitenkin erilaisia kuin tavalliset kesä-, tai talvirenkaat, joten niiden hankkimisessa kannattaa käyttää järkeä myös hintavertailun suhteen

Tervetuloa Renkaatsopivasti.fi – palveluun, jonka kautta löydät parhaat renkaat ja vantet netistä. Koska lähes kaikki renkaat on tilattavissa nykyään online-palveluiden välityksellä. Älä siis turhaan tuhlaa aikaasi rengasliikkeissä pyörimiseen, vaan hanki renkkaat edullisesti nettikaupasta!